het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 30-01-08, 13:35   #21
Nieuw Lid

Zdravim vas holky,
taky bych se chtela pripojit k vasi diskuzi a povedet vam neco o mem tehotenstvi.Ja jsem ho mela bezkomplikaci,jen to ze mi bylo az do 8. mesice porad spatne z ruznych pachu,jidel a tak,ale to neni uz vubec tak podstatne.Porod jsem si vybrala v nemocnici nebot jsem si vubec nemohla predstavit jake by to bylo doma,a pak nikdy nevis,co se muze na posledni chvili stat,takze proste nemocnice je oproti domu lepe technicky a vubec co je vse potreba pri ruce mit, lepe zajistena.Ale to,ze nam pak prisel ucet za to,ze jsem rodila v nemocnici se nam teda vubec nelibilo,ale cert to vem,penize vzdy budou my ne .Porodila jsem krasnou holcicku v cervnu 2007 a 2 hodiny po porodu jsem byla doma,se zdravym mimi a ja uplne vysilena,ale byla jsem za to rada.Priznam se,ze jsem byla dost skepticka proti tomu,co jsem slysela,ze jsou lidi hned po porodu doma,to je prece nenormalni,ale sama jsem pak z vlastni zkusenosti poznala,ze je to fakt idealni,odpocivat ve vlastni posteli po boku sve mimi Pak mi hodne pomahali manzel a tchyne,bez nich bych se tezko rychle zotavovala!!Ale co se tyce verloskundige,byla proste super u porodu a pak jsem dostala kramzorg sestru domu,ktera me a moje mimi kontrolovala po dobu 8 dnu,pomahala s domacimi pracemi a dala tolik rad,co se tyce o peci ditete,ze jsem za to moooc rada a dodnes se podle tech rad ridim!Fakt skvela!Pochybuju,ze podobnych sluzeb maji k dispozici maminky rodici v ceskych nemocnicich.I kdyz zalezi zas na nemocnici a na sestrickach..
Ja jsem narazila zrovna na zkusenou sestricku,pak verloskundige taky,ta byla po tu dobu,co chodila i kramzorg sestra,2x u nas doma,aby me zkontrolovala a zjistila,jak to se mnou a s ditetem je.Takze ja jsem mela dost pozornosti od nich a nestezuji si.
Stezuji si jen na to,ze jsou tu materske hooodne nizke,treba na rozdil od CR, a to,ze v CR dostanou maminky porodne tady ne.. Ale to uz je zas jina zalezitost.Porod je v CR podporeny od statu tady ne,protoze je tu prelidneno,tak o cem je rec pak
Jsem se nejak dlouze rozepsala
Vsem hezky den.
Nari24 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 30-01-08, 13:43   #22
Actief Lid

Lesněnka's avatar

Nationaliteit:
Pozor, abyste děvčata nebyla šeredně překvapena. V Nizozemí žádná mateřská není, jen těhotenská dovolená na zotavení po porodu 16 týdnů, pokud mne paměť neklame. Na to má nárok jen ten, kdo pracoval. Někteří zaměstnavatelé pak mají ještě další výhody pro své zaměstnankyně. Existuje neplacená rodičovská dovolená. Kdo v Nizozemí pracuje nebo bydlí, má nárok na dětské přídavky, bez ohledu na výši příjmu. Pobírá se v zásadě do 17 let věku dítěte. To je skutečně jen takové přilepšení na oblečení např.
Lesněnka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 30-01-08, 14:06   #23
Nieuw Lid

Lesnenka,hodne male prilepseni !!!No co se da delat...
Nari24 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 30-01-08, 14:06   #24
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Zaneta79 schreef:
Bericht bekijken
Ahoj Veroniko, muzu se zeptat o ktere nemocnici mluvis? Kde s tebou zachazeli takhle po potratu atd. Ja prodelala potrat take,pred vice nez tremi lety, a otehotnela jsem az minuly rok.
Uz jsem nedoufala, ale na druhou stranu jsem byla docela nevyrovnana s cele situace,stresy a jeden velky kolotoc v praci. Podarilo se az kdyz jsem byla po vsech strankach vyrovnana.Musim teda podotknout,ze prave po tom potratu mi velice pomholi v nemocnici. Od zacatku druheho tehotenstvi jsem se hrozne bala aby to nedopadlo jako u prvniho.Proto mi delali extra ultrazvuky,prvni uz v 8 tydnech at dostanu nejake to sebevedomi,davali plno obrazku a jine veci.Asi opravdu zalezi i o jake nemocnici mluvis,nebo mas teda peknou smulu.Hodne stesti a sil, uvidis ze se to jednou podari.
Zaneta
Mluvim o nemocnici v Boxmeer!!!
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 30-01-08, 14:31   #25
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Nari24 schreef:
Bericht bekijken
Lesnenka,hodne male prilepseni !!!No co se da delat...
Asi jsem z lacineho kraje, ale me pres 60 euro mesicne zas tak malo neprijde. Kdyz byl syn miminko, tak mi to stacilo na nakup plin a kosmetiky a Nutriolonu. Byl na pul kojeny a na pul na Nutriolonu. Kdyz k tomu pripocitam tech 150 euro, ktere ma mazel na danich za to ze mne zivi {ted nevim, jak se to jmenuje Holandsky} tak to nejsou spatne penize.
Malina is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-01-08, 07:23   #26
Actief Lid

Nationaliteit:
Chtela jsem se vas tehulky zeptat,zda foliumzuur je to stejne jako kyselina listova v CR?Protoze mi to nikdo neumi vysvetlit.Diky za rady.
Oud 31-01-08, 08:49   #27
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
JO Verco je to to same.
Oud 31-01-08, 09:11   #28
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Je tenhle "smajlik" je tam nedopatrenim
Oud 31-01-08, 18:54   #29
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Malina schreef:
Bericht bekijken
JO Verco je to to same.
OK,tak to jsem rada.Protoze mi to zaboha nikdo za tri roky nevysvetlil.Manzel vubec nevi o co se jedna a na te krabicce je to podivne napsane.Ale myslela jsem si to.Tak ted uz jen otehotnet.
Oud 31-01-08, 22:45   #30
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
veronika schreef:
Bericht bekijken
OK,tak to jsem rada.Protoze mi to zaboha nikdo za tri roky nevysvetlil.Manzel vubec nevi o co se jedna a na te krabicce je to podivne napsane.Ale myslela jsem si to.Tak ted uz jen otehotnet.
Doufam, ze si nemyslis, ze otehotnenim a narozenim ditete vsechny tvoje problemy v Holandsku vyresis??? Vetsinou to byva naopak...

Laatst aangepast door barbie; 31-01-08 om 23:04.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels