het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 26-09-07, 16:13   #1
Actief Lid

Nationaliteit:
Rodicovsky prispevek z CR

Hoi holky,
Jsem maminkou pulrocni holcicky a chtela jsem dat vedet dalsim maminkam nebo tem budoucim ze pokud bydlite v NL ze i tak mate narok na rodicovsky prispevek z CR.
To je super ne? Kdyz tady v NL neni materska tak aspon neco :-)
Sandra81 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-09-07, 19:42   #2
Actief Lid

RuPaMíŠá's avatar

Nationaliteit:
ahoj tak nastesti zas vidim nekdo tu z cr v Helmondu! jinak mame taky miminko ale nejsme z CR...
Houdoe
RuPaMíŠá is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 06-10-07, 23:39   #3
Actief Lid

Petra7183's avatar

Nationaliteit:
Mas pravdu MIso.....na rodicovsky prispevek narok mas...i na porodne...ale musi mit jeden s rodicu trvale hlaseny pobyt v cechach.
Muze se o to zazadat i se spozdenim ale dostane se to max 3 mas zpet.
Petra7183 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-10-07, 07:29   #4
Actief Lid

Nationaliteit:
rodicovsky prispevek

Citaat:
Sandra81 schreef:
Bericht bekijken
Hoi holky,
Jsem maminkou pulrocni holcicky a chtela jsem dat vedet dalsim maminkam nebo tem budoucim ze pokud bydlite v NL ze i tak mate narok na rodicovsky prispevek z CR.
To je super ne? Kdyz tady v NL neni materska tak aspon neco :-)
A muzu vedet,jak ty penize vzdy obdrzis kazdy mesic?Diky moc.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 24-10-07, 14:58   #5
Actief Lid

Nationaliteit:
Mozna se tohle nekomu bude hodit...

http://www.novinky.cz/zena/deti/cesk...147_3rsrb.html
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-10-07, 09:48   #6
Lid

Nationaliteit:
rodicovsky prizpevek v CR

Muzu se zeptat, jestli beres taky "kinderbijslag" tady v NL. Pokud ano, prislo by mi to trochu blby brat penize z obou stran.

Moje deti jsou sice v Cechach nahlaseny, ale veskery zdravotni pojisteni, pridavky na deti a tak bereme jenom tady. Prijde mi to logicke, protoze zijeme tady...
Slunicko is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-11-07, 13:34   #7
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Slunicko schreef:
Bericht bekijken
Muzu se zeptat, jestli beres taky "kinderbijslag" tady v NL. Pokud ano, prislo by mi to trochu blby brat penize z obou stran.

Moje deti jsou sice v Cechach nahlaseny, ale veskery zdravotni pojisteni, pridavky na deti a tak bereme jenom tady. Prijde mi to logicke, protoze zijeme tady...
Mam na to stejny nazor. Taky to tak praktikujem!
Oud 02-11-07, 15:58   #8
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Slunicko schreef:
Bericht bekijken
Muzu se zeptat, jestli beres taky "kinderbijslag" tady v NL. Pokud ano, prislo by mi to trochu blby brat penize z obou stran.Moje deti jsou sice v Cechach nahlaseny, ale veskery zdravotni pojisteni, pridavky na deti a tak bereme jenom tady. Prijde mi to logicke, protoze zijeme tady...
Predem se omlouvam, ze se vam do toho pletu... deti uz mam velke, takze se me to netyka.
Ale rodicovsky prispevek, o kterem je tu rec, neni prece kinderbijslag? Pokud nekdo nema narok na rodicovsky prispevek v NL, tak proc by si o nej nemohl pozadat v CR? To neni zadne brani z obou stran...
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 03-11-07, 19:33   #9
Nieuw Lid

Rodicovsky prispevek

Ahoj,

vzhledem k tomu, ze jsem ve 6. mesici tehotenstvi, tak jsem se v zari na rodicovsky prispevek v CR informovala.
Ceska obcanka, ktera porodi dite v cizine ma narok na porodne, ktere je letos neco kolem 18.000 Kc a muzete si o to zazadat do 1 roku od narozeni dite, musite dolozit jenom oficialne, ale bez apostily prelozeny rodny list ditete a myslim, ze nemusite dite prihlasovat k trvalemu bydlisti v CR. Po novem roce je porodne o neco min a myslim ze to bude neco kolem 13.000 Kc, to ale jeste neni odsouhlasene.

S tim rodicakem je to o trochu slozitejsi, pokud pracujete.

- Pokud nepracujete a jste doma s ditetem, tak mate na rodickovsky prispevek narok po dobu 4 let, je to neco kolem 7.300/mesic Kc a nebo to planuji zmenit, ze pokud pujdete po 2 letech zpet do prace aspon teda v CR, tak mate narok snad na 11.500 Kc/mesic.
- Pokud pracujete, tak musite prokazat vydelek a podle vydelku budou posuzovat, na jakou castku mate narok. Pokud vubec nejaky narok bude v tomto pripade.
- Pokud pracujete na part-time a dite chodi do creche, musite prokazat, ze dite tam neni vickrat nez 5 x do mesice a mate taky narok na rodicak.
- Pokud ale ovsem dite je v creche vic nez 5 dnu v mesici, tak bohuzel na rodicak narok nemate.

Tohle me bylo sdeleno letos v zari, je mozne, ze se to jeste zmeni. Oni totiz sami poradne nevi, co a jak. Myslim si, ze pokud mate dite nepracujete v NL a mate trvaly pobyt v CR, tak je skoda toho nevyuzit.

Jakmile budu mit vic informaci, tak se rada podelim a taky budu rada, kdyz bude nekdo vedet neco vic a podeli se dal!
Martan is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 04-11-07, 14:01   #10
Volwaardig Lid

czechr's avatar

Nationaliteit:
Ahoj,

tak tohle jsme tu uz probiraly, podle me v sekci ostatni a tema se jmenovalo ''Nejen pro ceske maminky zijici v NL'', jestli se nepletu.
Takze muzete mrknout i tam.

Ja si tohle zarizovala asi pred rokem.
Na porodne mate narok v pripade, ze mate v CR jeste stale trvale bydliste.
Materska=zwangerschapsverlof, v CR muzete pobirat jenom v pripade, ze zde nepracujete a tim padem tady taky nepobirate materskou a tak na ni v CR mate narok. Jestlize zde pracujete a materskou pobirate zde v NL, v CR na ni narok nemate.
A i u materske plati, ze musite mit v CR jeste stale trvale bydliste.

K vyrizeni potrebujete cesky rodny list ditete, nemusi byt prelozeny a po me chteli potvrzeni, ze zde materskou nepobiram, nakonec jim misto potvrzeni stacilo jenom moje prohlaseni.

Pozor, je na to casovy limit!!
Zazadat si o to muzete do 1 roku od narozeni ditete a materska se da vyplatit 3 mesice zpetne.

Doufam, ze to nekomu aspon pomuze a ze se v tom vyznate.
czechr is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels