|
|
#192 |
|
Actief Lid
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
Tak koukam na muj huwelijksakte...na tom mem jsou jmena nase, jmena rodicu i svedku (Ouders echtgenoten & Getuigen). Taky jsou tam podpis, muj, manzeluv, obou svedku a oddavajiciho. To je odicielni original huwelijksakte, o ktery jsem si zazadala. Ten je cely v holandstine. K tomu jsem si zazadala o mezinarodni (jako mas ty), kde nejsou ani jmena rodicu, ani svedku. To se jmenuje Uitreksel uit de huwelijksakte. Na obou mam apostillu, takze jsem v CR predkladala oba. Se jmenem delali tady v NL ze zacatku taky potize, ze to nemeni atd. Ale trvala jsem na tom a rekli mi, ze kdyz budu mit cesky pas se zmenenym jmenem, tak mi ho tu uznaji. Samozdrejme v CR zase chteli papir, ze to jmeno po svatbe opravdu mam... taky jsme nevedeli co s tim, tak jsme sli na gemeente a nechali si vydat mezinarodni uitreksel, kde nam na zadost vyplnili jmena pouze pred svatbou s tim, ze jmeno po svatbe vyplni cesky urad. Pak jsme sli pro apostilu, kde na nas urednik koukal jak na zjeveni, protoze papir byl vyplneny jen napul. Manzel mu to tenkrat vysvetlil a on s nami souhlasil, ze je to byrokraticka masinerie, a dal nam apostillu. V Cechach pochopitelne nevedeli, co s tim, tak jsme sami doplnili jmena po svatbe a predlozili. Muj byvaly manzel ma uzasny dar a umi navazat komunikaci uplne s kazdym. Po jeho vysvetleni nam vzdycky vsude vysli vstric. A v Cechach byli taky docela vstricni. Asi jsem mela stesti na dobre lidi na uradech. |
|
|
|
|
|
|
#194 |
|
Nieuw Lid
|
ahojky............... poradte.. :-)
zdravim vsechny z barendrechtu, bydlim v okoli uz 10 let a muj nynejsi pritel mne minuly tyden pozadal o ruku
... No a ted sedim hodinama na netu a uvazuji jak a kolik papiru budu k tomu potrebovat. Mame oba NL obcanstvi, ale chceme se brat v Cesku. Kvuli rodine a znamym.. Mate nekdo predstavu co a jak?Chceme se sice brat az v zime, ale do Cech jedu jen na 3 tydny v lete, takze vse se bude zarizovat na dalku. Nevim napr. jak dlouho po svadbe budu mit vsechny doklady v ruce atd tad. to legalizovani muzu vyridit tady nebo v cesku?.... vic hlav vic vi...poradite?? ![]() |
|
|
|
|
|
#195 |
|
Actief Lid
|
Nevim,jestli se o tom uz tu nekdy mluvilo-ale ma v Holandsku uzavreny registrovany partnerstvi stejnou vahu i v Cechach?
Priklad-nebudu se chtit vdat,ale uzavru tu na gemeente registrovany partnerstvi,coz ma urcity vyhody co se tyce deti a majetku .V Cechach to ale nejspis tak nefunguje ne?Budto svatba a nebo nic?Nebo se pletu ![]()
|