het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 26-04-08, 10:28   #51
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Suzi schreef:
Bericht bekijken
Ahoj Katy,
pokud jsi neplatila v Cr socialni pojisteni za posledni rok, tak nemas narok na materskou pul roku. Ovsem mas narok na rodicovsky prispevek, ktery se ti vyplaci ihned od narozeni ditete.
asi sem ty prispevky blbe precetla a pochopila ale jakej je teda rozdil mezi materskou a rodicovskym prispevkem ????
Oud 26-04-08, 14:53   #52
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Rozdil je v tom, ze na materskou maji narok jen maminky co predtim pracovaly alespon rok.
Materska trva pul roku a vyplaci se procentualne ze mzdy kterou jsi predtim mela. Pak po pul roce materska konci, a dostavas rodicovsky prispevek.
V pripade, ze jsi predtim nepracovala, tak nemas narok na materskou. Na socialce dostanes potvrzeni, ze ti nevznikl narok na materskou, tim padem mas narok ihned na rodicovsky prispevek. Nemusis tedy cekat pul roku.

Citaat:
Katy schreef:
Bericht bekijken
asi sem ty prispevky blbe precetla a pochopila ale jakej je teda rozdil mezi materskou a rodicovskym prispevkem ????
Suzi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-04-08, 21:10   #53
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Suzi schreef:
Bericht bekijken
Rozdil je v tom, ze na materskou maji narok jen maminky co predtim pracovaly alespon rok.
Materska trva pul roku a vyplaci se procentualne ze mzdy kterou jsi predtim mela. Pak po pul roce materska konci, a dostavas rodicovsky prispevek.
V pripade, ze jsi predtim nepracovala, tak nemas narok na materskou. Na socialce dostanes potvrzeni, ze ti nevznikl narok na materskou, tim padem mas narok ihned na rodicovsky prispevek. Nemusis tedy cekat pul roku.
rok pracovali v cesku, co by jste chteli, cerpat prispevvky a nedelat a rikat si ja jsem cech a mam na to narok....
Jandulka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-04-08, 22:12   #54
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Precti si poradne prispevky a zjistis, ze si tady nikdo na nic nestezuje ale spis se holky snazi informovat co a jak zaridit ohledne materske.
Zda nekdo z nas delal ci nedelal v Cesku a jak dlouho, je blbost z tve strany posuzovat, protoze nikoho z nas osobne neznas. Je to tedy zbytecny komentar.

Citaat:
Jandulka schreef:
Bericht bekijken
rok pracovali v cesku, co by jste chteli, cerpat prispevvky a nedelat a rikat si ja jsem cech a mam na to narok....
Oud 26-04-08, 23:27   #55
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Suzi schreef:
Bericht bekijken
Precti si poradne prispevky a zjistis, ze si tady nikdo na nic nestezuje ale spis se holky snazi informovat co a jak zaridit ohledne materske.
Zda nekdo z nas delal ci nedelal v Cesku a jak dlouho, je blbost z tve strany posuzovat, protoze nikoho z nas osobne neznas. Je to tedy zbytecny komentar.
mam na to uplne stejny nazor,co mi neni rovno,po tom je mi hovno.......
navic rozhodne dite ted neplanuju ,takze ten rodicovskej prispevek rozhodne potrebovat nebudu ,se snad muzu jen zeptat ne???????clovek aby se tu skoro uz bal na neco zeptat,aby na nej nekdo nemel nejaky kousavy poznamky-k cemu potom tohle forum je to nevim...misto,aby sme si vzajmene snazili vyjit vstric,kdyz nahodou nekdo neco potrebuje nebo jen chce vedet,tak jen dostane rejpavou odpoved,to fakt pak nema cenu........

Laatst aangepast door Katy; 26-04-08 om 23:36.
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-04-08, 00:07   #56
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Suzi schreef:
Bericht bekijken
Jo diky Suzi za odpoved,uz je mi to jasny
Oud 27-04-08, 10:14   #57
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Suzi schreef:
Bericht bekijken
Ona Jandulka, si obcas nevidi do pusy. {do klavesnice}
Malina is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-04-08, 11:19   #58
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Malina schreef:
Bericht bekijken
Ona Jandulka, si obcas nevidi do pusy. {do klavesnice}
obcas jo??.....

Laatst aangepast door Katy; 27-04-08 om 12:31.
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-05-08, 16:18   #59
Actief Lid

Nationaliteit:
No tak holky jsem dostala odpoved z Mpsv a tam mi to popsali tedy polopate,ale stejne v tom budu mit gulas.Pise mi tam pani,ze bude jeste nejlepsi prijit s formularem E411 a tam ja vyplnim cast A a cast B vyplni NL office,jenze je to v cestine,tak snad ten formular nemam nechavat prekladat?To me uz z toho picne.Jo stou adr.to mate asi pravdu ze tam vsude vyplnim ceskou adr.No bude to vypadat trochu blbe jako ze neziju s manzelem,ale jsou horsi veci,ne?No snad ten gulas zmaknu.Ceka me to az v prosinci kdy budou zrovna vanoce ,takze toho asi moc nezaridim ani v NL ani v CR.Ale hlavne at jsme zdravi,teda at mame mimca zdravi.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-05-08, 20:23   #60
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Ahoj Verco,
formular nemusis nechat prekladat.Pravidlo pro staty EU je takove, ze kazdy stat dava ten formular ve svem jazyce.Vsichni maji ty formulare stejne takze si s tim poradi.
S tou adresou to neni takova hruza, ty muzes zit s manzelem i dlouhodobe, nemusi to byt trvale.:0)
Jinak ti preji hodne stesti, at to vse zvladnes.
Ja jsem rodila 24.12., taky to nacasovani nebylo zrovna nejlepsi.

Citaat:
veronika schreef:
Bericht bekijken
No tak holky jsem dostala odpoved z Mpsv a tam mi to popsali tedy polopate,ale stejne v tom budu mit gulas.Pise mi tam pani,ze bude jeste nejlepsi prijit s formularem E411 a tam ja vyplnim cast A a cast B vyplni NL office,jenze je to v cestine,tak snad ten formular nemam nechavat prekladat?To me uz z toho picne.Jo stou adr.to mate asi pravdu ze tam vsude vyplnim ceskou adr.No bude to vypadat trochu blbe jako ze neziju s manzelem,ale jsou horsi veci,ne?No snad ten gulas zmaknu.Ceka me to az v prosinci kdy budou zrovna vanoce ,takze toho asi moc nezaridim ani v NL ani v CR.Ale hlavne at jsme zdravi,teda at mame mimca zdravi.
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels