het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 19-04-08, 15:13   #41
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
ucet

Ahoj na tuhle otazku ti muzu odpovedt i ja.Posila se to normalne na cesky ucet a v NL si to normalne vyberes z bankomatu.To je vse.je to jednoduche.
Niki33 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 19-04-08, 22:55   #42
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Ahoj,
taky mi chodí na český účet, ale mám za to, že v žádosti o rodičovský příspěvek je i kolonka na účet vedený v jiné zemi. Pokud je to pro tebe snazší, podívala bych se na formulář, měl by být ke stažení na webu Ministerstva sociálních věcí nabo Úřadu práce.
fuchsinka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 20-04-08, 10:48   #43
Actief Lid

Nationaliteit:
narazila jsem ale na neco,co bych potrebovala vysvetlit.V tom formulari se ptaji na adr.trvaleho bydliste.Mam samozrejme trvale bydliste v CR ale i v NL.Coz nesmi nebo nema byt.Tak nevim co tam uvest.A tez rodne cislo ditete.Pokud predlozim jen mezinarodni rodny list (prelozeny hollandsky do cestiny),tak tam neni zadne RC a ani sofi.Tak poradte.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 20-04-08, 11:19   #44
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
Bericht bekijken
narazila jsem ale na neco,co bych potrebovala vysvetlit.V tom formulari se ptaji na adr.trvaleho bydliste.Mam samozrejme trvale bydliste v CR ale i v NL.Coz nesmi nebo nema byt.Tak nevim co tam uvest.A tez rodne cislo ditete.Pokud predlozim jen mezinarodni rodny list (prelozeny hollandsky do cestiny),tak tam neni zadne RC a ani sofi.Tak poradte.

tak jako trvaly bydliste bys tam podle me tak jako tak mela napsat ceskou adresu ,pokud o neco zadas v Cechach tak je blbost tam psat holandskou adresu si myslim a rozhodne nejsi jedina ,kdo ma dve adresy -ceskou a holandskou,taky to mam tak,takze z toho bych si hlavu nedelala :-)
tenkrat mi rekla matrikarka na mestskym urade,ze sice spravne mam bejt odhlasena,ale ze jeste dalsi dve holky od nas z Nyran tu jsou taky ,jedna uz leta a maj i ceskou obcanku a vsechno a nikdo to nekontroluje :-)
Oud 21-04-08, 09:51   #45
Nieuw Lid

Nationaliteit:
rod. cislo

U nas je to tak, ze mame trvale bydliste V CR, v NL mame statut rezident. Takze uvadim jen adesu v CR . Obavam se, ze rod. cislo bude podminkou pro vyplaceni rod. prispevku, asi to bude nutne vybehat. Nekde v diskuzich je postup, jak na to.
fuchsinka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-04-08, 19:36   #46
Volwaardig Lid

Malina's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
Bericht bekijken
Veroniko,

To je prave ten kamen urazu kvuli k teremu jsem ja o rodicak nezazadala, protoze musis mit trvaly pobyt na uzemi CR a dite taky, jenomze to vypada, jako kdyby jste nebydleli s otcem v Nl.
Malina is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 23-04-08, 10:34   #47
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
Bericht bekijken
Suzi,mam jeste jednu otazku prosimte,jiz jsem se tu na to ptala,ale nikdo na to neodpovedel.Kam ti ty penize budou posilat,protoze na zahranicni ucet je neposilaji,pokud se nemylim?Pravdepodobne na cesky ucet?
Ahoj Verco,
ja osobne si to nechavam posilat na svuj ucet v CR. Pres elektronicke bankovnictvi pak muzu ti penize poslat i jinam ci je vybrat tady z bankomatu. Ovsem ti penize si muzes nechat poslat i do Nizozemi. Obdrzis od nich formular k vyplneni a tam si vyberes variantu ktera ti vyhovuje. Ovsem pokud si to budes chtit nechat posilat do NL, tak nezapomen zjistit vsechny potrebne veci ohledne tveho uctu v NL pri platbe do zahranici, swift code, IBAN, ....
Kdybys jeste neco potrebovala, tak napis.
Suzi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 23-04-08, 10:38   #48
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
Bericht bekijken
Adresu trvaleho bydliste musis uvest v CR. Rodne cislo ditete tam nevyplnujes pokud ho nema, staci vyplnit datum narozeni misto toho.
Oud 25-04-08, 22:46   #49
Actief Lid

Nationaliteit:
mam jen jednu otazku co se tyce ty matersky- je mozno ji i dostat,pokud sem si doted neplatila v cechach socialni pojisteni???

nebo vy vsechny si to snad platite?
Oud 26-04-08, 09:33   #50
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Ahoj Katy,
pokud jsi neplatila v Cr socialni pojisteni za posledni rok, tak nemas narok na materskou pul roku. Ovsem mas narok na rodicovsky prispevek, ktery se ti vyplaci ihned od narozeni ditete.

Citaat:
Katy schreef:
Bericht bekijken
mam jen jednu otazku co se tyce ty matersky- je mozno ji i dostat,pokud sem si doted neplatila v cechach socialni pojisteni???

nebo vy vsechny si to snad platite?
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels