Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Práce a život v Nizozemí
Narozeni ditete v NL

Narozeni ditete v NL

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 29-01-05, 07:09   #1
Slunicko
Lid

Nationaliteit:
Narozeni ditete v NL

Mam dotaz ohledne narozeni prcka v NL. Ja mam porad ceske obcanstvi (a tak to i zustane) muj pritel je holandan a nase mala (narozena v prosinci 2004) ma ted obcanstvi CR i NL. Na strankach ceske ambasady v NL jsem se docetla, ze je mozne si vyzadat i cesky pas pro mimco a zapsani do matriky a tak...Chtela jsem se zeptat, jestli s tim mate nekdo nejake zkusenosti.

Diky za info )
Slunicko is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 29-01-05, 13:00   #2
Klara
VIP Lid

Nationaliteit:
Re: Narozeni ditete v NL

Ahojky, my jsme toto absolvovali minuly rok. Stejne jako u vas jsem ja ceska, manzel holandan a nase ditko ma obe obcanstvi. Zavolej si na ambasadu, tam ti reknou presne co vsechno musis prines s sebou a pak Ti nechaji v CR vystavit cesky rodny list a pas - trva to tedy asi pul roku, ale pak si to muzes vyzvednout opet na ambasade. My to zarizovali loni v dubnu a jela jsem si pro to v listopadu. Ale mam to ted vsechno zarizeny, takze pohoda. Hodne stesti!
Klara is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 29-01-05, 13:22   #3
barbie
VIP Lid

barbie's avatar

U me to bylo stejny. Moje dcera ma taky obe obcanstvi, svuj pas zatim nema, ale neni problem, aby ti ji zapsali do tveho ceskeho pasu. To mi tenkrat vyridili na pockani, pamatuju si, ze jsem musela narychlo do Cech a nebyly s tim zadne problemy. Jak to je ted, to nevim.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-01-05, 18:36   #4
Petra7183
Actief Lid

Petra7183's avatar

Nationaliteit:

A jestli je to jeste potreba. Mam telefoni cislo CR ambasady v Den Haag. To je 070-3469712
Jednaci jazyk je anglictina a samozrejmne cestina
succes
Petra7183 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-08-06, 22:40   #5
motylek
Actief Lid

motylek's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
U me to bylo stejny. Moje dcera ma taky obe obcanstvi, svuj pas zatim nema, ale neni problem, aby ti ji zapsali do tveho ceskeho pasu. To mi tenkrat vyridili na pockani, pamatuju si, ze jsem musela narychlo do Cech a nebyly s tim zadne problemy. Jak to je ted, to nevim.
Chci se zeptat,bratr od pritele zije s pritelkyni v Belgii,ona je ted uz v sestem mesici a uvazuji,jak to udelat,aby to mimco dostalo holandskou prislusnost a ne belgickou.Takze i kdyz porodi v Belgii,muze to obcanstvi nejak rychle nahlasit v Holandsku?Podle me,je to stejne,jako kdyby nekdo byl na dovolene v USA a tam se to mimco narodilo,sice zustane uvedene misto narozeni jako USA,ale obcanstvi americke mit nebude.
motylek is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-08-06, 22:56   #6
Smajlík_M
Moderator

Smajlík_M's avatar

Nationaliteit:
no takhle to tu nefunguje: plati proste prislusnost rodicu - rychle sve dite nekde nahlasit (podle "geograficke poloze") proste neni zpusob jak se to tu resi otazka prislusnosti statu.
Oud 28-08-06, 23:36   #7
motylek
Actief Lid

motylek's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Smajlík_M schreef:
no takhle to tu nefunguje: plati proste prislusnost rodicu - rychle sve dite nekde nahlasit (podle "geograficke poloze") proste neni zpusob jak se to tu resi otazka prislusnosti statu.
No ona je z Finska a on je holandan,ale oba ziji v Belgii.Ja jim to taky rikala,ze to neni podle mista narozeni,ale jeste jsem si to chtela upresnit.Diky
motylek is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 01-09-06, 11:33   #8
veronika
Actief Lid

Nationaliteit:
Podle me si myslim,ze je uplne jedno kde je dite narozeno,zda v CR nebo v NL.Pokud ma otce hollandana a matku cesku,tak automaticky ziskava obe obcanstvi,tudis dva rodne listy,jeden v CR jeden v NL.A dnes jsem zrovna cetla,ze dokonce deti od 0-5let musi mit uz tez pas.(v CR).Je jen na rok a stoji 50kc.To je muj nazor.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 01-09-06, 12:06   #9
anavi
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
pokud je jen otec NL a nejsou manzele a dite neni narozene v NL je to o neco komplikovanejsi aby melo i NL.
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 01-09-06, 12:09   #10
veronika
Actief Lid

Nationaliteit:
Jo to jo,to jsou s tim starosti stejny jak se svatbou.Ale taky se to dalo prezit.Neni to ani nejlevnejsi kazdy car papiru prekladat a apostili a krajsky urad,no kolotoc.Mi jsme nastesti manzele,tak doufam,ze mi nejake to vetsi papirovani odbyde.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.0.0 - RSS Feed