![]() |
|
|
#52 |
|
Actief Lid
|
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Actief Lid
|
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Nieuw Lid
|
Ahoj Verco, muzu jen doporucit pevne nervy a pak uz to prijde samo. Ja jsem tu prisla v 2001, rok jsem cekala na povoleni. Pak jsem mela prace v ruznych mezinarodnich organizacich pres pracovni agentury. Pak si me najala IKEA a ted pro me ne delam v kancelari. Zdarma jsem dostala kurz holandstiny a svedstiny.Praci miluju, lidi jsou uzasni at uz holandani nebo svedove. Holandstina je tu bohuzel nutna, chce to mluvit , mluvit, je to sranda. Hodne stesti Verco.
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Lid
|
Ahoj vsichni,
Nez zacnu chtela bych jen rict,at si nikdo nebere muj prispevek osobne.Je to spis vseobecne. Mi prijde, ze se Cesi tady kolikrat hodne litujou. Setkaji se s negativni reakci, a hned je to kvuli tomu ,ze jsme buitenlanders. Me treba tady taky hodne vadi, kolik je tady lidi pristehovalych s Maroka atd, kteri ani po 10 letech nejsou schopni rict jednu plynulou Holandskou vetu....o to jsem buitenlander stejne jako oni . Je treba si s toho udelat srandu, a hned te lidi berou jinak. Treba zrovna v pondeli jsem byla s jednim s nasich pracovniku na prvni pomoci, Holandsky neumi skoro nic.Pani sestricka mu delala vsemozne vysetreni nohy, rikala jak s ni ma hybat atd. Nektere odborne slovo jsem nerozumela ani ja, tak ji rikam jak to mysli, mi to nazorne ukazala, ji rikam..."no jo my buitenlanders,he" nacoz se zasmala a byla dale pratelska.Na druhou stranu v Cesku moc pristehovalcu neni, a zkuste jit ke kase v Tescu,Globusu a natrefit na prijemnou prodavacku. Kolikrat je skoro nutne odchytavat zbozi ve vzduchu, jak vam ho pani prodavacka haze.A to jsme tam vsichni stejne narodnosti.Si radeji ani nechci predstavit, kdyby v Cr byly pristehovalci a bud nemluvili Cesky vubec nebo hodne lamave Cesky, jak by se treba zrovna ty prodavacky za kasou chovaly k nim.....to myslim rekace Holandanu k nam jsou jeste kolikrat kraaasnee. Laatst aangepast door Zaneta79; 16-02-08 om 13:28. |
|
|
|
|
|
#58 |
|
Actief Lid
|
Muze mi prosim nekdo prelozit -Kovarova kobyla chodi bosa a tak dlouho se chodi se dzbanem pro vodu ,se ucho utrhne?
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Actief Lid
|
A kdyby jste si vzpomeli i na jine prislovi ,tak taky muzete prelozit.Protoze nekdy chci neco prirovnat prave k tomu prislovi a nevim jak to vysvetlit.A bohuzel ve slovniku to neni.
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
seznam holandskych prislovi + jejich preklad do anglictiny
ahoj Verco a vsichni kdo mate zajem!
Na tomto odkazu najdete abecedni seznam holandskych prislovi a jejich anglicky preklad. http://en.wikiquote.org/wiki/Dutch_proverbs A tady jsou nejaka ceska s anglickym prekladem: http://en.wikiquote.org/wiki/Czech_proverbs PS: Tot vysledek hledani na internetu, ktere trvalo par vterin. Ooit van google gehoord??? ![]()
Laatst aangepast door goddart; 18-02-08 om 20:00. Reden: snaha primet narod cesky vyuzivat neomezenych moznosti internetu,haha |
|
|
|