het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 28-03-08, 16:53   #191
Actief Lid

Jay62's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Bericht bekijken
Proc delat tlumocnika? Nejlepsi je jet sama a je pokoj, chlapi tam stejne jen otravujou....
Jay62 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 29-03-08, 21:12   #192
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Bericht bekijken
Proc delat tlumocnika? Nejlepsi je jet sama a je pokoj, chlapi tam stejne jen otravujou....

moje rec
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 29-03-08, 23:18   #193
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Didi2 schreef:
Bericht bekijken
Ahoj Petro,

jeste takovy dotaz-ted'jsme dostali( az po 14 dnech) international huwelijksakte- nejsou tu ani jmena rodicu,ani svedku-to asi na ambasade nebude stacit aby jsem si mohla zazadat o cesky oddaci list ? Tam prece vzdy jsou rodice uvedene a taky budou chtit nejake udaje o pritomnych svedcich ? Jak na to,mas nejake zkusenosti nebo
tys to mela jinak ?? Pak jeste na tom huw-akte je ze naam na het huwelijk je zase moje stare jsmeno co jsem uzivala pred svatbou-tak ze kdyz to prelozim do cestiny tak si nemuzu zazadat o jmeno manzelovo do cesk.oddaciho listu ?? Mne se to zda vsecno tak komplikovane.. Diky moc,didi
Ahoj Didi,
Tak koukam na muj huwelijksakte...na tom mem jsou jmena nase, jmena rodicu i svedku (Ouders echtgenoten & Getuigen). Taky jsou tam podpis, muj, manzeluv, obou svedku a oddavajiciho. To je odicielni original huwelijksakte, o ktery jsem si zazadala. Ten je cely v holandstine.
K tomu jsem si zazadala o mezinarodni (jako mas ty), kde nejsou ani jmena rodicu, ani svedku. To se jmenuje Uitreksel uit de huwelijksakte. Na obou mam apostillu, takze jsem v CR predkladala oba.

Se jmenem delali tady v NL ze zacatku taky potize, ze to nemeni atd. Ale trvala jsem na tom a rekli mi, ze kdyz budu mit cesky pas se zmenenym jmenem, tak mi ho tu uznaji. Samozdrejme v CR zase chteli papir, ze to jmeno po svatbe opravdu mam... taky jsme nevedeli co s tim, tak jsme sli na gemeente a nechali si vydat mezinarodni uitreksel, kde nam na zadost vyplnili jmena pouze pred svatbou s tim, ze jmeno po svatbe vyplni cesky urad. Pak jsme sli pro apostilu, kde na nas urednik koukal jak na zjeveni, protoze papir byl vyplneny jen napul. Manzel mu to tenkrat vysvetlil a on s nami souhlasil, ze je to byrokraticka masinerie, a dal nam apostillu.
V Cechach pochopitelne nevedeli, co s tim, tak jsme sami doplnili jmena po svatbe a predlozili.

Muj byvaly manzel ma uzasny dar a umi navazat komunikaci uplne s kazdym. Po jeho vysvetleni nam vzdycky vsude vysli vstric. A v Cechach byli taky docela vstricni. Asi jsem mela stesti na dobre lidi na uradech.
Petra3h is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-04-08, 19:56   #194
Nieuw Lid

koki's avatar

Nationaliteit:
ahojky............... poradte.. :-)

zdravim vsechny z barendrechtu, bydlim v okoli uz 10 let a muj nynejsi pritel mne minuly tyden pozadal o ruku ... No a ted sedim hodinama na netu a uvazuji jak a kolik papiru budu k tomu potrebovat. Mame oba NL obcanstvi, ale chceme se brat v Cesku. Kvuli rodine a znamym.. Mate nekdo predstavu co a jak?
Chceme se sice brat az v zime, ale do Cech jedu jen na 3 tydny v lete, takze vse se bude zarizovat na dalku. Nevim napr. jak dlouho po svadbe budu mit vsechny doklady v ruce atd tad. to legalizovani muzu vyridit tady nebo v cesku?....
vic hlav vic vi...poradite??
koki is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-04-08, 22:05   #195
Actief Lid

Nationaliteit:
Nevim,jestli se o tom uz tu nekdy mluvilo-ale ma v Holandsku uzavreny registrovany partnerstvi stejnou vahu i v Cechach?
Priklad-nebudu se chtit vdat,ale uzavru tu na gemeente registrovany partnerstvi,coz ma urcity vyhody co se tyce deti a majetku .V Cechach to ale nejspis tak nefunguje ne?Budto svatba a nebo nic?Nebo se pletu

Onderwerp-opties

Berichtregels