het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 04-12-05, 13:14   #1
Lid

petulka's avatar

Nationaliteit:
hledam radu

Ahoj uz nevim co delat,asi se z toho zblaznim.Muzete mi nekdo prozradit jak to mam udelat abych mohla zustat v Holandsku?Pry musim mit razitko z matriky na rodny list,pak na papir ze nejsem provdana v cesku{na matrice tvdi ze to nepotrebuju,ze staci nejaky papir z mestskeho uradu s informacema o me},pak musim jet na ministerstvo do Prahy pro cervene razitko,pak to nechat v Holandsku prelozit,pak si teprve pozadat o povoleni k pobytu na 6 mesicu a pak tu proceduru kazdych 6 mesicu opakovat.Neni to nahodou nejaka blbost?Jak to delate vy ostatni?A co kdyz se tu chci provdat?Poradte prosim!!!!!!!!!!
petulka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 04-12-05, 16:38   #2
Volwaardig Lid

Alice's avatar

Nationaliteit:
Je tady o tom napsano uz hodne,tak bychom se opakovaly.....presto jsem Ti napsala PM.
Alice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 05-12-05, 10:41   #3
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
petulka schreef:
Ahoj uz nevim co delat,asi se z toho zblaznim.Muzete mi nekdo prozradit jak to mam udelat abych mohla zustat v Holandsku?Pry musim mit razitko z matriky na rodny list,pak na papir ze nejsem provdana v cesku{na matrice tvdi ze to nepotrebuju,ze staci nejaky papir z mestskeho uradu s informacema o me},pak musim jet na ministerstvo do Prahy pro cervene razitko,pak to nechat v Holandsku prelozit,pak si teprve pozadat o povoleni k pobytu na 6 mesicu a pak tu proceduru kazdych 6 mesicu opakovat.Neni to nahodou nejaka blbost?Jak to delate vy ostatni?A co kdyz se tu chci provdat?Poradte prosim!!!!!!!!!!

je to tak presne,jak to pises,jinak to bohuzel nejde
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 05-12-05, 12:37   #4
VIP Lid

Smajlík_M's avatar

Nationaliteit:
Petulko,

Myslim ze to ani tak slozite neni, ale neni mi jasne, co vlastne potrebujes:

- pokud potrebujes rodny list s apostilou, tak se to da vyridit primo pres velvyslanectvi; Rodny list (aspon kopie) se vystavi na matrice v obci (misto narozeni) a pak to poslou na MZV kde pak pridaji tu apostilu. Tohle bude stat kolem 10 Eur a budes ho mit behem jednoho mesice. Preklad si musis nechat udelat tady v NL (za "drahe penize" - bude to kolem 60 Eur)
Druhy zpusob by byl kdyby jeden z tvych pribuznych se osobne dostavil na matriku a pozadal o kopii rodneho listu, a apostila se da ziskat i na vyssych uradech (treba krajsky urad... ale to by ses musela presne zeptat na matrice). Preklad si muzes pak nechat udelat v CR - staci do anglictiny anebo nemciny ci francouzstiny (to jsou oficialni jazyky EU, takze to musi v NL akceptovat)

- "Pobyt na 6 mesicu": Nevim, jestli myslis mit pobyt, ze si behem 6 mesicu muzes najit praci. V takovem pripade do 8 nebo 10 dnu musis hlasit na IND, kde ti daji razitko do pasu. Po 6 mesicich bys mela opustit NL (a pak se vratit). Tohle muzes ale delat jednou za rok.

Jako EU obcan mas pravo byt v NL, i bez nejakeho dalsiho NL dokladu. Samozrejme je lepsi si ho poridit, v pripade kdyz chces jednat s bankami, uradmi, etc. Tech dokladu je spousta druhu a zalezi na tom, co vlastne chces tady v NL delat (pracovat, studovat, vdat se - popr. zaregistrovat s NL partnerem - zalozit vlastni firmu).

Kdyz chces ziskat dlouhodobe povoleni pobytu v NL jako partnerka NL obcana (to predpokladam, ze pises o "potvrzeni ze nejsi provdana") tak to je jiny pobyt nez ten na 6 mesicu. "Partnersky" pobyt mas na 5 let, ale stoji kolem 890 eur. V tom pripade musi partner/snoubenec rucit za tebe (financne) a musi dokazat ze mel 1300 Eur hrubeho platu mesicne za posledni rok. Musis byt registrovana uz na jeho adrese. Toto povoleni ti umoznuje hledat praci bez omezeni (nepotrebujes dalsi prac.povoleni).

Tohle vyrizeni ale muze trvat 6 mesicu az rok, a do te doby se muze uvolnit pracovni trh v NL pro CR obcany (v kvetnu 2006). Pak by stacilo najit si praci a k tomu dostanes bez problemu povoleni k pobytu.
Oud 09-01-06, 17:57   #5
Actief Lid

duomamlas's avatar

Nationaliteit:
V kvetnu jse nic neotevre,je to na 2 roky prodlouzeno a ind zadny razitka nedava strejdo..........
Oud 10-03-08, 14:35   #6
Nieuw Lid

Majka's avatar

Nationaliteit:
apostilla

Ahoj Moderatore, chtela bych od tebe radu. Myslim, zes to napsal velice dobre v jednom prispevku. Potrebuju si vyridit rodny list s apostillou. Uz jsem se informovala na krajskem urade, ale pro tu apostillu se musi opravdu do Prahy Takze jestli je mi to jasne tak nejdriv musim na magistrat mesta, kde jsem se narodila, pro rodny list, kde to overi a pak s tim jet do Prahy na ministerstvo zahranicnich veci, kde mi daj tu apostillu. A nakonec prelozit do anglictiny ci jineho jazyka Napsala jsem to spravne nebo je to jinak? Dekuju mockrat za odpoved
Majka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 10-03-08, 15:27   #7
Actief Lid

Jandulka's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Majka schreef:
Bericht bekijken
Ahoj Moderatore, chtela bych od tebe radu. Myslim, zes to napsal velice dobre v jednom prispevku. Potrebuju si vyridit rodny list s apostillou. Uz jsem se informovala na krajskem urade, ale pro tu apostillu se musi opravdu do Prahy Takze jestli je mi to jasne tak nejdriv musim na magistrat mesta, kde jsem se narodila, pro rodny list, kde to overi a pak s tim jet do Prahy na ministerstvo zahranicnich veci, kde mi daj tu apostillu. A nakonec prelozit do anglictiny ci jineho jazyka Napsala jsem to spravne nebo je to jinak? Dekuju mockrat za odpoved
Ahoj Majko,
jestli ti bude stacit moje odpoved, tak tady. Mezinarodni rodny list ti vydaji na mestskem urade v tvem bydlisti, ten se pak musi nechat overit na krajskem urade a pak poslat do Prahy pro apostillu. Ja to vyrizovala v listopadu, teda muj otec a oni mu o z naseho mestskeho uradu sami na ostatni urady poslali a on to pak asi za 3 tydny u nas jen vyzvedl.
Pak si to musis nechat prelozit soudne uznanym prekladatelem do holandstiny.
Jandulka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 10-03-08, 15:37   #8
Moderator

pepo's avatar

Nationaliteit:
A ja, sice modder, ale ne vsevedouci. O tomto vuubec nic nevim a dikybohu uz se hlasi prvni znalec, jiste se to povede!
pepo is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 10-03-08, 18:09   #9
Nieuw Lid

Majka's avatar

Nationaliteit:
Takze to znamena, ze do Prahy nemusim jet osobne pro apostillu??To se mi hodi, jelikoz nechci utracet drahe penize za dopravu. Tak to je fajn, kdyby to vse mohli poslat. Pak uz neni nic problem. Diky moc Jandulko za odpoved. Jsem nesmirne rada, ze se tady najde nekdo, kdo pomuze cloveku v nouzi
Majka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 10-03-08, 18:11   #10
Actief Lid

Jandulka's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Majka schreef:
Bericht bekijken
Takze to znamena, ze do Prahy nemusim jet osobne pro apostillu??To se mi hodi, jelikoz nechci utracet drahe penize za dopravu. Tak to je fajn, kdyby to vse mohli poslat. Pak uz neni nic problem. Diky moc Jandulko za odpoved. Jsem nesmirne rada, ze se tady najde nekdo, kdo pomuze cloveku v nouzi
No kdyby ti to nechteli poslat oni, tak si to muzes poslat sama a prilozit kolky.
Nedali ti na gemeete takovy papir s adresou a cislem, nebo to urcite bude tady nekde na foru.
Jandulka is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels