|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#1 |
|
Lid
|
Narozeni ditete v NL
Mam dotaz ohledne narozeni prcka v NL. Ja mam porad ceske obcanstvi (a tak to i zustane) muj pritel je holandan a nase mala (narozena v prosinci 2004) ma ted obcanstvi CR i NL. Na strankach ceske ambasady v NL jsem se docetla, ze je mozne si vyzadat i cesky pas pro mimco a zapsani do matriky a tak...Chtela jsem se zeptat, jestli s tim mate nekdo nejake zkusenosti.
Diky za info ) ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
VIP Lid
|
Re: Narozeni ditete v NL
Ahojky, my jsme toto absolvovali minuly rok. Stejne jako u vas jsem ja ceska, manzel holandan a nase ditko ma obe obcanstvi. Zavolej si na ambasadu, tam ti reknou presne co vsechno musis prines s sebou a pak Ti nechaji v CR vystavit cesky rodny list a pas - trva to tedy asi pul roku, ale pak si to muzes vyzvednout opet na ambasade. My to zarizovali loni v dubnu a jela jsem si pro to v listopadu. Ale mam to ted vsechno zarizeny, takze pohoda. Hodne stesti!
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
VIP Lid
|
Re: Narozeni ditete v NL
U me to bylo stejny. Moje dcera ma taky obe obcanstvi, svuj pas zatim nema, ale neni problem, aby ti ji zapsali do tveho ceskeho pasu. To mi tenkrat vyridili na pockani, pamatuju si, ze jsem musela narychlo do Cech a nebyly s tim zadne problemy. Jak to je ted, to nevim.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
|
no takhle to tu nefunguje: plati proste prislusnost rodicu - rychle sve dite nekde nahlasit (podle "geograficke poloze") proste neni zpusob jak se to tu resi otazka prislusnosti statu.
|
|
|
#7 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Actief Lid
|
Podle me si myslim,ze je uplne jedno kde je dite narozeno,zda v CR nebo v NL.Pokud ma otce hollandana a matku cesku,tak automaticky ziskava obe obcanstvi,tudis dva rodne listy,jeden v CR jeden v NL.A dnes jsem zrovna cetla,ze dokonce deti od 0-5let musi mit uz tez pas.(v CR).Je jen na rok a stoji 50kc.To je muj nazor.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Actief Lid
|
Jo to jo,to jsou s tim starosti stejny jak se svatbou.Ale taky se to dalo prezit.Neni to ani nejlevnejsi kazdy car papiru prekladat a apostili a krajsky urad,no kolotoc.Mi jsme nastesti manzele,tak doufam,ze mi nejake to vetsi papirovani odbyde.
|
|
|
|