het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 02-08-07, 17:29   #11
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Klarka schreef:
Bericht bekijken
Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze navrat po x letech lehky neni, protoze veci jsou v CR jine, a ackoliv Cechem zustavam, prece jen uz nemam stejnou mentalitu.
Jo, znam lidi, kteri se vratili po triceti letech z Nemecka do Cech, postavili penzion, kterej prosperoval, po dvou letech vsechno prodali a vratili se "domu" do Nemecka.

Kdo uvazuje o navratu do Cech, mel by to resit co nejdriv... protoze Holandsko se opravdu nebude prizpusobovat nam pristehovalcum. Proste ty rozdily tu budou porad.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 03-08-07, 15:02   #12
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Bericht bekijken
Jestli chces spokojene zit tady, tak musis pustit Cesko z hlavy, jinak ti z toho jebne. Proc tam hledas praci, kdyz ses rozhodla zit tady? Takhle budes porad jednou nohou tady a druhou tam. Nechapu...
ja se nerozhodla ze tu chci zit, prijela jsem sem protoze jsem chtela vedet jestli ten vztah vubec ustoji spolu bydlet, ale protoze se odmitam nechat zivit pracuju a tim jsem se sem uvazala na dylku pracovni smlouvy... ale nikdy jsem si doted nerekla chci zustat v hoalndsku... a praci hledam na obou stranach, abych zjistila jaky mam moznosti... jsem par mesicu po skole a ted par let planuju venovat kariere...deti neplanuju a ani nic co by me tu privazalo na dyl...zatim jsem to tu nevzdala, ale chtela jsem vedet co je potreba zaridit pokud se budu chtit vratit, protoze kazdy zarizovani neco casu zabere... za coz na me Barbie nemusis hned utocit...
kacenice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 04-08-07, 17:14   #13
Actief Lid

goddart's avatar

Nationaliteit:
Laska???

Ahoj,
ja myslim, ze pokud tu clovek uz od zacatku neni spokojenej, tak to ani ta sebevetsi laska nemuze vydrzet, protoze za par let uz toho tady ma tak plny zuby, ze uz mu i ten partner leze krkem . To je muj nazor.
Oud 05-08-07, 19:21   #14
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
goddart schreef:
Bericht bekijken
Ahoj,
ja myslim, ze pokud tu clovek uz od zacatku neni spokojenej, tak to ani ta sebevetsi laska nemuze vydrzet, protoze za par let uz toho tady ma tak plny zuby, ze uz mu i ten partner leze krkem . To je muj nazor.
Souhlasim s tou prvni casti.:-) Ale je fakt, ze velke zamilovani po case prejde, a pak zacne clovek resit veci, ktere drive neresil/ nevidel.
Jak pises, ze kdyz tu clovek ze zactku neni spokojenej, ze to asi lepsi nebude, ono mozna to lepsi nebude, ale clovek si proste zvykne a uz se mu nechce vybocovat ze stereotypu.
Me prvni rok pobytu v NL neskutecne vytacela moje mama, ktera, kdykoliv jsem si ji jemne postezovala, ze mi to ci ono vadi, vzdy odvetila, ze se nesnazim- jakoby to, zda se cloveku nekde libi nebo nelibi, byla vec snahy! No a kdyz jsem argumentoavla tim, ze je mi tu prece jen dost smutno, protoze nikoho neznam a i pres velmi intenzivni snahu si najit praci me nikdo nikde nechtel, tak mi moje mama rekla, ze se mam radovat z toho, ze je hezky, ze na grachtech plavou kacenky a ze je v Holandsku cisto....
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 06-08-07, 06:18   #15
Actief Lid

goddart's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Klarka schreef:
Bericht bekijken
No a kdyz jsem argumentoavla tim, ze je mi tu prece jen dost smutno, protoze nikoho neznam a i pres velmi intenzivni snahu si najit praci me nikdo nikde nechtel, tak mi moje mama rekla, ze se mam radovat z toho, ze je hezky, ze na grachtech plavou kacenky a ze je v Holandsku cisto....
Tak jak tak koukam, jsou vsecky cesky maminy stejny. Ted uz snad jen pridat ten obligatni vyrok:
No co no, tak je na zensky,no. Bije te? Nebije. Chlasta? Nechlasta. Nosi domu penize? Nosi. No tak co bys prosim te jeste chtela....
Oud 09-08-07, 14:20   #16
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Souhlasim, me se tu ze zacatku taky vubec nelibilo. Ale zamilovanost je silnejsi a co by holka neudelala pro chlapa, ze jo.Byla jsem mlada a zamilovana. Takze jsem skoncila s praci v CR, opustila byt a huraaa do Holandska. Ted po dvou letech tady taky nevim co dal. Mam tu praci a pritele, vybudovany zazemi, ale stejne se mi Holandsko nelibi (obcas dokonce hnusi). Ale ono to rozhodovani neni jednoduchy. Vratit se do Cech a zacinat zase od nuly? Na to uz si prijdu stara. Bydlet u rodicu, hledat si novou praci, byt, pritele a kamarady.Stehovat vsechno zpatky. V Cechach mi zbyla jen rodina. Takze moc dobre chapu holky, co nevedi jak dal. Ono to totiz neni tak jednoduchy...Ja Cechy miluju, ale prece taky nejsou pozemskym rajem.
Evelinka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-08-07, 17:52   #17
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Evelinka schreef:
Bericht bekijken
Souhlasim, me se tu ze zacatku taky vubec nelibilo. Ale zamilovanost je silnejsi a co by holka neudelala pro chlapa, ze jo.Byla jsem mlada a zamilovana. Takze jsem skoncila s praci v CR, opustila byt a huraaa do Holandska. Ted po dvou letech tady taky nevim co dal. Mam tu praci a pritele, vybudovany zazemi, ale stejne se mi Holandsko nelibi (obcas dokonce hnusi). Ale ono to rozhodovani neni jednoduchy. Vratit se do Cech a zacinat zase od nuly? Na to uz si prijdu stara. Bydlet u rodicu, hledat si novou praci, byt, pritele a kamarady.Stehovat vsechno zpatky. V Cechach mi zbyla jen rodina. Takze moc dobre chapu holky, co nevedi jak dal. Ono to totiz neni tak jednoduchy...Ja Cechy miluju, ale prece taky nejsou pozemskym rajem.
tak vidim,ze nekdo premysli stejne jak ja... take bych se hned stehovala do cech,ale mame tu s manzelem zazemi a co v cr?
mam tam jen rodinu a par znamych...mozna by se tam pro me prace nasla,ale co pro manzela?vzdyt neumi cesky.... uvazovali jsme o tom,ale na holandsko si netezuji.
no kdyby jste nekdo vedel o nejake praci pro holanana blizko ostravy,tak dejte vedet
Oud 12-08-07, 19:44   #18
Volwaardig Lid

vierka's avatar

Nationaliteit:
jo jani, ja se tam tedy take presunu a dam mu praci na me zahrade, JO?

teda baby, vy mate ale reci....
a myslite, ze tam to bude lepsi? zase zacinat...
vierka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 16-08-07, 07:22   #19
Lid

Nationaliteit:
Zpatky do CR

..z vlastni zkusenosti...
Po dvou letech v NL jsem se vratila do CR . Skoncila jsem v jedny praci a dlouho nemohla najit druhou a s pritelem to neklapalo a vsechno se na me sypalo a tak. Myslela jsem si, ze v CR bude vsechno O.K. Jo, bylo to o.k, ale jenom na tri mesice. Pak jsem zjistila, ze uz tam tak nejak nepatrim, ze chci byt preci jenom s pritelem v NL a ze to tu nebylo tak hrozny...
Ted jsem tu 8 let, mam dve maly deti, praci... proste jsem se tu zabydlela. Do CR jezdim za rodinou a za dvema kamaradkama (to je vsechno, co mi tam zbylo). Ted si tam pripadam spis na dovolene nez doma a tesim se sem.
Taky je tu spoustu veci, ktery me stvou, ale snazim se povznaset se nad tim, co si nekteri holandani o pristehovalcich mysli a ze se mnou obcas snazi nekdo "zametat" Nenecham se !!!
BTW tak trochu z nostalgie si porad nechavam cesky pas, nemam potrebu mit holandsky, ale mozna jednou..kdo vi...

p.s. Myslim is, ze ty prvni mesice a roky jsou tu fakt sileny. Jazyk, mentalita, hledani prace a snazeni se byt samostatna jednotka a vydelavat si vlastni penize....a taky hledani novych kamaradu. To mi tu nefunguje do dnes. Ale pokud tu chci zustat a vychovavat svoje na pul ceske deti musim se nad to vsechno povznest....
Slunicko is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 17-08-07, 06:31   #20
Volwaardig Lid

Martinez's avatar

Nationaliteit:
Tak tedy take z vlastni zkusenosti:

Minuly rok v rijnu jsem se po 15 letech v NL vratil do Cech. Byl jsem pripraveny na kulturni sok a uvedomoval si hodne ze uz jsem proste jiny.
Vse je uplne v pohode! Nemohu si snad na nic stezovat, jen musi byt clovek hodne tolerantni vuci tem negativcum a syckum tady a udrzet si vlastni identitu at uz je jakakoliv a verte ze pobyt v NL mnoho zmeni! Mam ted dobrou praci (to jsem mel v NL take), hodnou a krasnou pritelkyni, ale hlavne jsem DOMA. Mohu navstevovat mista kde jsem vyrustal a moznosti jsou zde oproti holandsku NEOMEZENE! Vsem kdo pochybuji (a na tomto foru je jich dost) bych chtel rici aby poslechli sve srdce a sli tam kam je to tahne. Neni dulezite mit penize a slavu, ale byt spokojeny a stastny. To mi posledni dobu v Holandsku chybelo, proto jsem se vratil.

Zatim ahoj

Onderwerp-opties

Berichtregels