het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 24-02-07, 20:10   #1
Nieuw Lid

rybajz's avatar

Nationaliteit:
Pripravuji si práci v NL....

Ahojte, všechny vás tady zdravím...
rád bych se prostřednictvím tohoto fora zeptal, jak moc jsou rychlí úředníci v NL. Jedná se o to, že si v současné době vyřizuji přes agenturu IN PERSON práci v Holandsku..jsem vyučený řezník, pracující v oboru 10 let. Taktéž bych se rád zeptal, jaká bývá přibližná procentuální uspěšnost při vyřízení pracovního povolení a ostatních náležitostí...
děkuji všem za odpovědi...Olda
rybajz is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 25-02-07, 10:14   #2
Nieuw Lid

judrpudr's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
rybajz schreef:
Bericht bekijken
Ahojte, všechny vás tady zdravím...
rád bych se prostřednictvím tohoto fora zeptal, jak moc jsou rychlí úředníci v NL. Jedná se o to, že si v současné době vyřizuji přes agenturu IN PERSON práci v Holandsku..jsem vyučený řezník, pracující v oboru 10 let. Taktéž bych se rád zeptal, jaká bývá přibližná procentuální uspěšnost při vyřízení pracovního povolení a ostatních náležitostí...
děkuji všem za odpovědi...Olda
Ahoj Oldo,Rychli urednici me docela pobavuje,protoze holandsti zrovna tak jako cesti zrovna dvakrat rychli nejsou,ale to ty se neboj nebot jestli si reznik a chces pracovat v Holandsku tak to fakt neni problem.Mam pocit,ze to pracovni povoleni by melo byt vyrizeno do 14 dni.Teda jestli se nepletu,kdyz tak me nikdo opravte.Mej se ...
judrpudr is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 25-02-07, 14:38   #3
Volwaardig Lid

ascella's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
judrpudr schreef:
Bericht bekijken
Ahoj Oldo,Rychli urednici me docela pobavuje,protoze holandsti zrovna tak jako cesti zrovna dvakrat rychli nejsou,ale to ty se neboj nebot jestli si reznik a chces pracovat v Holandsku tak to fakt neni problem.Mam pocit,ze to pracovni povoleni by melo byt vyrizeno do 14 dni.Teda jestli se nepletu,kdyz tak me nikdo opravte.Mej se ...
ano, je to ve zrychlenych sektorech od zari 2006.takze holandsky zamestanavatel musi pozadat o pracovni povoleni u CWI,ale vyrizeni trva 2tydny(oficialne),ale muze to trvat i 3mesice( a ne kazdy zamestnavatel muze takhle dlouho cekat).
takze drzim palce,ale fakt by to nemel byt problem...oni nas tady potrebuji,ale bohuzel jen ve zvyhodnenych sektorech,protoze jim to zhyckani holandani delat nechteji...
Oud 25-02-07, 15:38   #4
Nieuw Lid

rybajz's avatar

Nationaliteit:
Děkuju za odpovědi, snad se v brzké době dočkám a odcestuju začít něco nového...
Olda
Oud 25-02-07, 15:51   #5
Volwaardig Lid

ascella's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
rybajz schreef:
Bericht bekijken
Děkuju za odpovědi, snad se v brzké době dočkám a odcestuju začít něco nového...
Olda
hlavne,kdyz umis jazyky-pak jde vsechno mnohem snadneji... :o)
Oud 25-02-07, 16:15   #6
Nieuw Lid

rybajz's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
ascella schreef:
Bericht bekijken
hlavne,kdyz umis jazyky-pak jde vsechno mnohem snadneji... :o)
pilně si oživuju NJ..je něco moc důležitého, na co bych se měl připravit ??..já vím jsem zvědavý, ale dost mě to zajímá.
Oud 25-02-07, 16:23   #7
Volwaardig Lid

ascella's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
rybajz schreef:
Bericht bekijken
pilně si oživuju NJ..je něco moc důležitého, na co bych se měl připravit ??..já vím jsem zvědavý, ale dost mě to zajímá.
;o) chapu.podle me ti holandstina uplne staci.samozrejme,kdyz mluvis i jinymi jazyky (hlavne anglictina a nemcina),tak mas urcite plus.
Oud 25-02-07, 16:27   #8
Nieuw Lid

rybajz's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
ascella schreef:
Bericht bekijken
;o) chapu.podle me ti holandstina uplne staci.samozrejme,kdyz mluvis i jinymi jazyky (hlavne anglictina a nemcina),tak mas urcite plus.
v NL jsem byl loni v létě cca na 10 dní /Roermond/ a docela jsem z té Holandštiny dostal strach..myslím, že NJ je aspoň pro mne lépe naučitelný, než to jejich chrochtání...
Oud 25-02-07, 16:36   #9
Volwaardig Lid

ascella's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
rybajz schreef:
Bericht bekijken
v NL jsem byl loni v létě cca na 10 dní /Roermond/ a docela jsem z té Holandštiny dostal strach..myslím, že NJ je aspoň pro mne lépe naučitelný, než to jejich chrochtání...
ja nemecky sice neumim,ale kdyz ji tak posloucham na ard nebo na jinym nemeckym programu,tak mohu docela snadno rozumet.holandstina je totiz nemcine v zaklade hodne podobna.to jejich 'ch' je vlastne v nemcine proste g. morgen=morchen... takze kdyz umis nemecky,tak ti holandstina pujde mnohem snadneji.jedinej problem je mozna v tom,ze ten jejich jazyk a akcent se dost lisi kdyz jsi z amsterdamu anebo z frieslandu.to si ti dva pak tezko pokecaji ;o)) ne,trosku prehanim...
Oud 25-02-07, 16:42   #10
Nieuw Lid

rybajz's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
ascella schreef:
Bericht bekijken
ja nemecky sice neumim,ale kdyz ji tak posloucham na ard nebo na jinym nemeckym programu,tak mohu docela snadno rozumet.holandstina je totiz nemcine v zaklade hodne podobna.to jejich 'ch' je vlastne v nemcine proste g. morgen=morchen... takze kdyz umis nemecky,tak ti holandstina pujde mnohem snadneji.jedinej problem je mozna v tom,ze ten jejich jazyk a akcent se dost lisi kdyz jsi z amsterdamu anebo z frieslandu.to si ti dva pak tezko pokecaji ;o)) ne,trosku prehanim...
no snad mi to někdy půjde.. základní věc je se do Holandska vůbec dostat, že jo..:o))
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels