het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 12-12-07, 19:38   #11
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Ahoj Klarko,
vsak mas pravdu v tom, ze komercni cestovni pojisteni nekryje naklady na tehotenskou peci a pravdepodobne i porod. Jak jsem jiz rikala, pokud jde o proplaceni penez zpet od ceske pojistovny, tento princip by mel fungovat jen u komercnich pojistoven a u, jak sama rikas, akutnich pripadu (do toho asi fakt nezahrnuji porod). Tim myslim, že pokud ma tedy dodatecne zaplacene u nejake pojistovny cestovni pripojisteni, funguje to prave na principu, ze si tu peci zaplati sama a pak ji to proplati v CR a to pokud se jedna o akutni zalezitost. Nevim sice zda berou porod jako akutni zalezitost ci ne, ale ted je to asi jedno, tady se asi stejne nebavime o tomhle druhu pojisteni. Porod by ji mozna zaplatili jen v pripade, ze dojde k nemu neplanovane nekde v zahranici. Treba predcasny porod. Ovsem nektere pojistovny ani to mozna neproplati, vzhledem k tomu ze od 7. mesice tehotenstvi uz neschvaluji cestovani.
Ja jsem prave radila Natalii at se obrati na Agis z toho duvodu, ze ja jsem jim osobne volala, protoze jsem mela na zacatku tehotenstvi velke problemy a travila jsem v nemocnici pomerne dost casu.
Byla jsem pojistena v CR u VZP, a v nemocnici tady jsem za osetreni nemusela nikdy nic platit.
Kdyz jsem volala na Agis, bylo mi sdeleno ze ja nemusim zde nic platit a ze mam stejny narok na peci jako holandane. Pojistovny v CR a zde asi mezi sebou maji nejake dohody, takze si to vyridi bez ucasti pacienta.
Proto tedy radim, at si tam zavola a zjisti na co ma a na co nema narok.
Ono totiz presna formulace kterou uvadeji zde v prirucce CMU kterou mam je :
Pojistenec ma narok na zdravotni peci na ucet sve ceske zdravotni pojistovny, a to za stejnych podminek jako mistni pojistenci.
Jeste se Natalie muzes mrknout i na tyto stranky www.cmu.cz . Tam jsou uvedeny dalsi informace o zdravotni peci pri pobytu v EU. Maji tam i toho pruvodce pojistence po EU v pdf, tak si to cele precti a budes vedet o trochu vice.
No proste, je to komplikovane se v tom vyznat.

Citaat:
Klarka schreef:
Bericht bekijken
No ono teoreticky by si to mela NL pojistovna vyridit s tou ceskou, aniz bys musela cokoliv platit, ale bohuzel zatim to tak v praxi nefunguje, takze ta nemocnice to bude chtit uhradit od tebe!!!! Pak si to vydeklarujes u pojistovny v CR, ale zalezi jake mas pojisteni. Pokud mas cestovni pojisteni, tak to ti porod nekryje, jenom prvni pomoc. Coz je dost zvlastni pripad, protoze porod je vlastne akutni situace. Jinak u cestovniho pojisteni ZADNA ceska pojistovna nekryje naklady na porod v zahranici a vubec ne tehotenskou peci od 34. tydne. Mam to zjistene, sama jsem ted kratce pred porodem.
Suzi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 13-12-07, 13:57   #12
Actief Lid

Nationaliteit:
Holky, preju vam aby jste mely pohodovej porod.Ja rodila v NL v breznu. V Cr mi vydali jak porodne, tak plati rodic. prispevek. O rodny list male jsem si zazadala taky. Musela jsem jim dat prelozeny r.list odsud - od oficialniho prekladatele a oni to pak poslali do Brna.
Sandra81 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 14-12-07, 18:30   #13
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Ahoj Sandro,
diky za prani. Vidim, ze bydlis tez v Helmondu.
Nechtela bys se nekdy sejit a pokecat. Ja tady v Helmondu neznam totiz nikoho. Bydlim tu ale chvili.
Muzu ti napsat na tvuj email?

Citaat:
Sandra81 schreef:
Bericht bekijken
Holky, preju vam aby jste mely pohodovej porod.Ja rodila v NL v breznu. V Cr mi vydali jak porodne, tak plati rodic. prispevek. O rodny list male jsem si zazadala taky. Musela jsem jim dat prelozeny r.list odsud - od oficialniho prekladatele a oni to pak poslali do Brna.
Suzi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 03-07-08, 19:14   #14
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Sandra81 schreef:
Bericht bekijken
Muzu vedet Sandro jak dlouho trvalo vyrizeni ceskeho rodneho listu prez ambasadu v NL?Psali mi ze cca.6mesicu.Tak se ptam zda je to opravdu tak dlouho?
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels