![]() |
|
|
#51 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
ale jakej je teda rozdil mezi materskou a rodicovskym prispevkem ????
|
|
|
|
#52 |
|
Nieuw Lid
|
Rozdil je v tom, ze na materskou maji narok jen maminky co predtim pracovaly alespon rok.
Materska trva pul roku a vyplaci se procentualne ze mzdy kterou jsi predtim mela. Pak po pul roce materska konci, a dostavas rodicovsky prispevek. V pripade, ze jsi predtim nepracovala, tak nemas narok na materskou. Na socialce dostanes potvrzeni, ze ti nevznikl narok na materskou, tim padem mas narok ihned na rodicovsky prispevek. Nemusis tedy cekat pul roku. |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Nieuw Lid
|
Precti si poradne prispevky a zjistis, ze si tady nikdo na nic nestezuje ale spis se holky snazi informovat co a jak zaridit ohledne materske.
Zda nekdo z nas delal ci nedelal v Cesku a jak dlouho, je blbost z tve strany posuzovat, protoze nikoho z nas osobne neznas. Je to tedy zbytecny komentar. |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
navic rozhodne dite ted neplanuju ,takze ten rodicovskej prispevek rozhodne potrebovat nebudu ,se snad muzu jen zeptat ne???????clovek aby se tu skoro uz bal na neco zeptat,aby na nej nekdo nemel nejaky kousavy poznamky-k cemu potom tohle forum je to nevim...misto,aby sme si vzajmene snazili vyjit vstric,kdyz nahodou nekdo neco potrebuje nebo jen chce vedet,tak jen dostane rejpavou odpoved,to fakt pak nema cenu........
stesti je krasna vec,pokud ho ma clovek s kym sdilet......... Laatst aangepast door Katy; 26-04-08 om 23:36. |
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]()
|
|
|
|
#57 | |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Actief Lid
|
stesti je krasna vec,pokud ho ma clovek s kym sdilet......... Laatst aangepast door Katy; 27-04-08 om 12:31. |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Actief Lid
|
No tak holky jsem dostala odpoved z Mpsv a tam mi to popsali tedy polopate,ale stejne v tom budu mit gulas.Pise mi tam pani,ze bude jeste nejlepsi prijit s formularem E411 a tam ja vyplnim cast A a cast B vyplni NL office,jenze je to v cestine,tak snad ten formular nemam nechavat prekladat?To me uz z toho picne.Jo stou adr.to mate asi pravdu ze tam vsude vyplnim ceskou adr.No bude to vypadat trochu blbe jako ze neziju s manzelem,ale jsou horsi veci,ne?No snad ten gulas zmaknu.Ceka me to az v prosinci kdy budou zrovna vanoce ,takze toho asi moc nezaridim ani v NL ani v CR.Ale hlavne at jsme zdravi,teda at mame mimca zdravi.
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Nieuw Lid
|
Ahoj Verco,
formular nemusis nechat prekladat.Pravidlo pro staty EU je takove, ze kazdy stat dava ten formular ve svem jazyce.Vsichni maji ty formulare stejne takze si s tim poradi. S tou adresou to neni takova hruza, ty muzes zit s manzelem i dlouhodobe, nemusi to byt trvale.:0) Jinak ti preji hodne stesti, at to vse zvladnes. Ja jsem rodila 24.12., taky to nacasovani nebylo zrovna nejlepsi. Citaat:
|
|
|
|
|