het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 12-12-06, 12:13   #1
Volwaardig Lid

Kaca's avatar

Nationaliteit:
Vanoce

Moc by me zajimalo jak tu travite vanoce.Hlavne ty smiseny pary.Slavite 24.12 vecer nebo az 25.?Co prevlada,ceska kuchyne nebo holandska?Taky takovy uklizeci manie,nakupovani jidla jak na pul roku?Pritel a jeho rodina samozrejme slavi 25. a me to prijde lito,ze 24. vecer to nebude takovy jako jsem zvykla,prijdu si ochuzena
Kaca is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 12-12-06, 12:51   #2
VIP Lid

Kajuna's avatar

Nationaliteit:
24.12 a Ceska kuchyne.
Oud 12-12-06, 13:17   #3
Volwaardig Lid

karla's avatar

Nationaliteit:
Ziji uz skoro 40 let v Holandsku a Stedry Vecer slavime stale i kdyz je muj manzel holandan po cesku a s ceskou kuchyni, 25 a 26 prosince potom s holandskymi prateli po holandsku.
Vse se da vyresit.
karla is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 12-12-06, 13:25   #4
Actief Lid

petule23's avatar

Nationaliteit:
Ja mam svedskeho pritele a oni maji temer tu samou tradici co my, ci-li stedrovecerni veceri 24.12., jen nejedi kapra a bramborovy salat, ale to zkousknu, protoze ja kapra taky nemusim ;-)
petule23 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 12-12-06, 14:23   #5
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
Vanoce (snad na snehu), pekne po cesku a v Cechach. Se vsim, co k tomu patri, takze i pulnocni a tradicni pohadky
Oud 12-12-06, 14:33   #6
Nieuw Lid

JarkaP's avatar

Nationaliteit:
vanoce

ja tady bydlim 30 let a vanoce jsou tu jiny nez jsem zvykla. stedry den jim tu moc nerika; kromne pulnocni v kostele.neni to ono taky se citim jako ty trochu osizena.taky me chybi vanocni cukrovi,ale to se da upect jarka
JarkaP is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 12-12-06, 15:32   #7
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
My budeme u mych rodicu, takze Stedry den bude v cesky a v Cesku. Uz jsem si rezervovala zdobeni stromecku, na veceri privezem i babicku, moc se na tu atmosferu tesim! A snad bude i 26.12. nejaka ta Stepanska a nebude to mit chybu... A kdybych nekdy v budoucnu zustala na Vanoce v Holandsku, tak ten Stedry den bude podle meho alias ceskeho zpusobu, i kdyby mely trakare padat!
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 12-12-06, 17:56   #8
CZ Moderator

Gambrinus's avatar

Nationaliteit:
Vanoce budou jako vzdy v Cechach na chalupe, tak ja to ma bejt, ne tady v holandsku se santa klausem
V patek zabalit kufry a 8 hodin autem do Cech, v sobotu udelat nakupy, ozdobit barak a pripravit jidlo... a 24. (snad) uz jen pohoda a fajn stedry vecer.
Meli jsme tu jednou vanoce jen jednou... vanocni strom nam spadl do salatu a kapr nejak ozil v troube a pekne tam zacal smrdet Takze vanoce v NL si neuzijem jako na chalupe v Cechach.
Gambrinus is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 12-12-06, 17:57   #9
Lid

Ankeja's avatar

Nationaliteit:
Slavime tu prvni vanoce,tak jsme se dohodli-Stedry den 25.12,ale se vsim co k tomu patri.Takze uklid,vyzdoba,s prckem nazdobime v ten den stromecek,pust a na nasem stole nebude chybet jak ceska tak i holandska kuchyne.Misto jezisku k nam prijde santa a prijde cas na rozdavani darku.Moc se tesim.
Ankeja is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 12-12-06, 17:58   #10
Actief Lid

janicka36's avatar

Nationaliteit:
Tento rok,take jedem do Cr a uz se moc tesim...
pred 3 lety jsem byla poprve v holandsku na vanoce a byla to hruza...oslavili jsme to s pritelem v pokojicku...no a druhy den se sesla cela rodina,ale to neni ono,dalsi rok v cr a i pritelovi se to moc libilo,takze minuly rok prijela ma rodina sem,pozvali se i jeho rodice a udelali jsme pro ne typicke ceske vanoce...i cukrovi bylo.proste super
tenhle rok uz se moc tesim domu,24.12 stedry den se salatkem a kaprem(ja kure),1 svatek k babicce a 2 k tatkovi,jako vzdy...

Onderwerp-opties

Berichtregels