![]() |
|
|
#31 | |
|
VIP Lid
|
Jezkovy voci!
Nesmite byt takovy citlivky! Jak mi nekdo takhle bezohledne rekne (coz se mi teda nejak casto nestava), ze .. Citaat:
A holt si zvyknes na to, ze Holandani jsou primy, coz muze nekdy pusobit az hrube, ale oni to tak kolikrat neciti, anebo si nezvyknes, ale z toho potom budes nestastna. Nezbyva nic jineho, nez se obrnit, zatnout zuby a udelat z toho to nejlepsi, co muzes! A kdyz se to nepovede, tak se vzdycky muzes stehovat zpatky do CR. A presne jak pise Jandulka, moc by me, holky, zajimalo, jak se vy koukate na Ukrajince pracujici v CR a jak byste se s nima bavili.
|
|
|
|
#32 |
|
Actief Lid
|
Chtela bych se pridat k nazoru, ze penize nikoho stastnejsim neudelaji a pokud tu je nekdo i po delsi dobe nestastnej, je pro neho asi lepsi se vratit a rozhodne to neni ostuda! Taky jsem o tom hodne premyslela. Prvni rok byl hroznej, ted uz si zacinam zvykat. Zvykat neni to prave, zacinam se konecne vice orientovat a uz se mi dari budovat si tady, to co jsem mela v Cesku (prace, sport, zajmy...). Me holandani taky pripadaji velice velice neomaleni, ale to ten muj nastesti neni a kvuli nemu tu zustavam a s nim si chci zase vybudovat spokojenej zivot. Ale nekdy to teda fakt neni lehky, to vime vsechny! Ze zacatku jsem se taky setkavala s tema stupidnima nazorama na Cesko, ale ted uz ses tim nezaobiram a ani nevstupuju do podobnych "srovnavacich" debat. K cemu? Vetsinu lidi nepresvedcis a akorat je Ti pak treba smutno. Oni se jeste ke vsemu holandani umi pekne pomlouvat i mezi sebou (cesi samo taky). Mame rodinu v Achterhoek a bydlim napul v Haag a napul v Ermelo. To byste mely videt, jak se navzajem tyto tri oblasti nevybirave titulujou. Az si nekdy rikam, kde teda mam sakra bydlet? haha
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
Nieuw Lid
|
Ale je to vec nazoru.Ale ted k tomu plakani.Nemyslim si,ze je to o tom,ze to tady kazdy bali,aby si doma u rodicu a pratel poplakal a citil se zase dobre.A ze kazda holka co si tady stezuje, to proste nezvlada.
Ja jsem zila rok v Anglii a tam to nebylo lepsi,ale musim rict,ze se mi tam libilo mnohem vic.A nevracim se domu proto,ze nezvladam reakce holandanu na svou osobu a moji zemi,ale proste proto,ze mi nevyhovuje tady ten zivotni styl a mentalita.Mam tu samozrejme lepsi penize,proc to nepriznat,ale proste pro me je dulezity fakt,ze v Cesku mam pratele a velmi dobre a ze si tam uziju vic srandy za jeden den nez tady za rok. A o tom to je.To je momentalne moje priorita.Jsem mlada a chci mit neco ze zivota.A to rozhodne neznamena,ze v Cesku to nebude stejny boj o praci jako tady.Tam se se mnou taky nikdo mazlit nebude.A je mi jasne,ze ani nekteri Cesi nejsou svati a moc dobre vim,jak se chovaji k Ukrajincum u nas doma.Pro me osobne cas straveny v techto dvou zemich byl jedine prinosem.Uvedomila jsem si spoustu veci a hlavne priority a nevidim nic spatneho na tom,ze kdyz mi tady ta zeme nevyhovuje,tak ji vymenim za jinou,ktera mi vyhovuje vic. A hlavne beru to jako pozitivni prinos pro sebe v kazdem ohledu.At je to,jak je to, rozhodne jsem si jista tim,ze se nebudu chovat jako dement k nikomu z jine zeme a trapne se ho ptat,jestli vi,co je to banan a at se podiva na me nove auto,protoze neco takoveho asi jeste nevidel.A nad tim by se mel zamyslet asi kazdy a ujasnit si to v hlave. |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|