het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 23-02-08, 12:28   #1
Nieuw Lid

Nationaliteit:
dovoz auta z cech

ahojte,
mam trvaly pobyt v cechach, ale bydlim v holandsku 5 let. Ted bych si chtela dovezt auto z cech, ktere tam mam uz pul roku s ceskou znackou. nevite nekdo jestli je nutne platit 45% BPM anebo jak to vubec funguje s ceskym autem v NL? Auto je napsane na tatku.
diky moc, budu rada za kazdou radu.
petra

Laatst aangepast door petty; 23-02-08 om 14:03.
petty is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 25-02-08, 14:52   #2
Nieuw Lid

honziknl's avatar

Nationaliteit:
Nech to na tatovi jmeno a jezdi s tym v NL.A nebude to tak drahe ,Kdyz mas auto na Holandsky cislo, platis vic pojistovnu a platis sylnicni dan.
honziknl is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-02-08, 15:56   #3
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Ahoj Petty, auto si musis prevest na holandske znacky. Kdyz mas trvaly/dlouhodoby pobyt v NL a chyti te duane na ceskych znackach, muzou ti naparit pokutu a pokud ti prokazou, ze tady auto pouzivas vic jak 3 mesice, budes muset zaplatit castku ve vysi BPM.
Nejlepsi je, pokud jsi vdana, privezt si auto jako svuj majetek z CR (to jsem udelala ja). auto musi byt minimalne 6 mesicu v CR na tvoje jmeno a po prevodu do NL ho nesmis minimalne jeden rok prodat.
V tomto pripade nemusis platit BPM, jen si v Cechach obstaras vyvozni znacky, auto tam odhlasis a tady prihlasis. Za 2 - 3 tydny dostanes holandske znacky bez placeni BPM.
Petra3h is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 27-02-08, 20:31   #4
VIP Lid

Beruska's avatar

A kdyz uz to auto tady ma, muze ho prece nejdriv prihlasit a pak odhlasit v cr... nebo se pletu?
Oud 28-02-08, 10:15   #5
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Berusko, ja nevim, jestli je to mozne. Ja jsem tady auto taky nejdriv mela na ceskych znackach (v CR bylo na leasing). Chytili me z duane a mela jsem s tim poradne opletacky. Pak mi chteli naparit skoro 6 tisic euro pokutu (stejna castka jako bylo BPM). Dali mi 14 dni, musela jsem jet do Cech, auto vyplatit z leasingu, odhlasit, dat na ezportni znacky a privezt sem. Tady jsem ho musela prihlasit a dalsi 3 tydny jsem nemohla jezdit, dokud se mi tady nevyridilo pojisteni a holandske znacky. Bylo by fajn, kdyby to slo jednoduseji, ale tohle je moje zkusenost.
Petra3h is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 06-03-08, 16:30   #6
Nieuw Lid

Nationaliteit:
ja jsem jezdila na ceskych znackach pul roku, pak jsem je tady prihlasila a az jsem mela cestu do cech (asi mesic nato) tak jsem ho tam odhlasila, tady bez problemu, ale v cechach na urade delali problem ze jsem ho mela napred odhlasit v cechach, ale nemohli s tim nic delat mela jsem hol. papiry tak jsem jim tam nechala cesky znacky, vyplnila nejakej formular a at si s tim delaji co chteji
Slavka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-03-08, 07:14   #7
Actief Lid

Nationaliteit:
Dneska s otevrenymi hranicemi nemuze nikdo zjistit jetli do Ceska kazdy dva tri mesce jezdis nebo ne. Pokud mas ceskou obcanku (nebo pas) a ceskej ridicak, tak Ti nikdo nic nemuze. Problem je jen, ze to auto nemuze ridit treba tvuj holandskej pritel nebo manzel. Mela jsem tu taky docela dlouho auto na ceskych znackach a kdyz jsem potrebovala neco od ceske pojistovny (proplatit vymenu praskleho celniho skla), tak to taky nebyl vubec problem, poslala jsem jim fotky, fakturu s prekladem a vse mi zaplatili. Ale to je uz jiny tema.
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-03-08, 09:02   #8
Nieuw Lid

Nationaliteit:
myslim, ze kdyz jsi tu zapsana k pobytu tak je nezajima ze jezdis do cech a mas ceskou obcanku
Slavka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-03-08, 19:41   #9
Nieuw Lid

Nationaliteit:
ahojte diky moc za vsechny reakce. ted jsem nekde cetla ze do budoucna by to snad meli zmenit a uz se nebude platit ta dan,ale podle toho kolik kdo najezdi kilometru. Tak do te doby to snad nejak preziju.
petty is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels