het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 05-02-07, 10:25   #51
Volwaardig Lid

Alice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
Bericht bekijken
ahojky,tak papiry uz mam(to to trvalo) a v patek jdem na gemeente,tak uvidim.snad mam vse a bude jim stacit preklad do english.
jeste jsem chtela vedet:nevite nekdo,do kdy musim vse nahlasit v CR?(myslim po svatbe)staci po mesici,nebo hned?svatba je nekdy v kvetnu a ja se do cr dostanu nejdriv v cervenci...no a nevim,jak to jde pres ambasadu...to by trvalo.... dekuji
byla jsem klidna,ale ted uz to zacina
Nevim jak rychle to musis nahlasit,ja jsem byla po 2 mesicich na ambasade (musis si domluvit schuzku) a oni pak vsechno posilaji na Zvlastni matriku do Brna,kde se hlasi snatky uzavrene v cizine (myslim,ze i s cizincem).Trvalo jim to pomalu 4 mesice nez me zapsali (pry to je vzdycky po lete...).Takze mam ted cesky oddaci list a zaroven jsem si ted zazadala o pas s novym jmenem a to jim bude trvat az 120 dnu! Kdybych jela v kratke dobe nekolikrat do Cech,tak bych si to vyridila radsi v Cechach,takhle musim cekat,ale nejak mi to nevadi. No a az budu mit novy pas,kde budu mit manzelovo jmeno,tak musim nahlasit zmenu jmena po uradech tady v NL....

Hodne stesti!
Alice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 09-02-07, 13:08   #52
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
tak uz mame i datum vse uplne v poho,jen se divali divne na me papiry,mam to v english,ale nakonec vse ok...zadny problem...super... 9.3 mame dalsi schuzku...nejak se tomu rika,ale ja to uz nevim...
no a svatba ,jak vse bude dobre probihat je 25.5.2007....uz je to tu.... boze to bude

nejhorsi je,ze jsem za svedka chtela mou nej kamosku z cech,ale jelikoz neumi ani bu anglicky nemuze a tak asi zvolim bratra no...jinak nevim...docela me to stve,ale co nadelame...
Oud 25-02-07, 12:59   #53
Volwaardig Lid

Alice's avatar

Nationaliteit:
Po svatbe jsem si nechala zridit cesky oddaci list a potom i pas. Prevzala jsem jmeno manzela bez -ova.... Ted jsem chtela na Gemeente ohlasit mou zmenu jmena a musim opet "uradovat"...oddaci list opatrit vyssim overenim a apostillou a nechat prelozit. Potom me teprve zapisou pod novy jmeno. A pritom jsem se ptala,co staci predlozit ke zmene jmena...tak jim puvodne (spis tomu urednikovi) stacil novy pas..... Nastesti muzu tohle papirovani vyridit pres ambasadu,protoze do Cech se ted nechystam....

Mozna nekomu tahle informace pomuze....
Oud 25-02-07, 13:50   #54
Actief Lid

Nationaliteit:
[quote=Alice;145486]Po svatbe jsem si nechala zridit cesky oddaci list a potom i pas. Prevzala jsem jmeno manzela bez -ova.... Ted jsem chtela na Gemeente ohlasit mou zmenu jmena a musim opet "uradovat"...oddaci list opatrit vyssim overenim a apostillou a nechat prelozit. Potom me teprve zapisou pod novy jmeno. QUOTE]

Tak ja mam jinou zkusenost- po svatbe jsem si nechala prelozit oddaci list do Aj a ten stacil urednikum, aby si to zaregistrovali. Nic vic. Slysela jsem, ze se pak da jeste zapsat do nejakeho centralniho registru mezinarodnich manzelstvi v Haagu, ale nebylo nam dost dobre jasne, k cemu to bylo dobre, takze jsme to neudelali. Opet priklad, ze co gemeente, to jine pozadavky.
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-02-07, 09:53   #55
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Alice schreef:
Bericht bekijken
Po svatbe jsem si nechala zridit cesky oddaci list a potom i pas. Prevzala jsem jmeno manzela bez -ova.... Ted jsem chtela na Gemeente ohlasit mou zmenu jmena a musim opet "uradovat"...oddaci list opatrit vyssim overenim a apostillou a nechat prelozit. Potom me teprve zapisou pod novy jmeno. A pritom jsem se ptala,co staci predlozit ke zmene jmena...tak jim puvodne (spis tomu urednikovi) stacil novy pas..... Nastesti muzu tohle papirovani vyridit pres ambasadu,protoze do Cech se ted nechystam....

Tak tomu nerozumim, prece jste meli svatbu v NL. To jim tady nestacil jejich oddaci list? Aby Ti zmenili jmeno, protoze jsi vdana??
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 26-02-07, 18:45   #56
Volwaardig Lid

Alice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
B0791 schreef:
Bericht bekijken
Tak tomu nerozumim, prece jste meli svatbu v NL. To jim tady nestacil jejich oddaci list? Aby Ti zmenili jmeno, protoze jsi vdana??
Po svatbe Ti vicemene zustava porad Tvoje rodne prijmeni pro holandske uredniky. Ale jelikoz mam (mas) ceske obcanstvi,tak musis ze zakona nahlasit,ze si se vdala v cizine. Pri te prilezitosti Ti vystavi i cesky oddaci list, kde si predem muzes urcit jak se chces po svatbe jmenovat.
Oud 04-03-07, 20:03   #57
Volwaardig Lid

czechr's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Alice schreef:
Bericht bekijken

Tak ja mam uplne stejnou zkusenost, po me chteli to same .
czechr is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 04-03-07, 21:38   #58
Actief Lid

Jay62's avatar

Nationaliteit:
Ja se vdavala v Cechach, mam pouze manzelovo prijmeni a pokud chteji divci jmeno, tak ho odmitam nahlasit s tim, ze mi nikde v zadnych papirech nefiguruje. Dostala jsem napriklad karticku z CZ-pojisteni s drivejsim jmenem a soucasnym, ale nikoho nenapadlo, ze to vlastne neni ani moje divci jmeno, ale jmeno byvaleho manzela...cili stale zmatky...zavolala jsem tam a museli mi poslat karticku pouze s jednim jmenem..
Mam za to, ze pokud se svatba uskutecni v CR, musi i holandske urady respektovat nase zakony...
Jay62 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 04-03-07, 21:44   #59
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Jay62 schreef:
Bericht bekijken
Mam za to, ze pokud se svatba uskutecni v CR, musi i holandske urady respektovat nase zakony...
Pro Holandany budes stale figurovat pod divcim jmenem- u nas na univerzite me taky odmitaji zapsat pod tim manzelovym, ackoliv v pase to divci nemam. Diplom mi taky vydali jen na divci jmeno, ackoliv uz jsme byla vdana- pry to jinak nejde. Moje tchyne, ktera tu zije 35 let, ma holandsky pas na divci jmeno- a to si o to zadala, az kdyz byla vdana....
Klarka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 05-03-07, 18:19   #60
Actief Lid

Jay62's avatar

Nationaliteit:
Ja teda chodim taky do skoly a figuruju jenom pod manzelovym jmenem. Nikde jsem ani to divci uvadet nemusela. Oni si tady asi kazde gemeente dela co chce...
Jay62 is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels