|
|
#1 |
|
Actief Lid
|
Platebni karta
Lidicky,mam dotaz ohledne platebni karty z CR.Rada bych si ji poridila,jelikoz pokazde kdyz potrebuji koupit letenku od Easyjet ,tak otravuji sestrenici od manzela a ted je zrovna na dovolene a zrovna ted bych si potrebovala koupit letenku,protoze je levna.Tak mam dotaz,zda k tomu,abych si zalozila v CR ucet kde obdrzim tez tu platebni kartu ,potrebuji dolozit ze pracuji?Protoze jsem to cetla na internetu a nejak tomu asi nerozumim.Pracuji zde ale pokud bych to mela nechat zase prekladat tak...
A mam jeste jeden dotaz ,jak je to tu pokud nekdo vite s ABN amro?Mam u nich bezny ucet ,ale kreditku nechci ,jen kartu s kterou bych mohla platit prez internet.myslim ze je to Maestro.Prosim vy zkusenejsi poradte.Diky moc. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
VIP Lid
|
Kdyz mas normalni bankovni pas od ABN-AMRO a Online-Banking, muzes platit na nekolik (Nizozemsky) Websites pres IDEAL.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Lid
|
ABN-AMRO ti k beznemu uctu vyda jen MAESTRO.Mastercard jen jako kreditku,kterou neni pro cizince lehke ziskat (posuzuji prijem, delku pobytu, vek, zavazky - manzelstvi, deti).Muzes si poridit Visa classic nebo Mastercard primo pres jejich spolecnosti, ale to je myslim drazsi nez od banky (za rocni poplatky).V CR k otevreni uctu potrebujes snad je obcanku, ale nejspis ti daji taky jen Maestro.Doporucuji prostudovat jednotlive banky a jejich podminky a nabidky.Pokud ale bude mit ucet v CR a z nej platit a prijem mas jen v NL,tak ztratis spoustu penez za poplatky za prevod eur z NL na cesky ucet. Moznosti sice par je, ale bohuzel zadna neni idealni. Asi bych nejdriv zkusila ziskat kreditku od ABN AMRO.
|
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Lid
|
pokud mas Visa nebo Mastercard a v vlastnostech uctu povoleno placeni pres internet (coz je jen vec konfigurace, ale potreba pozadovat, kdyz si kartu vyzvednes,protoze Ceska Sporitelna mi to treba automaticky nespustila) tak muzes vetsinou platit pres internet.
Pokud si, ale budes zakladat ucet ted v CR zjisti si predem jakou kartu ti daji, protoze driv davala Ceska sporitelna Visu electron, ale ted Maestro (s Maestro nelze vetsinou platit pres internet). Ja jsem si nechala vystavit 2. kartu (Visu classic), ktera me stala cca 400 rocne). Takze bych radila zjistit si jake jsou aktualni podminky bank. Jinak easyjet akceptuje Maestro / Solo (for Pound Sterling transactions only), Delta, Visa, Visa Electron, Mastercard, American Express, UATP/Airplus and Diners Club. Pokud ale si muze tvuj manzel pozadat o kreditku a ty ji budes pouzivat, prijde mi to jako nejjednodussi reseni. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Actief Lid
|
Já létávám se
SkyEurope
, kreditní kartu mám holandskou a ještě nikdy jsem problémy s placením neměla, dokonce ani s výběrem peněz z českého bankomatu. Občas mi to nechce akceptovat online platby v nějakém českém internetovém obchodě, ale to je spíš jejich problém, ne můj, nakoupím jinde
.
|
|
|
|
#8 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
Pro me je porad Easyjet levnejsi a bliz nez jezdit do Amsterdamu,protoze v Dortmundu nemusim byt 2hod pred odletem.Kdybych bydlela uvnitr hollandska tak bych tez litala z Amsterdamu.Dekuji vsem za rady,mi se tedy jdeme dnes optat do banky s manzelem a uvidime. |
|
|
|
|