![]() |
|
|
#1 |
|
Nieuw Lid
|
Zpivani, zpivani, vsecky smutky zahani....
Nazdarek lidicky,
tak jsem se tu po dlouhe dobe zase objevila a chtela bych se vas zeptat, co tady v Holandsku poslouchate za hudbu? Mate s sebou hodne ceskych CDcek, nebo jste si nasli uz i nejakeho oblibence na poli holandske pop-music, s kterym si muzete prozpevovat, kdyz je vam treba smutno a chcete se rozveselit? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :y eah:![]() ![]() ![]() Za sebe muzu rict, ze ceska hudba prevlada, pak samozrejme hodne anglicky zpivane, ale co opravdu nemusim jsou "holandsti Gottove" jako napr. Frans Bauer. I kdyz jako clovek je mi sympaticky... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() :g itaar:![]() ![]() ![]() ![]() :git aar:![]() Jo, a pak jeste taky pravidelne posloucham nedelni pohadku na Ceskem rozhlase Tak piste, piste, urcite se mezi vasimi odpovedmi najdou i dobre tipy pro nas ostatni.... ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Actief Lid
|
Ahoj,tak ja vetsinou posloucham evropu2 ci helax pres net...
no a jinak u me prevladaji asi anglicke pisnicky,i kdyz ceske a slovenske tady taky mam...ale jak je posloucham,je mi z nich smutno....(nektere) ,ale nekdy me to chytne a posloucham je cely den a noc,hlavne s prateli take se hodne divam na TMF radio zadne to si naladim nemecke Fantasy ci belgicke q-radio. holandska hudba me nejak nebere...nesnasim toppers...no des. ale zas takovy di-rect,krezip a bluf ujdou...
|
|
|
#3 |
|
CZ Moderator
|
No... sice jsem se tu narodil, ale stejne mam radeji Cesky kapely.
Krystof, Chinaski a Kabát se me libej vic nez nejaky Marianne Weber nebo 'Nederrap' atd. Ale co podle me holandani umej lip je elektronicka hudba, to co se toci v Cechach je docela chudy ve srovnani se zdejsi scenou, nebou treba Anglickou ci Nemeckou. A i ty party tu maji lepsi, jdu radeji na Qlimax ci Trance Energy nez na Czechtek Kdyz mam naladu na hudbu z '30 let nebo na soucasny pop/rock tak si dam do prehravace Cesky cedecko. A kdyz mam chut na neco rychlejsiho, tvrdciho tak si otevru Holandsky radio. To je fakt jediny co se tady v NL da poslouchat, trance a tak, ostatni styly jsou na nic. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Jo, tak to ja posloucham hudbu zase z uplne jinyho soudku, spise latinskoamericke - takze Ricky Martin, Paulina Rubio, Juanez..a taky se mi libi Marianne Faithfull. Asi tak predloni me uplne chytla ceska kapela - a to Divokej Bill, libi se mi, jak hraji na spoustu klasickych hudebnich nastroju jako jsou treba housle... A z ceskych potom samozrejme klasika, jako Olympic, Petr Novak...Co mi pripadne priserne jsou normalizacni hity a la Pijeme kolu a Davej ber!, u toho mi vstava husi kuze! vyborne na zkazeni nalady....:traan: :traan: Z holandskych me zatim nechytlo nic, asi i proto, ze jsem zatim mistni hudbu nejak vice nepoznala, akorat v lete jsme meli takovou "vinovou seanci" u znamych a jak se nam trochu rozproudila krev, tak tam pustili Boodewijna de Grota a na to jsme se vykrúcali
,a byla docela parba! pripada mi, ze on ma taky takove pisnicky, ktere si lidi zapamatuji a pak si je muzou i zazpivat, ale denne bych ho taky neposlouchala... neco jako nas Kaja![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Actief Lid
|
Hudebni scena v NL se mi libi. Zvlaste pak trance styl. Jsou tu naprosto uzasni DJove, jako Tiesto, Armin van Buuren apod. A uz dlouho bych se chtela dostat na White sensation, ale vzdycky mi do toho neco prijde. Z tech dalsich se mi pak libi Anouk, Krezip, Di-rect anebo Kane! Z cesky muziky uz me dlouho nic nenadchlo, je mi to lito ale bohuzel
Ale mam tu par CeDecek, ruzny smesky a kdyz se mi zasteskne dokonce i ty sileny Lunetik si pustim, vetsinou i s plynem, jelikoz se to neda vydrzet Ale hlavne, ze to zpiva cesky...gitaar:
|
|
|
|
#6 |
|
Volwaardig Lid
|
Ja kdyz uz si neco poustim, tak to pak taky posloucham. A poslouchat vetsinou nemam cas...
Kdyz si ho nahodou nekdy trochu udelam, tak spis honem ctu, anebo (pokud je to jeste ve dne) si hraju sam. Tudiz tu vystacim s par CDcky jako Dedecek, Navarova, Okudzava a pro jóó tesklive nalady mam jeste nejake ty tahle hornacke lidovky.:snik: Asi jsem fakt v necem trochu jinej ... ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Jj, Adame, to znam... Posloucham denne cesky rozhlas a kolem pul sedme vecer tam jde pravidelne pasmo lidove muziky a dechovek.
Jakozto zaryty odpurce tohoto zanru jsem v Cesku vzdy preladovala nebo vypinala ... ted tu pulhodinku prezivam celkem v klidu a dokonce si i "nostalgicky" prozpevuju... Jinak mam tady krasne CDcko od Hany a Petra Ulrychovych a Cechomoru, a ty hraji furt dokola, chudaci sousedi... Z holandske hudby posloucham od vseho neco, to zalezi na tom,jestli je to hezka pisnicka, nez ze bych mela vylozene nejakou oblibenou skupinu...
|
|