|
|
#41 |
|
Volwaardig Lid
|
Ja jsem se vdavala letos na konci cervence a vyrizovala potrebne veci ke svatbe lonsky rok v listopadu a zadnou specialni proceduru jsme neabsolvovali. Mozna kdysi,ale ted opravdu ne. Odevzdali jsme vsechny papiry a domluvili jen termin svatby. Je pravda,ze nas nejdriv urednik "zkousel",ze by mel poslat vsechny papiry na IND,kdyz nejsem z EU,ale po mem upresneni toho nechal... :-)) No a tyden pred terminem svatby nam zavolal oddavajici a prisel k nam vecer na kafe a vyptat se,jak jsme se seznamili atd... a pak z toho slozil salodlouhy proslov....
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Actief Lid
|
takze dalsi vec,kterou ma kazde gemeente individualni. My se totiz take brali letos a s tim ondertrouw nas porad otravovali. Tak ja uz jsem z toho jelen....
![]()
|
|
|
|
#43 |
|
Actief Lid
|
Ahoj,
my chystame svatbu v lete v CR a s papirovanim mam stejne zkusenosti jako psala Sandra. Nejdriv moje papiry (rodnej list a zpusobilost...), s nima na geemente, kde nam teprve pak daji vsechny papiry co potrebuje muj pritel dolozit v CR. Nemusim dodavat, ze vsechno musi mit apostilu a preklad. Jedinna zmena proti Sandre je, ze nam vsude (na dvou radnicich v CR, kde jsme se ptali) rekli, ze musime mit na obrad prekladatele s kulatym razitkem. Ze nestaci nekdo kdo rozumi a podepise o tom cestny prohlaseni. Takze zase vydaje navic. Ale co je to jednou za zivot ne? |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Volwaardig Lid
|
Taky jsem ted prave volala na matriku. Rekli mi uplne to same, jake potrebuji papiry pro pritele...akorat jsem zvedava, jestli budou potrebovat zde k vydani tech papiru ten muj rodny list a zpusobilost. Coz o to ja to mam,ale z doby kdy jsme vyrizovali papiry...pocitam, ze je to stare a reknou mi, ze to musim mit znova. Kazdopadne se mame taky na tesit. Samozrejme vse musi byt prelozene do CZ a s potvrzenim a na vsem Apostila. Take mi bylo receno, ze pri obradu musim mit tlumocnika, ktery je opravnen toho udelat..resp. po obradu dat kulate razitko a podpis. A musi to byt prekladatel z CZ do NL....to jsem zvedava kde nekoho najdu....kdyby jste nekdo o nekom vedel z okoli Brna nebo Breclavi, tak dejte vedet...kontakt fakt pomuze...a nebo se pry pritel musi naucit ctenou/psanou/mluvenou cestinou, pak to pry neni potreba. Hmmmm....to nehrozi. Kazdopadne uz mame stanovene datum ( 20-10-2007) takze jeste preci docela cas na vyrizovani...ale kdyby mel jeste nedko nejake ty rady a tipy, rada uslysim. :-)
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Volwaardig Lid
|
no to jsem ji prave dnes navrhovala, zda muze byt do EN, ze pritel anglicky mluvi dobre a rozumi dobre a ta se osoptila, ze to musi byt z daneho jazyku do daneho...tudiz z CZ do NL...takze nevim..jeste to nejak zkusim asi domluvit, pokud nikoho nesezenu.
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Actief Lid
|
blba otazka,ale nevi nekdo,jestli potrebuji uz ty papiry z cech,kdyz jdem na gemeente stanovit si datum??o to nic,cekam je kazdou chvili,ale jen,ze ta zpusobilost ma trvanlivost jen 6 mesicu
snad to stihnem no...
|
|
|
#48 |
|
Actief Lid
|
Jani, pri prvni navsteve gemeente bys mela odevzdat vsechny potrebne dokumenty. Oni s vami pak stanovi termin 'ondertrouw' a termin svatby.
|
|
|
|
#49 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
ahojky,tak papiry uz mam(to to trvalo) a v patek jdem na gemeente,tak uvidim.snad mam vse a bude jim stacit preklad do english. jeste jsem chtela vedet:nevite nekdo,do kdy musim vse nahlasit v CR?(myslim po svatbe)staci po mesici,nebo hned?svatba je nekdy v kvetnu a ja se do cr dostanu nejdriv v cervenci...no a nevim,jak to jde pres ambasadu...to by trvalo.... dekujibyla jsem klidna,ale ted uz to zacina ![]()
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|