![]() |
|
|
#1 |
|
Volwaardig Lid
|
Vanoce
Moc by me zajimalo jak tu travite vanoce.Hlavne ty smiseny pary.Slavite 24.12 vecer nebo az 25.?Co prevlada,ceska kuchyne nebo holandska?Taky takovy uklizeci manie,nakupovani jidla jak na pul roku?
Pritel a jeho rodina samozrejme slavi 25. a me to prijde lito,ze 24. vecer to nebude takovy jako jsem zvykla,prijdu si ochuzena![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Volwaardig Lid
|
Ziji uz skoro 40 let v Holandsku a Stedry Vecer slavime stale i kdyz je muj manzel holandan po cesku a s ceskou kuchyni, 25 a 26 prosince potom s holandskymi prateli po holandsku.
Vse se da vyresit. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Actief Lid
|
Ja mam svedskeho pritele a oni maji temer tu samou tradici co my, ci-li stedrovecerni veceri 24.12., jen nejedi kapra a bramborovy salat, ale to zkousknu, protoze ja kapra taky nemusim ;-)
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nieuw Lid
|
vanoce
ja tady bydlim 30 let a vanoce jsou tu jiny nez jsem zvykla. stedry den jim tu moc nerika; kromne pulnocni v kostele.neni to ono taky se citim jako ty trochu osizena.taky me chybi vanocni cukrovi,ale to se da upect jarka
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
My budeme u mych rodicu, takze Stedry den bude v cesky a v Cesku.
Uz jsem si rezervovala zdobeni stromecku, na veceri privezem i babicku, moc se na tu atmosferu tesim! A snad bude i 26.12. nejaka ta Stepanska a nebude to mit chybu... A kdybych nekdy v budoucnu zustala na Vanoce v Holandsku, tak ten Stedry den bude podle meho alias ceskeho zpusobu, i kdyby mely trakare padat! ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
CZ Moderator
|
Vanoce budou jako vzdy v Cechach na chalupe, tak ja to ma bejt, ne tady v holandsku se santa klausem
V patek zabalit kufry a 8 hodin autem do Cech, v sobotu udelat nakupy, ozdobit barak a pripravit jidlo... a 24. (snad) uz jen pohoda a fajn stedry vecer. Meli jsme tu jednou vanoce jen jednou... vanocni strom nam spadl do salatu a kapr nejak ozil v troube a pekne tam zacal smrdet Takze vanoce v NL si neuzijem jako na chalupe v Cechach. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Lid
|
Slavime tu prvni vanoce,tak jsme se dohodli-Stedry den 25.12,ale se vsim co k tomu patri.Takze uklid,vyzdoba,s prckem nazdobime v ten den stromecek,pust a na nasem stole nebude chybet jak ceska tak i holandska kuchyne.Misto jezisku k nam prijde santa a prijde cas na rozdavani darku.Moc se tesim.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Actief Lid
|
Tento rok,take jedem do Cr a uz se moc tesim...
pred 3 lety jsem byla poprve v holandsku na vanoce a byla to hruza...oslavili jsme to s pritelem v pokojicku...no a druhy den se sesla cela rodina,ale to neni ono,dalsi rok v cr a i pritelovi se to moc libilo,takze minuly rok prijela ma rodina sem,pozvali se i jeho rodice a udelali jsme pro ne typicke ceske vanoce...i cukrovi bylo.proste super tenhle rok uz se moc tesim domu,24.12 stedry den se salatkem a kaprem(ja kure),1 svatek k babicce a 2 k tatkovi,jako vzdy... ![]()
|