|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#1 |
|
Volwaardig Lid
|
neskutečné, Belgie vyžaduje víza :o((
uz jste to cetli?jeste ze se to tyka jen Belgie,ale i tak....???? :o((((
http://www.euroskop.cz/20413730/5567...innost---viza/
|
|
|
|
#2 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Evropska komise ma letos s Belgii hodne prace. Nejdriv silnicni znamky a ted tohle....
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Actief Lid
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Volwaardig Lid
|
... ja uz bych se ani nedivila,kdyby nab bud zavedli taky neco takoveho anebo si rozmysleli povinne otevrit hranice v 2009 a vymysleli se nejaky novy zakon,ze se to muze jeste prodluzovat do 2011 apod....
:o((( clovek tady chce opravdu pracovat a ne se valet,ale je to nezajima.... ach jo.....
|
|
|
|
#6 |
|
Volwaardig Lid
|
dalsi mensi detail tykajici se otevreni pracovniho trhu v nl.
podle evropske ustavy:
Občané České republiky a jejich rodinní příslušníci se mohou ucházet o zaměstnání ve všech členských zemích EU. Na základě Smlouvy o přistoupení mají ovšem státy původní Patnáctky nárok uplatňovat po dobu 2 – 7 let vůči všem novým členským státům s výjimkou Kypru a Malty přechodné období na volný pohyb pracovních sil. V rámci tohoto přechodného období mohou uplatňovat (a v některých případech tak činí) určitá restriktivní opatření v přístupu státních příslušníků nových členských zemí na svůj pracovní trh. --->tzn.,ze nam klidne muzou rict ne do roku 2011....:traan:
|
|
|
|
#7 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
To vis, ze muzou a ja se i obavam, ze se o to budou pokouset - cetla jsem asi sestistrankovy clanek o tom, ze v NL pracuje spousta Polaku s nemeckym pasem a oni se boji, ze nabehnou ted dalsi s polskym pasem, v Britanii pry zazili takovou invazi Polaku po otevreni trhu (450.000 lidi), ze po tech zkusenostech ted chteji vyuzit sedmilete lhuty pro Rumunsko a Bulharsko.
Taky psali, ze zajemcu z ostatnich novych clenskych zemi EU o prestehovani a hledani prace je minimalni, takze my je neohrozujem - byl tam i jakys graf, ale ze to nejde otevrit jenom nekterym a nekterym to nechat zavrene.... Ja proti tem Polakum nic nemam, v Cechach jsem k nim i chodila na trh , pac jsem to mela 20 km, a meli tam pekne obleceni a moc dobre zavinace! ale musim uznat, ze nam to tou vlezlosti trochu VICE kazi.... myslim, ze jinak by uz to bylo davno otevrene....Bericht 13-02-07 om 13:59 aangepast door Alma. Reden: dodatek |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Volwaardig Lid
|
ahojky, ja jsem taky cetla ten hodinovy clanek o polacich,kteri jsou v tech novych sektorech-levna pracovni sila....ja se fakt obavam,ze diky 'nim' se ostatni zeme vuci nam vsem novackum bloknou a budou to co nejdele natahovat.... uz me i napadlo jit nekam do tech novych sektoru a pracovat tam rok-to se musi vydrzet a pak muzes v nl pracovat neomezene....takze je lepsi vydrzet ten rok nez platit 830euro za povoleni,ktere jeste nemusis 100%dostat anebo doufat,ze se nam hranice otevrou jiz driv....na to uz ja neverim.oni nikam nespechaji-nam tu unikaji skvele pracovni sance.... takze se deam asi na rok reznika :o))))))
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
zam Polaka,co to delal,protoze jinou praci nesehnal a rek ze nikdy vic nechce maso videt no jinak je pekny,jak nas vsude berou jako plnohodnotny cleny EU ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Ty nove sektory jsou taky s povolenim, akorat zkracenou cek. dobou 14 dni a taky tusim, ze Coccinnele to byla, psala, ze pro ni dokonce zamestnavatel vyplnil zadost o pr. povoleni, ze byl ochotny (coz se vidi malokdy, vetsinou se jim povoleni vyrizovat nechce a reknou, ze radsi vezmou nekoho jineho), no ale nakonec ze jim to vratili, ze tam maji chybu nebo co a ten zamestnavatel ji rikal, at se nezlobi, ale ze uz to vyrizovat nebude...
Coccinnele sem obcas chodi, tak pokud jsem tam napsala neco blbe, tak mi to urcite opravi a snad se nebude zlobit - no podle me, pokud ta moznost je, pracovat chces, nevahat a vyridit tech 830 eur.... |
|
|
|