|
|
#1 |
|
Nieuw Lid
|
Otazka ohledne dani...
Pekne odpoledne, od rijna 2006 zijeme v Amsterdamu. Manzel pracuje, ja jsem doma s nasim malym synkem. Kdosi z kolegu mu rekl, ze ja bych mela 'prinest' 2.000€ rocne a synek zhruba 300€ za trimestr. Bohuzeel nevime, jestli jsou to oddcitatelne polozky pri vypoctu dane z prijmu, ci jakasi castka, kterou obdrzime zvlast. Mohli byste mi poradit?
Predem moc dekuju za odpoved!!!! ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Actief Lid
|
Ahoj,
jmenuje se to algemene heffingskorting a zadas si na belastingdienst na sve jmeno. Pokud je tvuj prijem nekde mezi 0 a zhruba 8000 euro za rok. Muzes si ted zpetne zazadat za tech par mesicu v r. 2006. Jinak rocni suma se pohybuje ted uz k tem 2000 euro rocne. Oni to zas o neco malo zvysili. Pri rocnim zdanovani ma pak tvuj partner narok na Kinderkorting. To zalezi pak na jeho prijmu a ruznych odvodech, kolik ta suma bude delat. Nemaji tady danove odpocty jako je tomu u nas v CR, trosku jiny system. Vetsinou odvadi dan v plne vysi a pak na konci roku se jim vraci preplatek. Podrobne uz ti to musi vysvetlit nejaky mistni odbornik. A pak je jeste Kinderbijslag nebo jak se to pise, a to je presne jak pises za kazdy trimestr, ale bohuzel jsou to necele 2 stovky. Takze zadna vyhra v loterii ![]()
|
|
|
|