het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 01-12-04, 14:28   #1
Actief Lid

Nationaliteit:
Stredni odborne uciliste

Nejsem si jista jak se do holandstiny prelozi Stredni odborne uciliste bez maturity.Neni to nahodou MBO?
Diky
katus is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 01-12-04, 14:38   #2
Actief Lid

Zdenda's avatar

Re: Stredni odborne uciliste

Jmenuje se to VMBO.
Zdenda is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-12-04, 08:43   #3
Actief Lid

Nationaliteit:

Chtela jsem se zeptat. Nevite nekdo v neco o uznani kvalifikace? Kdyz mam podle mezinarodnich meritek ISCED 3A (SOS 4-lete s maturitou)jaky stupen je to tady v NL? Nejak to nemuzu najit. Predem diky.
Martina is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-12-04, 09:04   #4
Super Lid

Bartiku's avatar

Nationaliteit:

Organizace IDW je v NL stredisko na hodnoceni cizich diplom. Muzes tam oficialne zadat o hodnoceni tvoje diploma.
Bartiku is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-12-04, 09:11   #5
Actief Lid

Nationaliteit:

To vim, tech organizaci je mnoho. Jen u jedne nemusis platit 105 euro! A to je kdyz si nechas sve diplomy prelozit u CWI. U Nuffic, IDW, Colo atd platis.
Oud 02-12-04, 14:49   #6
Volwaardig Lid

Ahoj Martino,
ty sis nechavala ohodnotit diplom pres CWI? A neplatila jsi za to? Muzes mi napsat, co k tomu bylo potreba?
(co vsechno jsi jim musela dodat-jestli stacil zaverecny diplom/vysvedceni, nebo chteli i znamky behem studia?,muselo to byt prelozeno a s ruznyma dalsima overovacima razitkama?)

Mam pocit, ze jsem pred casem cetla na jejich strankach, ze to delaji, ale musis byt u nich registrovana- coz nevim, jestli jde, ikdyz tady jeste nemam prac. povoleni.

Diky predem za info.
Marketa
Market is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-12-04, 15:09   #7
Actief Lid

Nationaliteit:

Ahoj Market,

ja sama se po tom jeste pidim. Chci si totiz taky nechat prelozit diplomy. Pokud vim, tak by si se u nich mela zapsat jako werkzoekende a pak pry ti diplomy prelozi. Takze se pry musis u nich registrovat. Nejlepsi je, kdyz si ty diplomy nechas prelozit tady soudnim znalcem a pak ti v CWI zhodnoti na urcitou uroven. Vsichni rikaji, ze jim mas radeji donest vse. Od diplomu, certifikatu,znamky z kazdeho rocniku, i treba jen kursu, ktere jsi mela treba jen mesic. Vsechno ti pomuze k tomu, ze tve ohodnoceni bude vyssi. Alespon takto jsem se to dozvedela ja.
Pry musis mit s sebou Sofi-nummer, povoleni k pobytu (karticku), myslis ze snad i vypis s GBA, ze jsi zapsana a kde je tve bydliste. Pry je dobre, kdyz uz budes mit kurs holandstiny za sebou, to jsou tve sance vyssi.

Co ja si myslim je, ze CWI ti taky udeluje pracovni povoleni. Ale jak to funguje, to nevim. Problem je v tom ze jsme z novych clenu EU, takze jsou tam nejake limity. Nejlepsi vsak bude kdyz je zkontaktujes, coz je na jejich www. cwinet.nl a oni ti poradi. Zajisti si schuzku.
Oud 17-12-04, 10:49   #8
Nieuw Lid

ahoj, ja jsem nekde cetla, ze CWI to dela zadarmo v pripade, ze tady muzete legalne pracovat a shanite praci, nebo se potrebujete orientovat na pracovnim trhu. Kazdopadne ja cekam na partnerske vizum a potom jim to tam poslu. Snad se to ani nemusi posilat v holandstine nebo v anglictine, ale staci originaly v cestine, je k tomu ale nutny plan skoly, to mi rekli na Ministerstvu skolstvi v Praze.
candy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 17-12-04, 11:57   #9
VIP Lid

Jelen's avatar

Nationaliteit:

Ja mam SOU stavebni - obor elektromechanik a to mi tady u IDW zhodnotili jako MBO niveau 2, neboli MTS.
Jelen is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 18-12-04, 18:17   #10
Actief Lid

Zdenda's avatar

Z vlastni zkusenosti: s gymnasiem to nejsou problemy.
Zdenda is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels