Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Práce a život v Nizozemí
Studium v Holandsku

Studium v Holandsku

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 23-02-08, 10:53   #1
Katy
Actief Lid

Nationaliteit:
Studium v Holandsku

Vy,kteri mate zkusenosti se studiem v Holandsku ,zajimalo by me ,jaky je to studovat holandskou vysokou skolu?Preci jen ziskat nejaky diplom by nebylo od veci ,v dnesni dobe mit nejaky dobry vzdelani je treba a na studium jeste nejsem tak stara tak jsem uvazovala ,ze bych sla od zari studovat .Akorat me docela desi predstava,ze bych studovala v holandstine,rozumim uz sice holandsky dobre ,ale samozrejme je stale jeste co se ucit a nejsem si jista,ze na studium je to dostacujici Tak by me zajimalo ,jaky byly vase zacatky,jestli se to da nejak zvladnout ,docela se bojim toho,abych tam pak nesedela jako blbec a za mesic sem usoudila,ze je lepsi se na to vykaslat .Uz sem sice studovala na vejsce v Cechach,ale to se asi neda samozrejme srovnavat,to bylo v cestine,takze to bylo o dost jednodussi
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 23-02-08, 11:21   #2
Beruska
VIP Lid

Beruska's avatar

Osobni zkusenost se studiem tady nemam, ale moje dve kamaradky do toho sly a jedna zvladala studium pri praci v pohode, druha po semestru presla ze studia v holandstine na studium v anglictine. V holandstine to nezvladala.
Nevim, mozna dobry napad si nejdriv udelat jazykovy zkousky? Taky hodne zalezi na tom, co chces studovat a jestli se na tebe budou valit porad jen odborny vyrazy, technicky nazvy a podobne.
Ale ja bych do toho sla. Seknout s tim muzes vzdycky, kdyz to fakt nepujde, ne?
Oud 23-02-08, 12:16   #3
Katy
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Beruska schreef:
Bericht bekijken
Osobni zkusenost se studiem tady nemam, ale moje dve kamaradky do toho sly a jedna zvladala studium pri praci v pohode, druha po semestru presla ze studia v holandstine na studium v anglictine. V holandstine to nezvladala.
Nevim, mozna dobry napad si nejdriv udelat jazykovy zkousky? Taky hodne zalezi na tom, co chces studovat a jestli se na tebe budou valit porad jen odborny vyrazy, technicky nazvy a podobne.
Ale ja bych do toho sla. Seknout s tim muzes vzdycky, kdyz to fakt nepujde, ne?
No ja mam akorat NT2 - II ale to vis,ani kdyz mas tuhle zkousku,tak 100% dobre jeste rozhodne nemluvi ,je to spis takovej ''eerste stap''
No ja bych chela na zdravotni sestru na hbo,je fakt,ze odbornych vyrazu je tam vic nez dost,ale zas mam z Cech zdravku a na tom hbo prej se uci to samy,akorat ze v rozsirenym vydani ,takze bych h teoreticky mela uz aspon pulku znat a dokazat si to odvodit No jo,seknout s tim muzu vzdycky,akorat pak je skoda tech penez,co a to musis dat no
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 25-03-08, 18:12   #4
phaedra
Nieuw Lid

phaedra's avatar

Nationaliteit:
hoj hoj, Kato, jak rikam - urcite do toho jdi!!!
Mozna to nebude primo (hracka) ale s trochou ceske povahy (viz. Daniel Landa a "prelez, preskoc, ale nepodlez!" ) se to fakt povede, ver mi ale uz do toho proste skoc a udelej to ...

Kdyby neco zase pisni

Hoj,
Ilona
phaedra is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 25-03-08, 21:20   #5
goddart
Actief Lid

goddart's avatar

Jasně, jdi do toho, důvodů proč to neudělat se vždycky najde mnoho... a jak se říká RISK JE ZISK.
Oud 26-03-08, 09:58   #6
Nizozemec
Nieuw Lid

Nizozemec's avatar

Nationaliteit:
studovani

Ahoj, jako puvodni nizozemec jsem samozreme studoval u nas...

dobry je vedet ze u nas Vysoke skoly a univerzity jsou jina vec. VS je co lidi studujou po 5i leti gymnazium (12-17) a univerzita po 6i leti (12-18)... na VS je studium vic prakticky zamereni a na universitu vic theoreticky/vedecky (VS=Hogeschool / Universiteit)

Osobne jsem studoval na Haagse Hogeschool na HEBO (Hoge Europese Beroepen Opleiding) fakt skvely studium a nabizeji (jako dneska mnoha nizozemskych VS) studium i cele v Anglictine. I normalni studium je na pul v Anglictine protoze maji hodne lektory z cizine.

Nevim jestli se nabizi taky "Verpleegkunde" v anglictine ale nebyl bych prekvapen... aspon tady to uz pripravujou http://www.hanze.nl/home/Schools/Aca...Verpleegkunde/
http://www.avans.nl/smartsite.shtml?id=3385&ch=DEF

klidne kontaktuj ty VS a zeptej "dekanaat" jestli oni mysleji ze s NT-2 a anglictinou muzes to tam zvladnout, oni jsou zvik na takove otazky, a treba te poradeji i o jine VS ktery nabizeji vse v AJ

na http://www.hbostart.nl/gezondheid/ve...nde/overzicht/ je takovy prehled a vypada to tak ze tam je naky anglicke veci..

hodne stesti!
Nizozemec is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-03-08, 08:42   #7
petty
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Ja taky studovala na Haagse hogeschool HEBO a moje zkusenosti jsou uplne jine. Bylo to naprosto primitivni a rekla bych na urovni stredni v cechach, takze velice snadna cesta jak ziskat diplom, ovsem moc bych od toho neocekavala. ...
petty is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-03-08, 11:30   #8
Nizozemec
Nieuw Lid

Nizozemec's avatar

Nationaliteit:
fakt?

Nevim jak je to dneska, je to BA a jsem tam studoval 1993-97 to byl uplne v zacatku (myslim ze s tim zacinaly 1991) a jsme to meli hodne dobry, lektory z Leiden university (mezi nimy nas byvaly ministr zahr.veci) a me se to tam moc libilo. Skola dostal v ty dobe hodne hodne chvaly ruzny auditu a i v nakym pruzkumu NRC (nas nejserioznjesi noviny) byly zvolen nejlepsi studium v kategorie... Uz jsou HEBO (HEBA?) vic, myslim i v Maastrichtu atd..
Nizozemec is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.0.0 - RSS Feed