Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Práce a život v Nizozemí
Navrat domu

Navrat domu

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 29-07-07, 13:37   #1
kacenice
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
Navrat domu

Ahoj vsichni,
mate nekdo predstavu co vsechno je potreba zaridit pokud se chci vratit domu? Ziju tu pul roku a stejne dlouho pracuju - je mi jasny ze je potreba se odhlasit z pojisteni ale je taky potreba se odhlasit na gemeente? je potreba zaridit jeste neco jineho? jak je to s odpracovanou dobou, aby se mi to doma pocitalo?
Predem diky vsem za rady...
Kac
kacenice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-07-07, 13:45   #2
Klarka
Actief Lid

Nationaliteit:
Mila Katko,
musis se odhlasit od gemeente, a pokud chces zapocitat pracovni dobu, musis mit formular E301, ktery ti vyda UVW. Dale pak prohlaseni od pojistovny o delce pojisteni (staci v Aj), to ti da pojistovna. Jinak o nicem dalsim nevim, krome zarizovani a ruseni ruznych veci, jako je ucet u banky, pojisteni, platba za najem.. atd
Kam se budes v CR vracet, pokud se muzu zeptat?A co te vede zpet? My jsme se vratili letos v breznu, tak me to zajima.:-)
Aho, KLara
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 01-08-07, 08:34   #3
kacenice
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Klarka schreef:
Bericht bekijken
Mila Katko,
musis se odhlasit od gemeente, a pokud chces zapocitat pracovni dobu, musis mit formular E301, ktery ti vyda UVW. Dale pak prohlaseni od pojistovny o delce pojisteni (staci v Aj), to ti da pojistovna. Jinak o nicem dalsim nevim, krome zarizovani a ruseni ruznych veci, jako je ucet u banky, pojisteni, platba za najem.. atd
Kam se budes v CR vracet, pokud se muzu zeptat?A co te vede zpet? My jsme se vratili letos v breznu, tak me to zajima.:-)
Aho, KLara
diky moc za informace, jeste jsem se stoprocentne nerozhodla, ale je to hlavne o mych moznostech nejak budovat karieru (vzhledem k tomu ze moje holandstina neni po puli roce nijak svetova) a o pocitu z toho vseho tady... prisla jsem sem za pritelem a i po puli roce je on ten jedinej duvod proc tu jsem, zeme mi nijak neprirostla k srdci, spis naopak....kdykoliv jsem zpatky v cechach mam pocit ze zase ziju a proto se chci vratit...
Oud 01-08-07, 14:32   #4
Klarka
Actief Lid

Nationaliteit:
Ahoj Katko,
tak preju hodne stesti pri rozhodovani. Mne Holandsko tedy take nepriroslo k srdci, ackoliv si nemyslim, ze by tam byla nuda, je to tam proste jine a doma je doma. Navic pokud jsi byla jen pul roku pryc, tak to zas takova zmena pro tebe nebude. Ja tedy za sebe musim rict, ze k takovemu tomu zabehnuti se a zvyknuti si na novou zemi je ale potreba urcite vic casu, u me to bylo aspon 3 roky. Paradoxne v dobe, kdy jsem mela pocit, ze jsem se se zivotem v NL smirila, prisla nabidka prace v CR.
Tak jeste jednou hodne stesti!
Klara
Oud 01-08-07, 14:54   #5
kacenice
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Klarka schreef:
Bericht bekijken
Ahoj Katko,
tak preju hodne stesti pri rozhodovani. Mne Holandsko tedy take nepriroslo k srdci, ackoliv si nemyslim, ze by tam byla nuda, je to tam proste jine a doma je doma. Navic pokud jsi byla jen pul roku pryc, tak to zas takova zmena pro tebe nebude. Ja tedy za sebe musim rict, ze k takovemu tomu zabehnuti se a zvyknuti si na novou zemi je ale potreba urcite vic casu, u me to bylo aspon 3 roky. Paradoxne v dobe, kdy jsem mela pocit, ze jsem se se zivotem v NL smirila, prisla nabidka prace v CR.
Tak jeste jednou hodne stesti!
Klara
no ja prave ted mam nabidek k praci asi sest v cechach a v praci holandsku se se mnou slusne receno snazej zametat..
na holandsko si nemuzu zvyknout, kdyz jsem pred dvema lety byla takhle v Dansku libilo se mi tam a nakonec se mi zpatky nechtelo,ale odsud bych kufry balila hned...
Oud 01-08-07, 16:00   #6
Alma
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
kacenice schreef:
Bericht bekijken
diky moc za informace, jeste jsem se stoprocentne nerozhodla, ale je to hlavne o mych moznostech nejak budovat karieru (vzhledem k tomu ze moje holandstina neni po puli roce nijak svetova) a o pocitu z toho vseho tady... prisla jsem sem za pritelem a i po puli roce je on ten jedinej duvod proc tu jsem, zeme mi nijak neprirostla k srdci, spis naopak....kdykoliv jsem zpatky v cechach mam pocit ze zase ziju a proto se chci vratit...
Ahoj, ja jenom, jestli se rozhodnes, tak Ti drzim palce a uplne Te chapu! Ja jsem napul sbalena furt a k srdci mi to tady taky neprirostlo, ale sebrat tu odvahu a fakt odjet....a ja bych navic chtela i s pritelem a nechce se mi ho opoustet... Ale je to uplne ten samy pocit, co mas Ty, - jak prijedu do CR, tak ZIJU
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-08-07, 09:18   #7
B0791
Actief Lid

Nationaliteit:
Ahoj, ja Te taky chapu. Jsem tu kvuli priteli o nemz si myslim, ze je pro me "ten pravej". Mam tu i dobrou praci, ale po Cesku se mi styska porad vic. Zitra tam jedu, uz se nemuzu dockat. Jinak ted zijeme tady, ale zeme mych snu to neni, jsem tu od rijna lonskeho roku a taky jsem si jeste nezvykla. Ja porad doufam, ze tu nezustanem. Ja pracuju u OSN a pritel u armady, takze moznosti na presun mame nastesti hodne. Kazdopadne Ti preji hodne stesti!!!
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-08-07, 13:24   #8
kacenice
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
B0791 schreef:
Bericht bekijken
Ahoj, ja Te taky chapu. Jsem tu kvuli priteli o nemz si myslim, ze je pro me "ten pravej". Mam tu i dobrou praci, ale po Cesku se mi styska porad vic. Zitra tam jedu, uz se nemuzu dockat. Jinak ted zijeme tady, ale zeme mych snu to neni, jsem tu od rijna lonskeho roku a taky jsem si jeste nezvykla. Ja porad doufam, ze tu nezustanem. Ja pracuju u OSN a pritel u armady, takze moznosti na presun mame nastesti hodne. Kazdopadne Ti preji hodne stesti!!!
no my jsme oba logistici, takze ty moznosti jsou otevrene, a ani nikde nic nevlastnime co by se nedalo sbalit a presunout... a Praha dokonce byla minuly rok nejlepsim mistem na investici do logistiky... ale co je mi to platny kdyz muj pritel se do cech nehodla stehovat ani nahodou....
Oud 02-08-07, 13:26   #9
barbie
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
kacenice schreef:
Bericht bekijken
no ja prave ted mam nabidek k praci asi sest v cechach a v praci holandsku se se mnou slusne receno snazej zametat..
na holandsko si nemuzu zvyknout, kdyz jsem pred dvema lety byla takhle v Dansku libilo se mi tam a nakonec se mi zpatky nechtelo,ale odsud bych kufry balila hned...
Jestli chces spokojene zit tady, tak musis pustit Cesko z hlavy, jinak ti z toho jebne. Proc tam hledas praci, kdyz ses rozhodla zit tady? Takhle budes porad jednou nohou tady a druhou tam. Nechapu...

Citaat:
Alma schreef:
Bericht bekijken
Ale je to uplne ten samy pocit, co mas Ty, - jak prijedu do CR, tak ZIJU
A proc mas pocit, ze tady nezijes?

Citaat:
kacenice schreef:
Bericht bekijken
no my jsme oba logistici, takze ty moznosti jsou otevrene, a ani nikde nic nevlastnime co by se nedalo sbalit a presunout... a Praha dokonce byla minuly rok nejlepsim mistem na investici do logistiky... ale co je mi to platny kdyz muj pritel se do cech nehodla stehovat ani nahodou....
Tak v tom pripade ti nezbyde nic jinyho, nez si tady zvyknout nebo ....
Cim dyl budes s tim rozhodovanim cekat, tim nesnadnejsi to bude. Pochybuju, ze se ti tu zacne libit... vetsinou je to naopak.
barbie is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 02-08-07, 14:16   #10
Klarka
Actief Lid

Nationaliteit:
Barbie, ono je to vzdycky asi tezsi, kdyz jsou v tom city.. Chapu holky, ze se jim nechce zpet do Cr bez partnera... Nicmene obcas holky taky uplne nechapu, na co cekate, protoze az zacnete resit porizeni si rodiny atd, tak bude na nejake rozhodovani ohledne presunu do CR pozde. Mam obcas z mnoha prispevku pocit, ze si holky hodne stezuji, ale nijak to neresi, lidove receno nechavaji to vyhnit... Jenze kdy je vlastne vhodna doba to resit? Az se narodi deti, tak pak bude jejich zajem v popredi a myslim, ze kdyz uz ted si presun nedokazete predstavit, tak s malymi detmi asi tezko. Nehci nikomu lezt do svedomi, ale obcas se mi zda, ze je pro spoustu lidi jendodussi si stezovat,ale nijak to neresit. Jestli jsem nekoho urazila, tak se omlouvam, ale nejak mi prijde, ze se porad stejne narky casto opakuji.
Z vlastni zkusenosti muzu rict, ze navrat po x letech lehky neni, protoze veci jsou v CR jine, a ackoliv Cechem zustavam, prece jen uz nemam stejnou mentalitu.
Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.0.0 - RSS Feed