![]() |
|
|
#1 |
|
Nieuw Lid
|
holandské pojištění
Pěkně odpoledne ve spolek,
měla bych takový dotaz, třeba mi někdo poradí. Od února mám sofi nr, asi 2 týdny jsem zapsaná na gemeente, pojištění mám české turistické. Legální práci budu mít od května. Ví z vás někdo, jestli musím mít holandské zdravotní pojištění od té doby, co jsem se zapsala? Nebo ho musím mít od té doby, kdy tady budu oficiálně pracovat? Volala jsem si několikrát na gemeente, pokaždé mi tam řekli něco jiného, totéž platí i o pojišťovnách, tak si pak člověk může vybrat... Děkuji za odpověď ![]() S pozdravem, Romana |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nieuw Lid
|
Ahojky,
díky za odpověď Kamarádka volala na jednu pojišťovnu,tam ji řekli, že pojištění si musí zaplatit od té doby, kdy podepsala pracovní smlouvu. Na gemeente nikdo nic neví, nikdo neporadí, tak co pak chudák cizinec. Mrknu na tu Tvoji pojištovnu ![]() Papa, Romana |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
takze nejlepsi je platit hned po zaregistrvani |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Volwaardig Lid
|
Tak ono se stejne to pojisteni v jedne zemi platit musi tak jako tak. Vyhodou tady je, ze pri doplaceni se nemusi platit v penale, to v Cechach tvrde vymahaji. A to je pak penez.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nieuw Lid
|
Jj, to máš pravdu, já si právě říkala, jestli třeba nestačí turistické pojištění aspoň do té doby, než jsi najdu normální práci.
Díky všem za pomoc, raději si to pojištění co nejdříve zařídím. Aspoň pak s doktory nebudu muset čekat, než se dostanu do Čech. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nieuw Lid
|
To je pravda, podle pravidel EU, nesmíš být pojištěná ve dvou zemich EU najednou. Na odhlášení v Čechách stačí poslat poštou českou kartičku s vyplněným formulářem E 902, mám ho i v elektronické podobě, můžu Ti ho poslat emailem. Taky je třeba dodat doklad o tom, že jsi pojištěná tady - okopírovanou kartičku od holandské pojišťovny, pracovní smlouvu...s datem od kdy, Ti platí pojištění tady. A mělo by se to podle českých pravidel udělat nejpozději do osmi dnů po vzniku pojištění tady, ale většinou nemají problém, když to je později.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nieuw Lid
|
Já jsem v ČR už odhlášená, už několik let, jen si občas zaplatím
měsíční pojištění, když jsem doma na prázdninách. Mám právě jen cestovní pojištění do zahraničí, to by snad neměl být problém, že ho mám. Ještě jednou díky všem za rady Dá to práci prokousat se místnímipravidly. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nieuw Lid
|
Pozor na ANDERZORG!!!
Ahoj krajani. Taky prispeji radou. A to, pozor na organizaci jemenem Anderzorg! Vubec si tam nepokousejte sjednavat pojisteni. Bylo by to na dlouho popisovat tu celej pribeh. proste mi verte, ze to je banda idiotů a zlodejů.
|
|
|
|