|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#1 |
|
Actief Lid
|
Diskriminace cesko-hollandskych deti
Ahoj maminky.Chtela jsem se zeptat na diskriminaci vasich ditek ve skole.Mate nejake pripady ci prihody,kdy se treba posmival nekdo vasemu diteti ve skole,ze ma ceskou matku?Ja zatim nemam dite ale zajima me to.Protoze jsem jen tak na okraj slysela,jak to chodi s ruskymi detmi v CR.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Volwaardig Lid
|
Ahoj,
tak ja uz mam dve deti chodici do skoly a jeste se jim nikdy nic takoveho nestalo, ve skole ne, ani nikde jinde. Vsude je tu berou uplne normalne . |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Actief Lid
|
Takove zkusenosti mam take ja. Spuluzaci mych deti to berou uplne v podode ze oni se mnou mluvi cesky.
|
|
|
#5 |
|
Volwaardig Lid
|
Moje deti uz jsou velke ale tyto problemy jsem nikdy neznala. Naopak byli vsichni zvedavi jak zni cestina, jestli moje deti mluvi take cesky jak to vypada v tehdejsim Ceskoslovensku? Ja nemuzu rict, ze bych nekdy neco takoveho jako diskriminaci ucitila v Holandsku a za ty roky co tu bydlim (letos 40 let).
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nieuw Lid
|
AHoj Veroniko, moje ctyrleta dcera letos zacala chodit do skoly a spis se svym polo-cesstvim chlubi, nez aby ji to pripadalo jako neco, za co by semela stydet. Nedavno se zacali ucit pocitat do deseti anglicky, tak ji hned napadlo, ze to tridu nauci taky cesky. Vzali to s nadsenim.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Actief Lid
|
Moje dcera, ktere bylo 13 byla na dva mesice v holandske skole.Dodnes vzpominam, jak ji nadherne prijali, jak ji udelali zvlastni program a vyucovaly ji i deti. Mela jsem z toho bezvadnej pocit. Dnes je holce skoro 16 a chodi, po dvou letech v ISK, do holandske skoly a skoro nikdo nepoznal, ze neni holandanka. Dokonce mela v holandstine skoro nejlepsi vysledky ve tride. Byla jsem na ni velmi pysna:-)
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
CZ Moderator
|
Jestli dovolite tak se, jako dite, na chvily pridam
Po tatovi jsem Cech a jsem na to hrdy, takze taky ve skole jsem se jiz od prvni tridy zminoval o tom jak pokazdy jezdime za babi do Prahy a ze doma mluvim Cesky a rozumim Ceskym filmum. A dosud jsem s tim nemel jediny problem, naopak, myslim si ze jsem se dockal trocha extra pozornosti, a to jen pozitivne! Samozrejme jde hlavne o to jak se dite samotny chova ve tride, kdyz bavi ostatni a umi se zasmat i nad nekterym 'vtipem' jako "Cesi neumej hrat fotbal, vzpominas jak jsme vas porazili 2-0 v amstru vole?" tak nema sebemensi problem. Mame vyhodu v tom ze jsme Cesi... nikdo o nas moc nevi... nejsme 'nebezpecny' jako turci, marokanci ci treba i Polaci, protoze diky marokancum se necitime v pohode na ulici a polaci nam berou praci (podle holandskych zaku). Takze se hlavne nestydte za to ze jste z Cech nebo ze jste polovic, vyuzijte toho! |
|
|
|
|
|