Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Práce a život v Nizozemí
jak jste spokojeni ve vasem zamestnani

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 13-03-08, 13:29   #1
pavlina1217
Lid

pavlina1217's avatar

Nationaliteit:

ahoj,

urcite uz to tady probehlo, ale zajimalo by me, jak je tu kdo spokojen se svou praci, jak dlouho vam trvalo, nez jste se uchytili a pokud muzete srovnavat ze zamestnanim v Cechach, tak srovnavejte.. Taky by me zajimalo, jak jste se ke sve praci dostali, jak jste prezili prijimaci pohovor, jestli jste ve vasem zamestnani jedina cizinka a jak se k vam chovaji, kolikate je to vase zamestnani atd...
tak prosim, muzete zacit s prispevky, jsem vazne zvedava...
pavlina1217 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 13-03-08, 14:35   #2
Baruska
Nieuw Lid

Baruska's avatar

Nationaliteit:
Ahoj Pavli, tak ja jsem bydlim v Haagu. Praci jsem nasla tyden po te co jsem 4 roky zpatky dostala povoleni k pobytu. Nejdrve jsem pracovala pres pracovni agenturu jako administrativni pracovnice. A pak mi v jedne z firem kde jsempracovala nabidly pracovni smlouvu na jeden rok a ted ji mam na dobu neurcitou. Pracuju pro IKEA in Delft jako Internal Services Assistant a miluju to tu. Super lidi, super kolektiv, plno narodnosti. Jsem jedina ceska a nemuzu si stezovat. Nabidly mi ti zdrama kurz holandstiny a svedstiny. Holandstinu uz jsem dokoncila a svedstinu jeste pilne studuju. Nasla jsem si tu fajn kamaradky a neustale neco delame. Pro IKEA delam uz dva roky a chci pres IKEA jit pracovat nekam do ciziny. Laka me Asie. Kdyby te zajimalo neco vic, dej mi vedet.
Baruska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 14-03-08, 07:57   #3
Beruska
VIP Lid

Beruska's avatar

Mne by taky zajimalo, jak jsi na tom ty, Pavlino. Kdyz se sama nesveris se svou zkusenosti, mam pocit, ze moc reakci se tady neobjevi.

Stejne jako Baruska, prvni praci jsem nasla par dni pote, co jsem mela pracovni povoleni v kapse (tenkrat se jeste vyzadovalo povoleni).
Byla to prace administratief medewerker pro overheid. V Holandsku jsem vystridala nekolik zamestnani, zacinala jsem pres uitzendbureau: administratief medewerker, productiewerk, project assistent, logistiek assistent, project medewerker.
Nakonec mi nabidli v te posledni firme po roce smlouvu, pak jeste jednu a pak mne vyrazili.

Pak jsem byla chvili nezamestnana, ale zrovna se to hodilo, protoze jsme meli doma stene (diky tomu je z nej ted perfektne vychovany pes, protoze jsem na nej mela cas) a jelikoz jsme tenkrat prestavovali koupelnu, takze jsem byla doma "bouwopzichter" a zarizovala vsechno se stavebni firmou.

Za tu dobu, co jsem v NL, jsem rozeslala takovych, pocitam, mozna 100zadosti o praci, mozna vic, byla na nespocetne pohovorech... kdyz jsem jich za sebou mela tak 20, prestala jsem byt nervozni a to samosebou pomohlo. Krom toho, cim vic pracovnich zkusenosti v NL a lepsi holandstina, tim normalnejsi je pristup potencionalnich zamestnavatelu.

Ted mam skvelou praci jako verkoop binnendienst, prima kolegy a na vyssi urovni, nez jsem mela v CR. Nemuzu si stezovat. Prave jsem podepsala smlouvu na dobu neurcitou. V praci jsem jedina cizinka, bez problemu.
Ze by happy end?
Oud 14-03-08, 08:29   #4
pavlina1217
Lid

pavlina1217's avatar

Nationaliteit:
no ja jsem tu ted osmym rokem, pristehovali jsme se z Cech, kdyz bylo nasim detem tri a rok apul, takze jsem o nejakou praci zatim ani nestala, chtela jsem byt s detmi doma, uzit si je, videt je jak se rozviji a mluvit na ne cesky...
No a kdyz sli pak do skoly, tak jsem zacla neco shanet, ale vis jak, byla jsem dlouho z pracovniho procesu, takze jsem si absolutne v nicem neverila a tak jsem se ani nesazila hledat dobrou praci ( V Cechach jsem delala technisch tekenaar..haha ani nevim, jak to cesky reknes..hruza), takze jsem sla uklizet, nastesti to byla soukroma kancelaar, takze to bylo spis bijhouden, zadna drina...to jsem vydrzela delat dva roky ( bylo to po vecerech, tak mi to i docela vyhovovalo)..
No a pak jednou prisel muj manzel, ze ve firme, kde dela chteji prijmout asistentku planovani ( je to transpoort-logistiek bedrijf ) a jestli to nechci zkusit, no prvni moje reakce byla " ty jsi upadl, ne", nic neumim, neverim si bla bla bla....no ale on me presvedcil, porad mi rikal, jak jsem chytra a ze si musim vic verit ( lief he?) a tak jsem si rekla, ze za to nic nedam a pujdu na ten pohovor...
A tak jsem sla, byla jsem nervozni, jak pes...prisel se mnou mluvit docela peknej chlap ( o tri roky mladsi, nez ja, haha..muj budouci sef), byl desne sympatyckej a najednou jsem se citila uplne relaxd..
No a pak se me zeptal, jaky mam zkusenosti a bylo vymalovano...ale ja si rekla, ze nema cenu kecat a tak jsem byla uprimna a rekla, ze jsem dlouho nikde nepracovala, s pocitacem umim max tak mejlovat a surfovat po netu, ale ze jsem desne zapalena a rada se ucim a o tu praci fakt stojim a on najednou..." ok wanneer kan je beginnen"?
Spadla mi brada a byla stastna, jak blecha, ale drzela jsem se a byla desne cool, jako, ze tedy, at rekne kdy potrebuje, ze proste prijdu..
No a ted uz tam delam dva a pul roku, svoji praci miluju, kolegy mam super ( no jo, tak najdou se i svetly vyjimky, ze jo), jsme velka firma, nektery lidi ani neznam, jen je tam potkavam...ale jsme tam dve cesky ( ta jedna tu bydli od 1968) a pak slovenka, no a par polaku ve skladu (ale ty nezblebtnou holandsky...), zadny problemy jsem nikdy s nikym nemela a myslim, ze me respektujou a maji radi muj prizvuk ( pry jim to pripada roztomily)..
No tak asi takhle..ze by taky happy end? haha
Oud 14-03-08, 08:37   #5
pavlina1217
Lid

pavlina1217's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Nasla jsem si tu fajn kamaradky a neustale neco delame. Pro IKEA delam uz dva roky a chci pres IKEA jit pracovat nekam do ciziny. Laka me Asie. Kdyby te zajimalo neco vic, dej mi vedet.
super pribeh, jak z pohadky, to jsi teda mela stesti...
jak jsi se sem vubec dostala? ty tu mas pritele, nebo jsi tu vdana?
A ta Asie...no to je super, kdybych byla mladsi a nemela deti, taky bych tam chtela, no jo tak ne treba pracovne, ale proste se tam podivat, docela me to laka...no tak mozna az deti vyletej z hnizda, tak si s manzelem jen tak vyrazime do Asie..haha, uvidime..

holky vy taky prijdet na ten sraz Cechu do Nijmegen?
Oud 14-03-08, 09:19   #6
lenniet
Nieuw Lid

lenniet's avatar

Nationaliteit:
Ahoj
Ja jsem tu teprv sedm mesicu a jsem tu jako au-pair v holandsky rodine..super, libi se mi tu..
Mam tu kamarady jak cechy, tak holandany..urcite tu jeste nejakou chvili zustanu..
Akorat ta holandstina by nemusela byt tak tezka..Ale mam super ucitelku, ktera mi hodne pomaha..
lenniet is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 14-03-08, 13:45   #7
pavlina1217
Lid

pavlina1217's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
lenniet schreef:
Bericht bekijken
Ahoj
Ja jsem tu teprv sedm mesicu a jsem tu jako au-pair v holandsky rodine..super, libi se mi tu..
Mam tu kamarady jak cechy, tak holandany..urcite tu jeste nejakou chvili zustanu..
Akorat ta holandstina by nemusela byt tak tezka..Ale mam super ucitelku, ktera mi hodne pomaha..
tak to je skvely, to ze pracujes v holandsky rodine ti urcite v holandstine jen pomuze...a jak ted mluvis na ty deticky? a jak jsi na ne mluvila na zacatku?
Oud 14-03-08, 22:28   #8
Martinka
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Ahoj!

Ja taky bydlim v Haagu! V Holandsku uz sem osmym rokem, manzel je holandan. Ja jsem tady zacala jako uklizecka v rodinach, hlidala deti a kdyz sem dostala pracovni povoleni tak sem roznasela postu. Potom sem pracovala jako Callcenter agent u KPN a ted delam Teammanagerku u KPN.
Kdyz sem dostala pracovni povoleni a sla hledat praci pres uitzendbureau's tak to bylo sileny. Jenom sem otevrela pusu a hned mi rikali, ne, ne my zadnou praci jako "administratief medewerkster" nemame. V Cesku mam maturitu z gymnazia ale to se jim zdalo malo. Chteli po me MBO diploma.
V Holandsku je to hlavne o stesti. Ja mam vyhodu ze muj manager ma svycarskou manzelku a vubec mu nevadi ze mluvim s prizvukem a nekdy mi ta "zinsbouw" ujede. Ted tady studuju HBO MER na Haagse Hogeschool.
Jak to mate s prizvukem vy? A co zinsbouw?

Mejte se krasne!

Martina
Martinka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 14-03-08, 23:06   #9
pepo
Moderator

pepo's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Martinka schreef:
Bericht bekijken
..V Holandsku je to hlavne o stesti. Ja mam vyhodu ..
Ale kdepak, jaképak štěstí?
pepo is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 15-03-08, 09:39   #10
Beruska
VIP Lid

Beruska's avatar

Myslim, ze jsem o tom uz jednou psala. Nejen stesti, ale vlastni snaha je dulezita. Kdyz se clovek nesnazi, jenom stesti neni 100% zaruka uspechu. Kdepak, na to taky neverim.

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.0.0 - RSS Feed