het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 17-10-07, 17:41   #11
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Jandulka schreef:
Bericht bekijken
Svet uredniku, oni proste nemuzou delat veci jednoduse. A proc vlastne potrebujes holandsky ridicak? Ten cesky uz je se znakem EU a to ti staci pro celou Evropu nebo ne?
me kdysi rekli na urade,ze si h musim povinne vymenit,tak sem si ho vymenila
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 17-10-07, 17:44   #12
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Katy schreef:
Bericht bekijken
No ja uz jezdim pres 3 roky v Anglii na cesky ridicak, pred vstupem jsem samozrejme musela mit mezinarodni.
Ted mam nejnovejsi cesky se znakem EU a to by melo bohate stacit. I na pojisteni a na vsechno.
Ale umim si predstavit, ze urednici te radi prozenou a doporuci vymenu, ale fakt nevim k cemu.
Ja pouzivam ridicak i jako ID po cele Evrope a zadny problem nemam, stejne tak s pojistenim na auto.
Jandulka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 18-10-07, 09:20   #13
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Jandulka schreef:
Bericht bekijken
No ja uz jezdim pres 3 roky v Anglii na cesky ridicak, pred vstupem jsem samozrejme musela mit mezinarodni.
Ted mam nejnovejsi cesky se znakem EU a to by melo bohate stacit. .
Pokud bydlis tusim vic nez pul roku v NL, tak si musis nechat udelat NL ridicak, na ten cesky nemas jezdit!
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 18-10-07, 09:22   #14
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Katy schreef:
Bericht bekijken
No, to si zive pamatuju, manzel tehdy zil v CR a vyslo narozeni, ze si musis NL ridicak vymenit za cesky, kdyz tu bydlis, tak to chudak udelal, no a za pul roku to narizeni zrusili, protoze jim na to samozrejme cizinci kaslali.. Pak nastal boj s administrativnm simlem, aby manzel dostal ten NL ridicak zpet. Povedlo se, ale neptejte se, kolik me to stalo telefonatu.
Oud 18-10-07, 11:23   #15
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Klarka schreef:
Bericht bekijken
No, to si zive pamatuju, manzel tehdy zil v CR a vyslo narozeni, ze si musis NL ridicak vymenit za cesky, kdyz tu bydlis, tak to chudak udelal, no a za pul roku to narizeni zrusili, protoze jim na to samozrejme cizinci kaslali.. Pak nastal boj s administrativnm simlem, aby manzel dostal ten NL ridicak zpet. Povedlo se, ale neptejte se, kolik me to stalo telefonatu.
no radsi to nebudem chtit ani vedet
Oud 18-10-07, 19:20   #16
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Klarka schreef:
Bericht bekijken
Pokud bydlis tusim vic nez pul roku v NL, tak si musis nechat udelat NL ridicak, na ten cesky nemas jezdit!
To uz neplati, kdyz mas RP jednotneho typu EU, tak ho muzes pouzivat po celou dobu jeho platnosti.

My jsme meli jen problem, kdyz jsme kupovali motorku a vyrizovala jsem si prepis. Normalne to za Tebe vyridi prodavajici (firma), ale protoze nejsem v NL databazi ridicskych prukazu tak jsem si ten prepis musela vyridit na poste sama a na to jsem potrebovala pas, RP a jeste potvrzeni z geemente, ze tam jsem registrovana. Mam ceskej RP a muj manzel ma nemeckej a toto bylo jen jednou co nam to zpusobilo nejake zdrzeni. Jo a myslim 5 eur za ten papir z geemente.
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 19-10-07, 14:19   #17
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
B0791 schreef:
Bericht bekijken
To uz neplati, kdyz mas RP jednotneho typu EU, tak ho muzes pouzivat po celou dobu jeho platnosti.
.
No ja se nechci hadat, ale nam pred pul rokem rekli tohle a to same rekli memu kamaradovi Holandanovi, co ted zije v CR. Tak to je zajimave, jak kazdy dostava jine informace.Ale asi by to meli byt schopni rict na prislusnem urade (radsi se asi ptat v NL, tady v CR jsou z tech dokumentu ohledne jednotne politiky v zameich EU jeste celi jurodivy ).
Oud 19-10-07, 14:21   #18
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Katy schreef:
Bericht bekijken
no radsi to nebudem chtit ani vedet

No, hodne.. A nakonec to nejlepsi: kdyz jsem se proboxovala na Ministerstvo dopravy, kde nakonec manzeluv ridicak skoncil, tak mi slecna oznamila, ze mi ho nemuze vydat, ze je maji nahazene na hromade a ze k tomu nemaji pocitacovou databazi, takze nikdo nevi, kde je. No nakonec se sla na mou prosbu podivat a manzel mel stesti, ze tem jeho lezel navrchu....Jenze mi ho domitli vydat, ze si to musi vyzvednout jen on, no zazitek. Ale ma ho!!
Oud 19-10-07, 14:44   #19
Actief Lid

Nationaliteit:
mam taky perlicku-v Cechach stala policejni hlidka a ja jim ukazala verblijsvergunning a nechali me projet
Oud 20-10-07, 13:11   #20
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Katy schreef:
Bericht bekijken
mam taky perlicku-v Cechach stala policejni hlidka a ja jim ukazala verblijsvergunning a nechali me projet
Tak to se za svoje byvaly kolegy musim stydet! Ale oni to taky nemaji jednoduchy, kdyz nemame zadnou databazi vzoru RP. I kdyz tu EU verzi by znat meli a na vsech ostatnich RP je to napsano alespon jednim svetovym jazykem, ze jeto RP. Asi ses na ne hodne pekne usmivala!!!

A nam tady v NL taky rekli, ze si ty ridicaky mame vymenit, ale kdyz jsme si travli na svym, tak nekde nasli papir a hle, tam bylo, ze se nic menit nemusi, dokud ti ten puvodni (EU vzor) plati. Pak si mas pozadat o holandskej, coz ja ale delat nebudu, mam zmenu jmena a pozadam si o novej v CR, to je levnejsi.
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels