![]() |
|
|
#41 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
No ja poznam hlavne kdo je Polak.. teda Polak cestujici za praci do Holandu.... Jsem ze Slezkych hranic, takze Polaky mame blizko, ale tam u nas jsou uplne normalni Polaci, ale ti, co jsem je potkala tady - myslim ted chlapy, - zenske jsou upravene, tak maji vetsinou priserne obleceni, zadny batoh nebo taska ale igelitka z alberta hajna v ruce, hlucni a u jednoho v metru jsem i vypozorovala, ze nemel pred zuby! a to mu jinak mohlo byt tak mozna ctyricet..... ![]() |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Actief Lid
|
No jo, sem tahnou ti co v Polsku nezavadili o praci a nemaji tam zazemi. V kazdym narode se najde takova "spodina". V ceskym taky, my jsme jim rikali bili cikani. Prisel jsi k nim, protoze volali policajty, ze se nepohodli a to jsme jenom cumeli. V celym byte lino, v obyvaku jen postel a televize, vsude bordel, maximalne spinavy zaclony na oknech, ozrala matka, placici deti... no hruza.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Actief Lid
|
A co se tyce Ceska a Holandska, my je mame co dohanet ve sluzbach, jako je ochota prodavacu, vazeni si zakaznika a podobne. Ale spoustu veci mame modernejsich nez oni. A je to logicky, protoze my jsme spoustu veci zbudovali za poslednich deset let, takze jsme prevzali to nejmodernejsi. A tady maji vsechno dyl, takze je to zastaraly. Jak me se treba styska po velkych modernich nakupnich centrech, tady musim do sesti obchodu abych koupila co chci. Vsechno je tu takovy maly. Ale to holandanum rict nemuzes, moji "tchynovi" rodice byli v Cesku dvakrat, moc se jim tam libilo, samozrejme byli prekvapeni jak je to super, ale na Holandsko jim sahat nemuzes, to jsou hned urazeni. Ale ona narodni hrdost zase neni spatna, to je to co spouste cechu schazi.
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Actief Lid
|
ja jsem nikdy nejaky to "jsi cech cech cech a tak si toho vaz..." nikdy moc neresila ale od doby co jsem studovala v zahranici a hlavne ted kdyz tu ziju je ze me cim dal vetsi nacionalista...a za cechy jsem schopna se hadat do krve
![]() |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
VIP Lid
|
Citaat:
Neda mi to abych nereagovala. I kdyz mi Holandsko zrovna k srdci neprirostlo, davam tvym tchynorodicum za pravdu. My to vidime jinak, protoze jsme se v Cesku narodili. Nevim, jak jsi v Holansku dlouho a jak casto jezdis do Cech, ale ja pokazdy, kdyz tam prijedu, tak mi to tam prijde divny. Byly doby, kdy jsem v Cechach nebyla treba dva roky a to jsem se pak teprve zhrozila! Podivej se treba jednou nahoru na ty opryskany baraky a okna, ktery nevidely 30 let lak nebo na ty diry v chodnicich a silnicich. A do ceskyho vlaku uz me nikdo nedostane, clovek aby se tam bal na neco sahnout, aby nedostal zloutenku a ten smrad (smes rizku, burtu a piva). Obchodni centra jsou sice hezky, ale patri zahranicnim firmam, ktery se u nas roztahujou, protoze jsou tam levny pozemky a neplati dane. Jinak ve mestech je to jen samy sekac nebo vietnamsky obchod. Jediny, co je trochu na urovni, je centrum Prahy. Ale ty sidliste, ktery vybudovali komousi, jsou jedno velky ghetto. Ja mam rada svy mesto - Plzen, protoze jsem se tam narodila a mam na nej krasny vzpominky, ale kazdej turista se musi zakonite leknout ty spiny a prachu. Tri fabriky temer v centru mesta (Skodovka, pivovar a papirna) taky zrovna na krase nepridaji. A kdyz pojedes dal na sever, treba do Krkonos, je to cim dal tim horsi. Jakoby se tam zastavil cas. Tak bych mohla pokracovat, napr. o socialnich jistotach... to je kapitola sama pro sebe. K tomu se v Cesku asi nedopracujou nikdy. Laatst aangepast door barbie; 27-03-07 om 09:44. |
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Actief Lid
|
Jo Barbie, musim ti dat za pravdu. Ted kdyz uz je hotovy ten obchvat Plzne, tak to tak hrozny neni. Ale predtim, to se vjelo do Plzne a prvni co clovek videl byly kurvy u silnice a pak hned Skodovka, co se tahla az do centra. Kdyz to ten muj videl poprve, tak si myslel, ze i zensky, co cekaly opodal na autobus byly lehka devcata
Ale hlavne ty nemocnice. To vybaveni a zarizeni nemocnic u nas, se s tema tady nemuze srovnavat!!! A hlavne personal je tady daleko prijemnejsi a milejsi nez ty protivny sestry a doktori v CR. A co hlavne, tady maji uz vsude na uradech pocitace a vsechno je propojeno. V CR se stale hrabou v zasuvkach s papirama a nic tam nejde delat 'online' . Ale co by tady mohli zavest jsou ty non-stop otevreny obchody, jako je Tesco, kde se da koupit snad vsechno! ![]()
|
|
|
|
#47 | |
|
VIP Lid
|
Citaat:
A hlavne tady necekaji na uplatek. Co je taky dobry je to, ze kdyz ses nemocna, nemusis hned letet k doktoru pro neschopenku. Fakt super! |
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
To co pise Barbie ohledne opryskanych baraku a dir v cestach je pravda, mi se zda, ze nekteri Cesi to treba ani jakoby nevidi, ze jejich opryskany dum vypada blbe, nebo to harampadi na nekterych zahradach( pozustatky starych skleniku, hromady plechu nebo vraky aut), to by si meli lidi uvedomit, ze se to nehodi....nekdo treba nema moc penez na omitky, strechy ap., to jo, ale ten bordel s prominutim by mohli uklidit!
Laatst aangepast door Alma; 27-03-07 om 12:15. |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Nieuw Lid
|
|
|