het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 18-12-06, 17:16   #41
Volwaardig Lid

Alice's avatar

Nationaliteit:
Ja jsem se vdavala letos na konci cervence a vyrizovala potrebne veci ke svatbe lonsky rok v listopadu a zadnou specialni proceduru jsme neabsolvovali. Mozna kdysi,ale ted opravdu ne. Odevzdali jsme vsechny papiry a domluvili jen termin svatby. Je pravda,ze nas nejdriv urednik "zkousel",ze by mel poslat vsechny papiry na IND,kdyz nejsem z EU,ale po mem upresneni toho nechal... :-)) No a tyden pred terminem svatby nam zavolal oddavajici a prisel k nam vecer na kafe a vyptat se,jak jsme se seznamili atd... a pak z toho slozil salodlouhy proslov....
Alice is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 18-12-06, 18:07   #42
Actief Lid

goddart's avatar

Nationaliteit:
takze dalsi vec,kterou ma kazde gemeente individualni. My se totiz take brali letos a s tim ondertrouw nas porad otravovali. Tak ja uz jsem z toho jelen....
Oud 22-12-06, 22:27   #43
Actief Lid

Nationaliteit:
Ahoj,
my chystame svatbu v lete v CR a s papirovanim mam stejne zkusenosti jako psala Sandra. Nejdriv moje papiry (rodnej list a zpusobilost...), s nima na geemente, kde nam teprve pak daji vsechny papiry co potrebuje muj pritel dolozit v CR. Nemusim dodavat, ze vsechno musi mit apostilu a preklad. Jedinna zmena proti Sandre je, ze nam vsude (na dvou radnicich v CR, kde jsme se ptali) rekli, ze musime mit na obrad prekladatele s kulatym razitkem. Ze nestaci nekdo kdo rozumi a podepise o tom cestny prohlaseni. Takze zase vydaje navic. Ale co je to jednou za zivot ne?
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 04-01-07, 14:16   #44
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Taky jsem ted prave volala na matriku. Rekli mi uplne to same, jake potrebuji papiry pro pritele...akorat jsem zvedava, jestli budou potrebovat zde k vydani tech papiru ten muj rodny list a zpusobilost. Coz o to ja to mam,ale z doby kdy jsme vyrizovali papiry...pocitam, ze je to stare a reknou mi, ze to musim mit znova. Kazdopadne se mame taky na tesit. Samozrejme vse musi byt prelozene do CZ a s potvrzenim a na vsem Apostila. Take mi bylo receno, ze pri obradu musim mit tlumocnika, ktery je opravnen toho udelat..resp. po obradu dat kulate razitko a podpis. A musi to byt prekladatel z CZ do NL....to jsem zvedava kde nekoho najdu....kdyby jste nekdo o nekom vedel z okoli Brna nebo Breclavi, tak dejte vedet...kontakt fakt pomuze...a nebo se pry pritel musi naucit ctenou/psanou/mluvenou cestinou, pak to pry neni potreba. Hmmmm....to nehrozi. Kazdopadne uz mame stanovene datum ( 20-10-2007) takze jeste preci docela cas na vyrizovani...ale kdyby mel jeste nedko nejake ty rady a tipy, rada uslysim. :-)
rengi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 04-01-07, 14:21   #45
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
rengi schreef:
Taky jsem ted prave volala na matriku. Rekli mi uplne to same, jake potrebuji papiry pro pritele...akorat jsem zvedava, jestli budou potrebovat zde k vydani tech papiru ten muj rodny list a zpusobilost. Coz o to ja to mam,ale z doby kdy jsme vyrizovali papiry...pocitam, ze je to stare a reknou mi, ze to musim mit znova. Kazdopadne se mame taky na tesit. Samozrejme vse musi byt prelozene do CZ a s potvrzenim a na vsem Apostila. Take mi bylo receno, ze pri obradu musim mit tlumocnika, ktery je opravnen toho udelat..resp. po obradu dat kulate razitko a podpis. A musi to byt prekladatel z CZ do NL....to jsem zvedava kde nekoho najdu....kdyby jste nekdo o nekom vedel z okoli Brna nebo Breclavi, tak dejte vedet...kontakt fakt pomuze...a nebo se pry pritel musi naucit ctenou/psanou/mluvenou cestinou, pak to pry neni potreba. Hmmmm....to nehrozi. Kazdopadne uz mame stanovene datum ( 20-10-2007) takze jeste preci docela cas na vyrizovani...ale kdyby mel jeste nedko nejake ty rady a tipy, rada uslysim. :-)
Mi jsme nemuseli mit z CR do NL tlumocnika.Na matrice nam rekla ze staci z CR do nemciny ci anglictiny ale to podstatny je,ze tlumocnik ma kulate razitko.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 04-01-07, 14:29   #46
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
no to jsem ji prave dnes navrhovala, zda muze byt do EN, ze pritel anglicky mluvi dobre a rozumi dobre a ta se osoptila, ze to musi byt z daneho jazyku do daneho...tudiz z CZ do NL...takze nevim..jeste to nejak zkusim asi domluvit, pokud nikoho nesezenu.
rengi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 07-01-07, 23:16   #47
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
blba otazka,ale nevi nekdo,jestli potrebuji uz ty papiry z cech,kdyz jdem na gemeente stanovit si datum??o to nic,cekam je kazdou chvili,ale jen,ze ta zpusobilost ma trvanlivost jen 6 mesicu snad to stihnem no...
Oud 08-01-07, 13:13   #48
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
Jani, pri prvni navsteve gemeente bys mela odevzdat vsechny potrebne dokumenty. Oni s vami pak stanovi termin 'ondertrouw' a termin svatby.
Oud 05-02-07, 09:54   #49
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Mishka schreef:
Bericht bekijken
Jani, pri prvni navsteve gemeente bys mela odevzdat vsechny potrebne dokumenty. Oni s vami pak stanovi termin 'ondertrouw' a termin svatby.

ahojky,tak papiry uz mam(to to trvalo) a v patek jdem na gemeente,tak uvidim.snad mam vse a bude jim stacit preklad do english.
jeste jsem chtela vedet:nevite nekdo,do kdy musim vse nahlasit v CR?(myslim po svatbe)staci po mesici,nebo hned?svatba je nekdy v kvetnu a ja se do cr dostanu nejdriv v cervenci...no a nevim,jak to jde pres ambasadu...to by trvalo.... dekuji
byla jsem klidna,ale ted uz to zacina
Oud 05-02-07, 10:21   #50
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
janicka36 schreef:
Bericht bekijken
ahojky,tak papiry uz mam(to to trvalo) a v patek jdem na gemeente,tak uvidim.snad mam vse a bude jim stacit preklad do english.
jeste jsem chtela vedet:nevite nekdo,do kdy musim vse nahlasit v CR?(myslim po svatbe)staci po mesici,nebo hned?svatba je nekdy v kvetnu a ja se do cr dostanu nejdriv v cervenci...no a nevim,jak to jde pres ambasadu...to by trvalo.... dekuji
byla jsem klidna,ale ted uz to zacina
ja jsem se vdavala v CR a behem mesice jsem mela vse vyrizene i kdyz s nervama ale mela.V srpnu me pozadal o ruku a v zari uz jsme se brali.To byl skok.A za mesic jedeme zase na svatbu,teda uz ne na tu nasi ale na bratrovu.Mam radeji cizi svatby.A prez ambasadu jak pises,to budes mit casove vse knop.Ja si myslim,ze dokonce do 6mesicu staci v CR nahlasit ze jsi se vdala.A s tim prekladem do AJ to ja bych si to v tom nasem mestecku neriskla.Kdyz znam ty baby tady s tou jejich anglictinou....A nebo staci zavolat na matriku v CR a je to.Ale vsechny papiry rodny listy,oddaci list atd...bude stejne muset byt v CJ pro matrikarku v CR.Pokud se tedy nemylim.Myslim po te svatbe v NL.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels