![]() |
|
|
#22 |
|
Moderator
|
Pripomina mozna osobni kotrmelce, ale není totalitni. Je to vseobecná moudrost na zamysleni, pochází ze stredoveku.
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
Jestli znas nejake podrobnosti o vzniku, tak se rada poucim. Mne to pripomina "modrosti " typu: "Na kazdym sprochu pravdy trochu. Sedavej devcatko v koute, budes-li hodna najdou te. atd... " Slouzici k udrzeni poslusnosti at uz v rodine nebo podanych... Poslusna jsem nikdy nebyla, takze se mi to prici ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Actief Lid
|
Ale ja jsem tam psala ze mluvim trochu holandsky,ale proste si neverim a proto jsem se te kruty zeptala,zda by mi to rekla ted v AJ abych si byla 100%jista ze jsem ji rozumela dobre.Ale vis co jak jsem jiz psala o tohle mi ani tolik nejde,ale o to,ze me urazi tim,ze mi predhazuje slovi,hhm buiteland....Na co si to proboha hraje?Umre tak jako vsichni ostatni at je odkudkoliv,vsichni jsou si rovni,tak co hraje za divadlo?Dnes jdu znovu do te prace,ale uslysim jedno slovo o me narodnosti a pravdepodobne me vyhodi,protoze ji reknu neco ,co si zaklobouk neda.
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
VIP Lid
|
Co je na tom totalitniho? Ze pes, kterymu davas nazrat, te musi poslouchat? Ze od vlastnich deti, ktery vychovavas, vyzadujes spetku respektu? O tom ta veticka je! Zadny komunisty za tim nehledej.
Jestli jsi mela nejaky problemy se svym exem, ze jsi musela zpivat jeho pisnicku, protoze on plnil kasu a ty ne ... za to my nemuzeme. A jestli se ted do mne pustis, tak prosim. Jestlize ziju v Holandsku, nezbyva mi nic jinyho, nez mluvit holandsky a prizbusobit se jejich zvykum. Pokud tak neudelam, budu mit problemy sehnat praci na urovni, problemy s pristupem mistnich k me osobe a nakonec problemy sama se sebou a vyrovnanim se s tvrdou realitou. Citaat:
Jako treba: Eigen schuld, dikke bult!
|
|
|
|
#26 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Berusko,
Dostavema se zbytecne na moc abstraktni rovinu. Kdyz se vratim k Veronice a jeji sefove. Jasne ze se ma clovek, ktery tu zije snazit ucit Holandsky a pochopit je a snazit se prispusobit. O tom zadna na tom se shodnem. Ale Veroniky sefova se v te konkretni situaci zachovala dost hloupe. Proste ji Veronika nerozumela, a ona se mela snazit ji to bud pomaleji nebo anglicky vysvetlit. Machrovat na Urajince, kteri prijeli do Cech na praci mi prijde trapny. U tech veticek co jsem uvadela mam pocit, kdyz se nejaka blbost dostatecne casto opakovat, tak se to casem zacne tvarit, jako "moudro". |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Jeste tu co uvadis ty, mam zazitou spise o poslusnosti a poddanosti a ne o respektu a koukam Barbie to ma stejne. Muzeme udelat anketu co si kdo pod tim predstavuje.
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
VIP Lid
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Actief Lid
|
Veroniko, souhlasím s tebou, že není třeba sebou nechat zametat. Ale pokud se ti v Nizozemí nelíbí, stejně nakonec bude nejlepší prostě se odstěhovat. Dobrou práci považuju za poměrně podstatnou podmínku ke spokojenosti, dokonce i když člověk děti má. A s dětmi se pak práce hledá zase ještě hůř.
Též máš pravdu v tom, že se zlými a arogantními lidmi to pravděpodobně dopadne špatně, nebo si to alespoň můžeme pracovně myslet kvůli naší vlastní pohodě. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
A to je rozdil, zachovat si dustojnost, ale nepomlouvat zamestnavatele. Kdyz se mi tam nelibi muzu jit jinam nebo to tam vydrzet pokud nemam jinou moznost a nechci se nechat zivit... |
|
|
|
|