|
|
#1 |
|
Actief Lid
|
Navrat domu
Ahoj vsichni,
mate nekdo predstavu co vsechno je potreba zaridit pokud se chci vratit domu? Ziju tu pul roku a stejne dlouho pracuju - je mi jasny ze je potreba se odhlasit z pojisteni ale je taky potreba se odhlasit na gemeente? je potreba zaridit jeste neco jineho? jak je to s odpracovanou dobou, aby se mi to doma pocitalo? Predem diky vsem za rady... Kac |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Actief Lid
|
Mila Katko,
musis se odhlasit od gemeente, a pokud chces zapocitat pracovni dobu, musis mit formular E301, ktery ti vyda UVW. Dale pak prohlaseni od pojistovny o delce pojisteni (staci v Aj), to ti da pojistovna. Jinak o nicem dalsim nevim, krome zarizovani a ruseni ruznych veci, jako je ucet u banky, pojisteni, platba za najem.. atd Kam se budes v CR vracet, pokud se muzu zeptat?A co te vede zpet? My jsme se vratili letos v breznu, tak me to zajima.:-) Aho, KLara |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Actief Lid
|
Ahoj Katko,
tak preju hodne stesti pri rozhodovani. Mne Holandsko tedy take nepriroslo k srdci, ackoliv si nemyslim, ze by tam byla nuda, je to tam proste jine a doma je doma. Navic pokud jsi byla jen pul roku pryc, tak to zas takova zmena pro tebe nebude. Ja tedy za sebe musim rict, ze k takovemu tomu zabehnuti se a zvyknuti si na novou zemi je ale potreba urcite vic casu, u me to bylo aspon 3 roky. Paradoxne v dobe, kdy jsem mela pocit, ze jsem se se zivotem v NL smirila, prisla nabidka prace v CR. Tak jeste jednou hodne stesti! Klara |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
na holandsko si nemuzu zvyknout, kdyz jsem pred dvema lety byla takhle v Dansku libilo se mi tam a nakonec se mi zpatky nechtelo,ale odsud bych kufry balila hned... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Actief Lid
|
Ahoj, ja Te taky chapu. Jsem tu kvuli priteli o nemz si myslim, ze je pro me "ten pravej". Mam tu i dobrou praci, ale po Cesku se mi styska porad vic. Zitra tam jedu, uz se nemuzu dockat. Jinak ted zijeme tady, ale zeme mych snu to neni, jsem tu od rijna lonskeho roku a taky jsem si jeste nezvykla. Ja porad doufam, ze tu nezustanem. Ja pracuju u OSN a pritel u armady, takze moznosti na presun mame nastesti hodne. Kazdopadne Ti preji hodne stesti!!!
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
VIP Lid
|
Citaat:
A proc mas pocit, ze tady nezijes? Citaat:
Cim dyl budes s tim rozhodovanim cekat, tim nesnadnejsi to bude. Pochybuju, ze se ti tu zacne libit... vetsinou je to naopak. |
||
|
|
|
|
|
#10 |
|
Actief Lid
|
Barbie, ono je to vzdycky asi tezsi, kdyz jsou v tom city.. Chapu holky, ze se jim nechce zpet do Cr bez partnera... Nicmene obcas holky taky uplne nechapu, na co cekate, protoze az zacnete resit porizeni si rodiny atd, tak bude na nejake rozhodovani ohledne presunu do CR pozde. Mam obcas z mnoha prispevku pocit, ze si holky hodne stezuji, ale nijak to neresi, lidove receno nechavaji to vyhnit... Jenze kdy je vlastne vhodna doba to resit? Az se narodi deti, tak pak bude jejich zajem v popredi a myslim, ze kdyz uz ted si presun nedokazete predstavit, tak s malymi detmi asi tezko. Nehci nikomu lezt do svedomi, ale obcas se mi zda, ze je pro spoustu lidi jendodussi si stezovat,ale nijak to neresit. Jestli jsem nekoho urazila, tak se omlouvam, ale nejak mi prijde, ze se porad stejne narky casto opakuji.
Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze navrat po x letech lehky neni, protoze veci jsou v CR jine, a ackoliv Cechem zustavam, prece jen uz nemam stejnou mentalitu. |
|
|
|
|
|