Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Práce a život v Nizozemí
Holandstina, anglictina a prace v NL

Holandstina, anglictina a prace v NL

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 29-01-08, 19:23   #1
veronika
Actief Lid

Nationaliteit:
Jo pises mi ze se mam soustredit na praci.Tak ja jsem z te prace skoro utekla.Po chovani nekterej lidi v praci,jsem za dva dny mela enough.Ale jsem zpet,jelikoz neni zadna jina prace.Je to na prd.Zajimalo by me,co kdo delate za zamestnani?Pracujete vubec take nekdo tak podradne jako ja?Mam namysli productie.Pripadam si nekdy tak strasne ponizene.Casto z toho tady brecim.Proto me zajima co tu nektere holky delate?
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 30-01-08, 15:33   #2
goddart
Actief Lid

goddart's avatar

Ahoj Verco,
asi to bude znit dost tvrde a chapu, ze ti z toho neni dobre, ale dokud nebudes umet poradne holandsky, lepsi praci nez je toto nesezenes, bohuzel. Nicmene preji hodne sily k boji a ver, ze bude lip, jen se o to clovek musi sam dost pricinit.
Oud 30-01-08, 19:22   #3
B0791
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
goddart schreef:
Bericht bekijken
Ahoj Verco,
asi to bude znit dost tvrde a chapu, ze ti z toho neni dobre, ale dokud nebudes umet poradne holandsky, lepsi praci nez je toto nesezenes, bohuzel. Nicmene preji hodne sily k boji a ver, ze bude lip, jen se o to clovek musi sam dost pricinit.
Holandstina je samozrejme dulezita, pokud se tady chces lip "aklimatizovat", ale dobra prace se da sehnat i s anglictinou. V Hagu je spousta organizaci EU nebo OSN, kde se da sehnat prace. Penize jsou tam ve vetsine pripadu vice nez prumerny. Jen pokud bydlite daleko od Hagu (jako ja), tak pak neco date za cestu a nebo za ubytovani pres tyden. Ale porad mi zbyde vic nez kdybych treba delala v obchode a jeste jsem zustala v oboru. Mrknete na internet. Ale nekdy je mi tu smutno, kdyz nejsem s manzelem kazdej den, ale zivot neni vzdy perfektni, to tady vime vsechny!
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-01-08, 06:18   #4
veronika
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
goddart schreef:
Bericht bekijken
Ahoj Verco,
Vis co,ona ani nejde tak o to jakou praci delam,ale jde o to jak se ty lidi chovaj.Kdyz jsem se te sefove zeptala co mam delat,tak na me koukala jak na zjeveni.kdyz uz teda neco zacala zvastat tim jejim slengem,tak jsem ji rozumela polovinu,tak jsem se pro jistotu zeptala jeste anglicky a ona rekla,holkaa jsme v nederlands ,tak ja budu mluvit hollandsky a ne AJ.Tak jsem ji rekla nasrane ze ja holandsky mluvim a rozumim taky ale spisovne holandstine.A ne te jeji hollanstine.No a dorazila me stim ,ze me diskriminovala ,kdyz rekla nojo buiteland!!!No tak jsem mela dost.prisla jsem domu a brecela jsem jak zelva.No krasne me nazhavila,takze pokud se me v CR nekdo zepta na pomoc a bude to holandan,tak ma proste smulu...je v CR tak musi umet cesky!!!Nemela jsem holandany rada a ted je primo nesnasim.No nevypada to tu ruzove ani po trech letech.Ja uz jsem pracovala v jine fabrice a tam to bylo perfekt,i lidi skveli.Jenze tam neni ted prace.Takze predtim jsem si nemohla stezovat.Ba naopak jsem se tam tesila.No a tato nova pracicka je katastrofa.Napiste holky co delate?Fakt me to zajima.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-01-08, 09:03   #5
Beruska
VIP Lid

Beruska's avatar

Verkoop binnendienst. Ale taky jsem zacinala s productiewerk. Mluvit holandsky je proste zaklad. Celkem tu reakci tvoji sefovy chapu. Taky jsem otravena, kdyz mi nekdo vola a mluvi napriklad priserne holandsko-turecky, ze nerozumim..
Jak by ses tvarila, kdybys v CR velela parte Ukrajincu, kteri by reagovali stejne jako ty na tvoji sefovou?

Bericht 31-01-08 om 18:02 aangepast door Beruska.
Beruska is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-01-08, 09:04   #6
Malina
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
No ja jsem s malym doma a u toho chodim dvakrat tydne po vecerch do skoly. Jsem v prvaku mam to na tri roky a jeste bychom chteli druhy. Synovi jsou tri, ale chceme aby sel do skoly az v peti. Pokud se to druhy nepodari, tak bych sla do prace tak za dva roky. Syn zacna chodit do skoly a ja ve sve skole uz budu ve treteku. Doufam.

S tou diskriminaci, no ja jsem ji vetsinou zazila u prodavacek nebo asistentek u doktora. Treba jsem mela ve skole 15min. prezentaci v Holandstine. Jsem tam jedina cizinka a dopadlo to dobre. A pak mne druhy den jedna "kr..." u nas v Brune opravuje u kazdeho druheho slova.
Ale znama Ceska dela ve skleniku a je spokojena. Dalsi uci Cestinu a studuje HBO.

Verco a co kdybys zacla chodit nekam do skoly, mne to hodne dava nejenom znalosti, ale i socialne. Tady jsi muzes opravdu vybrat co chces.
Malina is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-01-08, 09:08   #7
Malina
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
No Berusko,

Ja nevim, ale anglicky ji snad odpovedet muze. Teda pokud to ta sefova umi. Ja jsem se z reakci pouze Nederlands setkala pokud ti lidi neumeli anglicky.
Malina is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-01-08, 09:40   #8
Beruska
VIP Lid

Beruska's avatar

Mas pravdu, muze ... ale nemusi.
Oud 31-01-08, 10:57   #9
B0791
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Malina schreef:
Bericht bekijken
No nemusi, ale tim akorat ukazuje, ze ji chybi nadhled a empatie. Ja byt Veronika, tak se uricite podivam po jine praci. Kdybych sefovala, parte Ukrajincu tak je mi za sebe trapne, ze se s nima nedomluvim Rusky, kdyz jsem ji mela osm let ve skole. Urcite bych to nepretloukala tim, ze oni MUSI mluvit Cesky, protoze bych vypadala, jako "blbka".
Souhlasim
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-01-08, 11:06   #10
Beruska
VIP Lid

Beruska's avatar

Ja na to koukam tak, ze "koho chleba jis, toho pisen zpivej".

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.0.0 - RSS Feed