|
|
#51 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
Hodne stesti! |
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Actief Lid
|
tak uz mame i datum
vse uplne v poho,jen se divali divne na me papiry,mam to v english,ale nakonec vse ok...zadny problem...super... 9.3 mame dalsi schuzku...nejak se tomu rika,ale ja to uz nevim...no a svatba ,jak vse bude dobre probihat je 25.5.2007....uz je to tu.... boze to bude nejhorsi je,ze jsem za svedka chtela mou nej kamosku z cech,ale jelikoz neumi ani bu anglicky nemuze a tak asi zvolim bratra no...jinak nevim...docela me to stve,ale co nadelame...
|
|
|
#53 |
|
Volwaardig Lid
|
Po svatbe jsem si nechala zridit cesky oddaci list a potom i pas. Prevzala jsem jmeno manzela bez -ova.... Ted jsem chtela na Gemeente ohlasit mou zmenu jmena a musim opet "uradovat"...oddaci list opatrit vyssim overenim a apostillou a nechat prelozit. Potom me teprve zapisou pod novy jmeno. A pritom jsem se ptala,co staci predlozit ke zmene jmena...tak jim puvodne (spis tomu urednikovi) stacil novy pas..... Nastesti muzu tohle papirovani vyridit pres ambasadu,protoze do Cech se ted nechystam....
Mozna nekomu tahle informace pomuze.... |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Actief Lid
|
[quote=Alice;145486]Po svatbe jsem si nechala zridit cesky oddaci list a potom i pas. Prevzala jsem jmeno manzela bez -ova.... Ted jsem chtela na Gemeente ohlasit mou zmenu jmena a musim opet "uradovat"...oddaci list opatrit vyssim overenim a apostillou a nechat prelozit. Potom me teprve zapisou pod novy jmeno. QUOTE]
Tak ja mam jinou zkusenost- po svatbe jsem si nechala prelozit oddaci list do Aj a ten stacil urednikum, aby si to zaregistrovali. Nic vic. Slysela jsem, ze se pak da jeste zapsat do nejakeho centralniho registru mezinarodnich manzelstvi v Haagu, ale nebylo nam dost dobre jasne, k cemu to bylo dobre, takze jsme to neudelali. Opet priklad, ze co gemeente, to jine pozadavky. |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Volwaardig Lid
|
Po svatbe Ti vicemene zustava porad Tvoje rodne prijmeni pro holandske uredniky. Ale jelikoz mam (mas) ceske obcanstvi,tak musis ze zakona nahlasit,ze si se vdala v cizine. Pri te prilezitosti Ti vystavi i cesky oddaci list, kde si predem muzes urcit jak se chces po svatbe jmenovat.
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
Tak ja mam uplne stejnou zkusenost, po me chteli to same . |
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Actief Lid
|
Ja se vdavala v Cechach, mam pouze manzelovo prijmeni a pokud chteji divci jmeno, tak ho odmitam nahlasit s tim, ze mi nikde v zadnych papirech nefiguruje. Dostala jsem napriklad karticku z CZ-pojisteni s drivejsim jmenem a soucasnym, ale nikoho nenapadlo, ze to vlastne neni ani moje divci jmeno, ale jmeno byvaleho manzela...cili stale zmatky...zavolala jsem tam a museli mi poslat karticku pouze s jednim jmenem..
Mam za to, ze pokud se svatba uskutecni v CR, musi i holandske urady respektovat nase zakony... |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Actief Lid
|
Pro Holandany budes stale figurovat pod divcim jmenem- u nas na univerzite me taky odmitaji zapsat pod tim manzelovym, ackoliv v pase to divci nemam. Diplom mi taky vydali jen na divci jmeno, ackoliv uz jsme byla vdana- pry to jinak nejde. Moje tchyne, ktera tu zije 35 let, ma holandsky pas na divci jmeno- a to si o to zadala, az kdyz byla vdana....
|
|
|
|