|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#1 |
|
Volwaardig Lid
|
Mám otázky o zdravotnictvi v NL
Ahoj lidicky,
zajimala by me otazka zdravotnictvi v Nl.Nemela jsem bohudik tu cest navstivit doktora tak nevim jak to je.Slysela jsem jen same negativni veci ohledne zdrav. tady.Tak jestli to je pravda,jaka je tady pece a tak.Pry kdyz skoro neumirate tak vam daji jen nejake prasky a poslou domu. A taky jak je to s tehotnyma maminkama? Prej skoro zadne vysetreni ,ultrazvuk a tak....nebo dokonce porod doma...atd. Nevim co si z toho mam vybrat ,ale pokud to tak je tak potom je pro me ceske zdravotnictvi luxus,ktereho bych se asi nevzdala. Dik za odp. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Actief Lid
|
Tak porod doma - pokud jsi pojištěna u Ziekenfonds, pojišťovna ti nehradí porod v nemocnici. Ale můžeš si zaplatit.
Péči vede porodní asistentka, gynekolog jen při komplikacích nebo za úhradu (možná se liší u jednotlivých pojišťoven). Screening se dle mých zkušeností (což už je deset let) u žen do 35 let neprováděl žádný, jen se odevzdávala moč. Vnitřní vyšetření v těhotenství se neprovádí. Proč se strachovat předem, že. Šance, že je vše v pořádku a porod bude normální, je asi tak 90 procent. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Volwaardig Lid
|
Aha-tak diky za informace.radsi si vyberu to cesko....
![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Nieuw Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nieuw Lid
|
Ne, je pravda, ze me tu dost veci (co se doktoru tyce) taky rozciluje. Kdyz ti neco je, dostanes brufen a dost.
Ale co se tyce porodu v holandsky nemocnici?!!!! Super. Ja mam vyborne zkusenosti. Rodila jsem v UMCG Groningen a totalne si nemuzu stezovat. Vyborna pece. Je pravda, ze u drivejsi pojistovny jsem musela neco doplacet, kdyz jsem chtela sama od sebe rodit v nemocnici misto doma, ale je to jenom par procent v ceny. Proto jsme ted dali Delta Lloyd a ty jsou fakt perfektni. Zdravim pa |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Actief Lid
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
Ja bych se porodu Holandsku nebala.
Verloskundige neni zadna sarlatanka, ale ma HBO vzdelani. Genticke testy si muzes zaplatit, takove ty co se delaji v 10tt. Stoji to i s dvema utrazvukama 150 euro. V Cechach se stale delaji dost nepresne tripeltesty. A kdyby se nedejboze neco delo. Tak pobyt v Holandske nemocnici je o dost prijemnejsi nez v Ceske. Lekrsky to nemuzu posoudit, mne to vyhovuje. Pokud budu nejake priste, tak budu urcite rodit zase v Holandsku. |
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Actief Lid
|
Ale já jsem se jen snažila popsat realitu. Jo, ten pobyt v nemocninci znamená max 24 hodin (ale já tam byla vždy jen 12). V podstatě si myslím, že to tak je správně, ale jen pro osoby zdravé a bez komplikací, což je právě ta 90% šance.
|
|
|
|