|
|
#1 |
|
Nieuw Lid
|
Elektrikáři v NL
Ahoj všem. Neví někdo, prosím, jakým způsobem se v NL prokazuje odbornost pro práce v oboru elektro? Myslím tím především, jestli holanďané uznávají naši českou vyhlášku č. 50 nebo zda je nutné dělat zkoušky v NL a podobně........
Díky za jakékoliv informace nebo zkušenosti v tomot oboru. Mějte se fajn . |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
VIP Lid
|
holandane uznavaji vyuceni v oboru elektromechanik.
Potrebujes nechat ohodnotit svoje vysvedceni. toto se da nechat vystavit pres IDW. Take Kenteq se zabyva hodnocenim diplomu. Ja mam hodnoceni od obou instanci a kdyz hledam praci, prikladam je obe. s timto hodnocenim se da vydelat az 2400 eur hrubeho. Vyhlaska 50 tu neplati. Tady maji tzv. VCA a to si muzes udelat tady. Ne vsichni zamnestnavatele to ale pozaduji. Mit platne osvedceni o znalosti vyhlasky 50 tudiz neni nutne k tomu, abys tu nasel dobre uplatneni. Znalost technicke holandstiny je podstatne dulezitejsi... Musis si umet porozumnet s kolegy. Pokud mas vice dotazu, dej mi vedet.
Bericht 15-04-08 om 11:14 aangepast door Jelen. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nieuw Lid
|
Díky za toto info, trochu mně to uklidnilo. Ale prosím Tě, IDW nebo Kenteq - tam je nutno jít osobně nebo to jde vyřídit na dálku? Nejsem zatím v NL tak sháním informace. VCA se pravděpodobně jinak než v holandštině udělat nedá, soudím...
Ještě jednou díky Tobě za odpověď, to víš, sháním informace kde se dá. Hezkej den všem! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
VIP Lid
|
teoreticky by to slo vyridit pisemne. Ovsem, stoji to u obou pres 200 euro.
Ja nic platit nemusel, mne to zaplatil zamnestnavatel, nastesti. VCA by melo jit i v anglictine, ale kde a jak, nevim.
|