het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 08-05-07, 08:03   #1
Volwaardig Lid

ascella's avatar

Nationaliteit:
zapsani u IND

ahojky,
mam dotaz na nekoho,kdo uz ma vlastni zkusenosti ohledne zapsani u IND.chtela jsem pozadat o verblijsdocument v polovine dubna,ale slecna u vreemd.politie mi rekla,at pockam do kvetna a ze se to pak meni a budu potrebovat jenom sticker do pasu od IND.dostala jsem od ni brozuru a tam stoji,ze musim kontaktovat IND a oni mi zaslou nejaky formular(ktery se bohuzel neda nikde downloadovat) a rovnou i datum,kdy se mam dostavit a donest vse,co k zadaji. Pritel uz tam nekkolikrat volal,ale pokazde mu rekli neco jineho... jsem opravdu zmatena.
-take mu rekli,ze musim mit pracovni smlouvu(???),abych dostala ten sticker. to mi pripada dost nejasne,protoze pro potrebuje smlouvu na rzitko,ze tady mohu bydlet a pracovat oficialne...
-ma prosim vas nekdo z vas vlastni zkusenost s ind po prvnim kvetnu?vsechny rady jsou vitany. dekuju a preji hezky den
ahoj anna
Oud 08-05-07, 09:03   #2
Actief Lid

Nationaliteit:
no s tim ti tady asi nikdo neporadi,pac s touhle novinkou asi nikdo jeste nema zkusenosti.
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-05-07, 10:57   #3
Volwaardig Lid

Alice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Katy schreef:
Bericht bekijken
no s tim ti tady asi nikdo neporadi,pac s touhle novinkou asi nikdo jeste nema zkusenosti.
Ja bych zkusila zavolat Gemeente, ten sticker se daval vzdycky na Gemeente co vim a oni by to meli nahlasit na IND. Tento tyden budu resit neco podobnyho,tak dam vedet jak jsem poridila.
Alice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-05-07, 11:55   #4
Volwaardig Lid

ascella's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Alice schreef:
Bericht bekijken
Ja bych zkusila zavolat Gemeente, ten sticker se daval vzdycky na Gemeente co vim a oni by to meli nahlasit na IND. Tento tyden budu resit neco podobnyho,tak dam vedet jak jsem poridila.
dekuju za pomoc.ja byla na gemeente pro ten formular pro verblijsdocument a tam mi rekli,ze jsem na spatny adrese.ze pry musim na vreemd.politie a tam si o nej pozadat. ja jim rekla,ze na interntu je,ze si o to muzu zazadat u gemeente,ale oni mi rekli,ze pry v asmterdamu ne.tak jsem jela na policii a tam mi nutili tu brozurku,ze ktery nejsem moc chytra...ani muj holandsky pritel tomu moc nerozumi.pokazdy napisou vetu a pak si v dalsi 'odporuji'... ja si asi zajedu na tu policii znova... ach jo
Oud 08-05-07, 13:24   #5
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
Cetla jsem si ty IND stranky... podle toho, co tam pisou, jsem pochopila, ze nepotrebujes zadat o 'verblijfsvergunning' pac patris do skupiny EU/EER. Dal tam stoji, ze se mas nejdriv zapsat na gemeente, pokud jeste nejsi, a pak se telefonicky objednat na IND. oni ti poslou dopis s datumem a casem, kdy se muzes dostavit. A tam pak dostanes (zdarma) nalepku do pasu. Toho cestovniho

Napsany je to dost jednoduse, ale tezko rict, jestli to ma i jednoduchy proces

http://www.ind.nl/nl/Images/brochure...cm5-115507.pdf
Oud 08-05-07, 13:34   #6
Volwaardig Lid

ascella's avatar

Nationaliteit:
ahojky mishko,ja cetla vsechno,co se da,ale stale mi neni jasna jedna vec.muzu mit praci a pak se zaregistrovat u ind?oni (ind) totiz sice poslou formular,ale tam budu muset vypsat duvod,proc tu sem. bud se o me nekdo postara(manzel,partner nebo ten treti=doufam,ze tam ta posledni moznost jeste je) anebo zacnu sama podnikat anebo uz pracuji.ja mam moznost pracovat uz ted,ale nevim,jestli to pujde,kdyz nejsem registrovana u ind. na druhou stranu tady mohu byt 3mesice a pak se teprve registrovat,takze vlastne mohu ty tri mesice uz pracovat a pak se teprve zapsat(to bych samozrejme udelal co nejdriv...)....
Oud 08-05-07, 15:28   #7
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
Hm hm hm, rekla bych, ze duvod je tady ten pritel, kvuli kterymu si sem prisla. Pokud si zaregistrovana na gemeente, mas sofi a zdravotni pojisteni, muzes si najit praci a cekat na termin schuzky na IND. I jak oni pisou na svych strankach, prvni tri mesice tu nalepku nepotrebujes. Pravdepodobne to jinac ani nejde...
Preju hodne stesti!
Oud 08-05-07, 15:45   #8
Volwaardig Lid

ascella's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Mishka schreef:
Bericht bekijken
Hm hm hm, rekla bych, ze duvod je tady ten pritel, kvuli kterymu si sem prisla. Pokud si zaregistrovana na gemeente, mas sofi a zdravotni pojisteni, muzes si najit praci a cekat na termin schuzky na IND. I jak oni pisou na svych strankach, prvni tri mesice tu nalepku nepotrebujes. Pravdepodobne to jinac ani nejde...
Preju hodne stesti!
ahojky misko, uz to mam.napsala jsem email na juridische loket a tam mi rekli,ze to nema na praci zadny vliv. ze pry bych se zaregistrovat mela,ale s praci to nema nic spolecneho. :o) jsem moc rada,ze to je teda jisty.mam totiz od patku uz praci!! :o)) hned,jak oteverli hranice jsem si sla rozdat zivotopisy,dostala pohovor a smlouvu :o) slo to jako po masle... :o) mej se hezky a dekuju za prani ke stesti(ktere se mnou ocividne je :o)
Oud 08-05-07, 22:13   #9
Actief Lid

motylek's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
ascella schreef:
Bericht bekijken
ahojky misko, uz to mam.napsala jsem email na juridische loket a tam mi rekli,ze to nema na praci zadny vliv. ze pry bych se zaregistrovat mela,ale s praci to nema nic spolecneho. :o) jsem moc rada,ze to je teda jisty.mam totiz od patku uz praci!! :o)) hned,jak oteverli hranice jsem si sla rozdat zivotopisy,dostala pohovor a smlouvu :o) slo to jako po masle... :o) mej se hezky a dekuju za prani ke stesti(ktere se mnou ocividne je :o)
Ahojky,ja jsem volala na IND minuly tyden a ptala jsem se jich,ze kdyz chci tady v Holandsku pracovat,co mam vyplnit nebo kam se dostavit a zaregistrovat.Takze mam pohovor ve Zwolle u IND 21 kvetna a dostala jsem postou formular INSCHRIJFFORMULIER BURGERS VAN DE UNIE [bewijs verblijfsrecht],ktery musim vyplnit a donest sebou.Pak mam vzit sebou pritele a jeho bankovni vypisy,jelikoz on se za me musi zarucit,ze se o me dva roky staral a mel dostatek penez {12 000 euro za rok} ,proste chcou videt,ze jsem nepracovala na cerno.Pote chcou muj pas,priteluv taky a moje zdravotni pojisteni tady v Holandsku.
Takze tohle jsou moje informace ohledne IND.
motylek is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 08-05-07, 23:20   #10
Actief Lid

kacenice's avatar

Nationaliteit:
ja mam taky jeden dotaz, co kdyz jsem zazadala o verblijfsvergunning jeste kdyz ho bylo potreba a ted je to uz tri mesice "v rizeni" ?? musim zazadat znova? protoze nic se jinak nezmenilo prijde mi to jako nesmysl... ale zase jsem uz nabyla dojmu ze vsechno je mozne...
kacenice is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels