|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#1 |
|
Actief Lid
|
Holandska narodnost
Moji mili spoluforacci,
chtela bych se zeptat, zejmena vas co uz tu jste delsi dobu... Vzali jste si nebo chteli byste mit take holandske obcanstvi, popr. hlasite se take k holandske narodnosti ? Zajimal by me moc vas nazor na tuto problematiku, protoze z jedne strany clovek slysi, ze tedy v zadnem pripade - Cech jsem a Cech zustanu, a na druhe strane jsou Cesi s holandskym pasem, kteri v tom nevidi vubec zadny problem ... Muj osobni nazor je ten, ze jsou to vsecko jen oficialni dokumenty a zalezi jen na cloveku, ke ktere narodnosti se pak bude hlasit... Nekdo ma pouze holandske obcanstvi a zustava Cechem, nekdo se po letech v Holandsku natolik prizpusobi, ze se zacne hlasit i k narodnosti, mluvi jen holandsky, dodrzuje vice holandske jak ceske zvyky... Ja bych si v budoucnu rada pozadala o holandsky pas, protoze tady ziju, je to muj domov a prijde mi jednodussi byt oficialne "Holandanem" . S tim ceskym pasem se tu furt citim jako cizinka a pritom je tomu naopak...Tak co, moji mili, vidim to uplne spatne, budete mi to vymlouvat anebo mi date zapravdu? Moc se tesim na vase odpovedi a nazory!
Bericht 03-03-07 om 14:29 aangepast door goddart. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Actief Lid
|
To je zajimava diskuze.
Ja jsem to mela driv zrovna tak, Holandanem jsem se necitilla a prislo mi pokrytecke si zadat o obcanstvi jen kvuli nejakym papirovym vyhodam. Ja jsem ale od zacatku vedela, ze muj pobyt tu bude ne na urcitou dobu, takze jsem neplanovala zustat.Ted bych si paradoxne mohla uz zazadat o obcanstvi, a nechat si to ceske, ale momentalne se vracime do Cech a tak moc nevidim smysl tohoto kroku. Pokud tady chces zustat, asi bych o to pozadala. Pokud by ses musela vzdat kvuli tomu ceskeho obcanstvi, to uz by byla jina vec- to si neumim predstavit,ze bych kdy udelala. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nieuw Lid
|
ja tu bydlim 30 let mam Holandske i Ceske obcanstvi je to jedno protoze stejne Cech zustane Cechem tam mame minulost jinou nez Holandani na tom se neda nic zmenit znam ale priklad moje sousedka ta je taky Ceska ale mluvi jen Holansky no a ani do Cech nechce byla tam v loni na dovolene a druhy den chtela domu to nedovedu si ani v duchu predstavit nic ji to tam nerika musim teda podotknout zw cela jeji rodina se vystehovala do Nemecka,ale stejne ona tam zila do 24 let tak bych myslela, ze mam k Cecham vztah
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Actief Lid
|
Gelijk hebt je Rudy, maar weet je wat? Ik denk eigenlijk niet zo veel na... Misschien moet ik dan mijn tsjechische paspoort inleveren, maar ik zou het niet als "een ramp" beleven, want ik zou daarvoor zelf en vrijwillig kunnen kiezen en daar gaat het om, denk ik. Met tsjechische paspoort voel ik me nog steeds niet op mijn gemak, ik word steeds als een buitenlander beschouwd, terwijl ik me hier al lang helemaal thuis voel.
Ik heb een ontzettend hechte band met Tsjechië, mijn familie en mijn vrienden zijn daar gebleven en ik heb daar een hele mooie jeugd gehad, maar nu is er tijd om mijn eigen leven op te bouwen en dat doe ik in Nederland, daarvoor heb ik zelf gekozen en daar ben ik erg blij mee. Ik ben Tsjech, ik blijf Tsjech, maar ik wil een volwaardige burger van Nederland zijn, want dit is mijn nieuwe huis geworden en mijn dagelijkse leven speelt zich hier af, niet in Tsjechië. Bedankt voor je reactie, ik vind het TOP dat je ook in tsjechische sectie komt en je mening geeft!!! ![]()
Bericht 04-03-07 om 10:09 aangepast door goddart. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Volwaardig Lid
|
narodnost
ahojky,
ja si myslim,ze to,jaky mas pas ci narodnost neni dulezite.muzes se citit byt treba svedem,protoze tam zijes a citis se tam velmi dobre,ale jednou jsi z cech,a to se nezmeni....mentalita,kultura a zvyky jsou jiz nasi minulosti a tezko se daji vyvracet jeji koreny.... -ja bych holadnsky pas taky 'potrebovala',ale v mych myslenkach se asi nikdy nebudu citit jako holandanka....to proste nejde...
|
|
|
|
#8 |
|
Actief Lid
|
Tsja het viel me laatst gewoon op die politieke discussies allemaal en daar moest ik gelijk aan denken toen ik dit topic las, moje pritelkyne take ma 2 paspoorten, vandaar. Ik heb zelf alleen een NL pas, want ik ben geboren kaaskop met een beetje internationaal bloed, pritelkyne je na pul ceska.
we wachten eerst woensdag maar weer af, dan moet er gestemd worden toch? groetjes! |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
... en daarom vind ik ook NL nationaliteit handig, ik wil ook heel graag gaan stemmen, maar met mijn Tsjechische paspoort kan dat helemaal niet! Uz jen proto, ze tu ziju, rada bych se podilela na nejakem tom politickem deni, ale bohuzel... Rekla bych, ze v tomto pripade, je zadost o NL obcanstvi taky namiste.
|
|
|