![]() |
|
|
#2 |
|
CZ Moderator
|
Semtam se mi zdaju aji normalni sny
Předevčerem sem se rano zbudil na šichtu vysmaty jak Hočimin. Ptatě se čemu? Tuž posledni dobu se mi zdavaju same hlupoty. Už mě honili dva tacy mali mimozemštani po celym zabřežskim Kauflandě a chtěli mi odebrať vzorki mozku.
Něstihli to, bo ich přejel taki ten pajtaš s tym elektrovuzkem, kery vozy mlika. Nebo raz sem ve snu našel mamuti kosť na mistě byvaleho zymaku u Kotasa. Potem se syce zystilo, že byla ze sadry, ale aspoň sem byl chvilu slavny. Ani nevim, kaj na to ten muj chory komputer v lebce chodi. Ale středu to bylo inši. Zdalo se mi, že sedim v tym partajlamentě a pravě se hlasuje o zakoně na opravu našich dodrbanych cest. Divne na tym bylo, že ta duležita banda v oblekach zasedala ni v Praze, ale v ostravskim Kinestaru v sale čislo sedum. Kdosyk tam vykladal, že po ostravskich cestach už se něda vubec jezdiť, bo to tu je sama ďura jak na pysku po neštovicach. A ten mudrlant hned navrhoval, jak to zrobiť, aby cesty byly tajak kdysyk a volič byl zas vytlemeny a radostně klusal k urně se spravnym listkem v pazuře. Chtěl na pulroku zavřeť celu Ostravu, zrobiť obchvat přes Frydek a mezytym to tu cele pospravovať. Potem se hlasovalo. Pět bylo pro, tře aji se mnu sme byli proti, ostatni žrali v předsali popkorn. Z tych pěti to potem eště jeden změnil, bo jak slyšel Frydek, myslel se, že se hlasuje o sjednoceni s Mistkem. Ja sem enem seděl v křesle ve druhe řadě, v duchu sem se tlemil, bo sem se těšil, až na mě vyjdě řada a ja jim předněsu svuj genyjalni navrch. Mezytym nastupil na podyjum dalši rozumbrada. Všecy jaksyk znervozněli, bo sebu přytahnul na pultik štos papiru hruby jak činsko- ostravski slovnik a začnul na prvni strance. Jeho navrch byl jednoduchi. Zestaviť specyjalni odbor přy minysterstvu dopravy, kery by vyfasoval kolobki a stare ruske praporki, kere se kdysyk povině věšaly do oken, jak bylo jakesyk to vyroči a kdo neměl vyvěšene včas, dostal dutku od uličniho vyboru a na dalši schuzy měl z ostudy vaťak. Po revolucyji ich zbyly beztak kajsyk plne sklady. Naměstek odboru by rozdal zaměstnaňcum kolobki a banda by měsyc jezdila po Ostravě a do tych ďur by pichala ty něvyužite praporki. Vděčni řydiči by se dycki včas všimli, kaj maju začnuť šlajfovať a nasmoleni pneuservismeni, keřy v nocy choďa po cestach s kladivkami, by utřeli pyski. Jednoduche, levne a fajne aji pro nězaměstnane. Pro ten navrch hlasovali enem dva a to včetně teho, co ho čital. Ale to už sem se hrnul k pultiku ja. Začnul sem s tym, že muj navrch je nejlepši, bo jednak doopravdy ty ďury zmiznu a tež využiju řešeni kolegi předemnu. Navrhnul sem poslať pět jeřabu a tatrovek do Lipnika. Tam by povytahovali z Bečvy ty kry a dovezli to do Ostravy. Tu by přybrali paru chlopu s motorovymi pilami a objeli by Ostravu podle tych červenych praporku. Do každe ďury by vrazyli přesně obřezanu kru a Ostrava by byla koněčně zas rovna. Pravě jak sem skončil, vtrhla do salu cela ta banda, bo v bufiku došel popkorn a pro istotu, aby byli něnapadni, začli všecy pleskať. Potem se hlasovalo a samo, že sem měl nejvěči uspěch. Možna to ale bylo aji tym, že večer hrali naši se Slovakami a všecy už chtěli byť doma. Potem byl v tym snu časovy skok. Než mě zbudila ta bestyja budik, viděl sem se, jak stojim před radnicu, naparuju se jak žehlička, přebiram medajlu za vystavbu města od Nejvyšiho, šek na mylijon od něznameho sponzora a jednosměrny listek na Sejčely od ExitTurs. Potem už se enem pamatuju, jak sem ujižďal do vychazejicyho slunka směr Mošnov po rovne cestě a tlemil sem se a tlemil... Jak je člověk tym vysokim papalašem v parlamentě, može zrobiť ruzne užitečne věcy a aji se zarobiť, no ni? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
CZ Moderator
|
Dluha zyma je na prd
Němožu se pomosť, ale letošni zyma už mě fakt smoli. Už se přypadam jak ty srnki, kere su tak utahane, že němožu dojsť ani ku krmelcu. Předevčerem sem se na šichtě zahral na novinařa a zrobil sem taku malu anketu, jak ludě řeša tu zymni depresyju.
Baby vedle v kancliku začly dřystať jedna přes druhu, že na to je jediny lek a to zajsť do nejblišiho obchoda a kupiť se cosyk noveho na sebe. Jaruna hned stanula od stola a ukazovala mi novu bluzku, keru se kupila v ponděli a hned ji pry bylo lepši. Pomyslel sem se, že kdybych se cosyk takeho kupil ja, tuž by se mi přytižilo. Potem sem rači valil pryč, bo se to jaksyk zvrhlo a roby se začly chvaliť, co se kera kupila pěknějšiho a lacnějšiho. Na chodbě sem zaslechnul, že se Božena kupila novu podprsenku, ale než sem se ju vratil skontrolovať, spoměl sem se na stav jejiho hrudnika a valil sem zpatki do svojeho kancliku. Šak němusym vidět všecko. Cestu do kantyny sem potkal sekretařku od řydi (tu chitru bloncku). Ta mi natěšeně odšvitořyla jak přyhřata sykorka, že nejlepši lek na dluhu zymu je novy chlop a zalibně se zahleděla na svuj novy tydlifon zavěšeny na krku. Tuž nevim, esli by mě chlop dostal z depresyje. A nova roba? Sem spokojeny s dosavadnim modelem. Jak sem potem volal segře, zdrbala mě, co ju otravuju, jak čuči na duležity dil seryjala a že mojich zymnich depresyji už ma plnu přepravku a ať idu robiť na zahradu, že je třeba pomaly přypravovať na letni provoz a robota leči a kdovico eště... Rači sem to zavčasu tipnul. Našim sem ani něvolal, bo na moju depresyju by navalili aji tu svoju. Na oběd bylo cosyk divne barvy, tuž sem se rači moc nedival do taliřa a pokračoval v reportaži s chlopama u stolu a v okoli. Mirek se mi vychlamal, že on žadne take pocyty něma, ale u něho to je jasne. On něma skoro žadne pocyty, ani emocyje, bo všecke každy den splachuje pěti dvanastkami a dvumi štamprlami ferneta. O vikendu ma změnu, to se dava deset piv a pět štamprli. Ma to tak kdosyk pěkně nalajnovany život. Michal to řeši tak, že jak je mu zle, napusti se vanu bublinkami, kolem postavi svički, pusti fajnu muzyku a relaksuje. Všecy sme se na něho divně podivali, jak bysme ho viděli poprvy raz a ja sem položil doplňujicy otazku, esli tam leži enem tak bez roby. Kamil se ho zoptal, esli mu fakt ku štěsti stači tolik vody. Zdenek pravil na celu kantynu, že to je jakesyk divne. Michal něchal taliř nědojezeny, pravil že sme hňupi a rudy jak zaniceny beďar valil pryč. Tuž fajn, že vime, co mu kupiť na narozki. Zbytek už potem moc nechtěl dyskutovať. Pry jim ta zyma ani něvadi a podobne dřysty prdy. Jak sem šel večer na jedno, po třetim sem se poptal eště bandy u okolnich stolu. Jeden to řeši žradlem. Jak to na ňho přyjdě, vali do nejbliši cukrarni a vykupi ju. Akurat že už se něvidi ani na buty. Dalši se zavře do obyvački, naleje se viski a vrhně se s Holmesem do patraňa. Třeti, taki mlaďoch, kery tam moc často něchodi, take problemy něma, ale kdyby měl, zašel by se zahrať fotbal. A posledni znamy enem poklepal na vnitřni kapsu saka, že tam ma male chemicke kolegi, keřy dycki pomožu. Moc mudry sem z teho něbyl. Jak sem se motal dom, potkal sem znameho z vedlejši ulice. Ten se prvni přeptal na moju otazku, bo mi asy napoprve něrozuměl, ale potem pravil, že se ho nic take nětyka, bo ma na starosti bandu mladych gizdu, kere každy tyděň navleče do turystyckeho a lezu po lesach a horach. Pravil sem mu, že jak to něvadi jeho robce, tuž to je fajne. Ale to sem asy zdrbal, bo zamumlal, že už je patnasť roku šťasně rozvedeny a spichal pryč. Večer, než sem usnul, sem dumal, esli s tym mam otravovať aji svoju Blanku. Moc se mi nechtělo, ale nakoněc sem ju vytočil. Cele sem ji to pomalu převykladal. Chvilu bylo ticho a potem mi navrhla, ať se stavim, že se dame společnu vanu s bublinkami, vedle sviček budě stať šampus a jakesyk ty sladkosti, večer se cosyk přečitame, na druhi den se s malym Dankem možu dať fotbal a potem ji zajděme cosyk nakupiť. Tuž ty roby maju dycki jakesyk řešeni po pazuře. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Volwaardig Lid
|
mno, musim rict, ze mne dlouho takhle nic nerozesmalo..slzim tu..ja jsem totiz dobra cestinarka..
![]()
|
|
|
|
#5 |
|
CZ Moderator
|
Na Stodolni budě všecko lepši. Hepši!
Rano, jak jezdim lokalku na šichtu, se věčinu snažim chrněť. Jak mam pravě štěsti a něpředběhně mě jakisyk mladežnik s baťohem na řbetě, lapnu na stolek, zavřu oči a přectavuju se sam sebe v lužku.
Spať se něda, bo jak prorvu cylovu pasku prvni, ten gizd, co to něstihnul, se věčinu postavi tak, že do mě celu cestu vali tu krosnu a jak se na ňho zle podivam, vymluva se na naval. Zkraja tydňa sem se všimnul, že na Stodolni stoja jakesyk minybagry. Už sem cosyk čital v gazetě, že pry budě jakasyk přestavba, či kereho šlaka. Jak sem dojel do roboty, podřystali sme s partyju, esli to je k čemusyk dobre. Maju tam pry byť nove a sylnějši lampy. Tuž to je fajne, aji v nocy budě světla jak ve dně a jak mi zas jakasyk sviňa budě chceť ukrasť šrajtoflu, tajak před pul rokem, chrapnu ho po pazuře a odvleču ho za pysk na Masnu k bengam. Esli budu měť otevřene. Tež maju spraviť kanaly. To se tež hodi. Mladežnice, kere tam vyražaju v takich tych zdravotnich butach na vysokim kramfleku, už se něbudu museť brodiť v kalužach, jak trochu zaprši. Aji pry lavki vybuduju. Pro ty hlasuju všeckima dvaceti. Raz sem s partyju slavil emdežet v Bastyle a jak sme šli kolem pulnocy na lokalku a skončili u Bumerangu, tak nas bolely hnaty, že bysme aji na chvilu radi poseděli, ale něbylo kaj. Kamil přyšel dom špinavy jak bravek, bo lapnul na zem a šak vitě, jak březen. Vlhko, snich, špina. Enem, esli se možu přymluviť, ať ich zrobja pohodlne aji na spani. A bezďacy tež uvitaju nove lavki. Raz sem tam viděl u byvaleho Pavuka lapět na zemi orvaneho chlopa. Ludě chodili kolem a semtam se aji kdosyk kopnul. Franta kajsyk čital, že pry se to budě v určity čas automatycki měniť v pěši zonu. Pry tam budu jakesyk vysuvne slupki, kere samy vyjedu a auta budu měť utrum. Tuž fajne, jak kdosyk něcha zaparkovane auto na tym slupku. Buď ho najdě pulmetra vysoko a nebo s propichnutymi gumami. Časem pry tam maju něchať postaviť aji jakesyk srandovni sochy, či kereho šlaka. Tuž dufam, že se pouča u autora te srandy, co stoji před Domem uměni. Enem aby se teho děcka něbali. A nove parkovacy mista? Tuž to je to nejlepši, co možu zrobiť. Člověk semtam zajdě a uhibať po pěti pivach tym karam, co tam zmateně bluďa a marně hledaju volne misto, to je o život. Akurat se bojim, že čim vic aut tam budě jezdiť a parkovať, tym spiš se ta cesta zas dodrbe a možeme začnuť znova, no ni? Škoda enem, že něprošla ta vstupni brana, keru kdosyk navrhoval. Kdyby byla veřejna sutěž o nejlepši napis, skusyl bych se zučastniť: "Stodolní - vaše děcka už su tam" Akurat nevim, esli ti, keřy vymysleli tu rekonstrukcyju, to pořadně domysleli. Bo věčina tych, co tam choďa, stejnak eště něma volebni pravo... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Ostravaka taky ctu, je to kolikrat k popukani, nejenom, ze je to psano narecim, ale i to zachyceni obycejnych situaci ze zivota. Treba si vzpominam, ze v clanku o Stedrem dnu byla takove hlasky jako :"mama se segru se v kuchyni predhanely s argumentami, ktera se hur vdala", nebo "maly si nabral tolik nudli, az to vytlacilo polivku na ubrus", nebo jak byl Ostravak s kolegy z prace delat Mikulase, andela a certa, tak onen konec, ze "Lada prisel na druhy den na sichtu cely sklesly, nevim, cim to bylo, ale asi mozna i tim, ze mel na cele obtisk hvezdy, bo vcera jak jsme to lepili, tak jsme nenasli nic lepsiho nez HERKULES" me fakt dostal!
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
CZ Moderator
|
Něadventni neděla
Kaj se ten rok tak honem stratil? Dyť to je tak tyděň, maksymalně dva, co sem tu spominal na vanoce za starych času. Jak tak hledim na kalendař, tuž mam nejvyši čas začnuť zhaňať familiji darki pod topol. Loni se mi zdalo, že im ty termofusakle moc radosti nězrobily. Nevim, kaj budu letos nakupovať, bo moje oblibene nakupni misto na Masarykaču je rozkopane jak krtinec, bo tam našli jakesyk ty pravěke cesty, či kereho šlaka. Tuž kaj ja včil na posledni chvilu budu bludiť? A jak k temu přydu ty robki z tych dřevěnych stanku? Že by se přestěhovaly na Kuřy rynek? Tuž to těžko, bo tam se zas budě brusliť u Oskaru. Včil to vlasně přemenovali na Vodafon, tuž ale v zymě by to mohli zas změniť na Ledafon, no ni?
Asy se ze mě stava na stare kolena ten rodiny typ, bo sem něuvaženě slibil, že se tež dom pořydim taki ten vanočni věnec. Pry je to romantycke, jak člověk zapaluje tyděň po tydňu svički. Dřysty prdy! Akurat je z teho maras na tepichu. Tuž sem v sobotu k večeru vyrazyl do Komeňaku s nožem v jedne kapse a s tesko tašku v druhe. Chvilu sem se motal kolem křaku jak klubko polete rumem a čekal, až zmiznu ludě, taženi čoklami. Potem sem narval paru olezlych haluzy hned za Amosovym řbetem a valil dom. Ze sklepa sem dotahnul kus rezaveho dratu a potem sem se s tym v kuchini dratoval a cpal tam haluze. Sem celkem technycki typ, tuž na co navod? Šmigrust-praker sem raz robil podle navodu a vzniklo mi z teho take pokrucene bestyjstvo, kere přypominalo kosmodysk. Tuž ja sem byl dycki manualně zručny – už na zakladce v dilnach mi učitel přezdival Monter Pipla – ale buď byl ten drat moc kratki a nebo ty haluze moc zvadle. Po hodině sem měl na kuchiňskim stole cosyk, co vypadalo, tajak předni kolo od babety, ozdobene na besydku lesni školki. Ale co, aspoň sem ušetřyl paru chechtaku a z vlasnoručně zrobene věcy ma člověk věči radosť. Napichal sem tam štyry kupene svički, ale jaksyk mi něchtěly stať. Potem sem to omotal zbytkem mašle z velikonoc, bo sem doma nic inšiho něnašel. V nedělu sem chtěl zapaliť prvni, ale šlak to tref – v kisni jakisyk pajtaš dřystal o tym, že adventni neděla začina až dalši tyděň. Tuž či mi to vydrži? Smolil sem na kisňu, ať se tam dřystaju, co chcu, zrobil se svařak, zapalil prvni svičku, lapnul do křesla a nasaval tu předvanočni atmosferu. Jak sem zavřel oči, naraz sem viděl mamu eště v Hrabuvce, v zastěře v kuchini, jak micha v lavoře kobzolovy salat. Fotra, jak zvoni u stareho Koblovskeho s flašu ruma, esli by mu něšel zabiť kapra. Fotra s Koblovskim v kupelce s polopraznu flašu ruma a s furt živym kaprem na dlažce. Segru, jak mě taha do ložnice a prolizame spolu šifoner a dumame, co je v kerym tym najzenym baliku. Jak ze segru užirame cukrove, kere mama schovavala dycki na stejne misto a dycki se divila, že sme ho našli. Mamu, jak něse smaženeho kapra na stul. Fotra a staru babku, jak se tajak dycki přydava jednu porcu kapra, druhu porcu kapra, labužnicki oblizuje všeckich deset a my už mame ze segru odřene řytě, jak se na tych stolkach nědočkavě krutime. Někoněčne pomyvani taliřu po večeřy, u kereho musa všecy pomahať, enem foter nikdy ni. Zvonek v obyvačce, my dva ze segru jak na zavodach, kdo spiš uvidi Ježiška, až porazyme fotra, kery pravě mizně narychlo z obyvački se zvonkem. Stromek. Baňki. Řetazy. Darki. Prskavki. Hafo prskavek. Přysahal bysem, že ich aji po tych rokach cytim. A do dupy! Čmudicy smradlavy zbytek z advenťaka sem zabalil do teho, co zbylo z te dečki, na kere to stalo na stolku a hodil z okna. Šak stejnak sem chtěl na jaro malovať, no ni? Tež vam přeju pěkny Advent. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Actief Lid
|
Ja jsem se taky s chuti zasmala !!
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
CZ Moderator
|
Mikulašska pohotovosť
Letošni Mikulaš stal za psy šček. Pojčal sem se fajny převlek za Mikulaša, ale doma sem zystil, že mi je jaksyk maly přes břuch. Tuž co, chvilu vydržim nědychať. Domluvil sem se s makakem a Marcelem od nas z baraku. Teho sem němusel moc přemluvať, stačilo mu slibiť segřynu slivku. Nakoněc sem ale v utery misto na Dubinu s berlu valil s fotrem na pohotovosť, bo se čehosyk přežral. Mama volala cela vyplašena, že to s nim kruti jak s gramofonovu desku, tuž sem honem přeplanoval odpoledně, ale naštěsti to celkem vyšlo, bo za mě zaskočil upřymny.
Všecko sem se vynahradil v patek, jak sme šli všecy tře na mikulašsku akcyju, keru pořadala Blančina firma. Někere gzychty mi byly povědome z teho jarniho balu, tuž sem se rači podvědomě upravil motylka, kereho sem stejnak neměl. Sranda začla už u stolka s občerstvenim. Ja s Blanku sme se hned vybrali po dvojdecce červeneho, ale Danek čučel do napojoveho listka jak dykobraz na akupunkturystu a furt něbyl spokojeny. Chtěl brusynkovy džus, bo mu babka vykladala, že pry to je proti zubnimu kameňu, tuž ale ten tam neměli. Tak pry že kakao, bo čokolada v omezenym množstvi prospiva zdravi. Nakoněc se dal mineralku, ale aspoň se zoptal, co to je za značku, bo pry mineralki se musa střydať, aby se tych mineralu moc něukladalo v břuchu. Než se objednal, už sme lopali druhu dvojku. Tuž dufam, že z teho ten synek vyroste. Blanka potem kajsyk zmizla s robami z roboty. To tež něchapu. Su spolu celu šichtu a stejnak se něstača všecko povykladať. Dal sem se třeti dvojdecku, bo mi jaksyk šmakovalo a začli sme s Dankem dyskutovať o vanočnich darkach. Vrtalo mi palu, jak ten maly ajncvajštajn kontroluje štitki na žradle, esli tam je to, co može jesť, roščiluje se, že eště němože voliť, vybira se školu, kaj raz budě študovať a včil mluvi s iskrami v očach o chlopovi, kereho nikdy nikdo něviděl a přytym každy rok nosy děckam darki. A že mu už napsal dopis a mama mu ho pomohla přylepiť izolepu na řymsu. Jak se mi rozlivalo těplo v břuchu, napadlo mě, že bych mu vysvětlil svoju novu teoryju o tym, že kdyby nosyl darki Ježišek, tuž by ho už kdosyk davno odhalil podle chlistaňcu krve na tepichu v obyvačce, nebo na parapetě, ale potem sem se spoměl, jak sem to malem posmolil loni u segry s tym gimnastu v trenkach a rači sem držel pysk. Zněuznany dyskovy žokej s Blančine firmy zatuhnul v osumdesatych rokach, bo furt dokola pušťal tehdejši hity a prokladal to hitami od Dady Felixove. Na ty sebu všecke děcka mlely jak epileptyk u zdrbane zařyvki. Po pulhodině koněčně dorazyl ten dluho očekavany navštěvnik. Bachraty chlop omotany bilu cychu, přes to jakisyk přehoz ze spartakijadnich trencli, kolem paly bile chmiřy, tajak by zachrapal ve skelne vatě a navrchu jakisyk divny trychtyř. Děcke oči v tym viděly majestatni postavu Mikulaša. Jak sem ho viděl, trochu sem se v duchu posmjal, bo mi přypoměl děctvi, jak byla na Polaku Viečorynka a v ni taki ten fusaty pajtaš, co mu děcka nakoněc dycki spivaly "Džiadku, drogi džiadku". Asy sem se řechtal aji nahlas, bo se paru ludi předemnu otočilo a hledělo na mě jak Spajdermen na bijolit. Za Mikulašem přyhopsala celkem švarna robka v antyckich hadrach se zlatymi šponami na hlavě a s divnu konstrukcyju na řbetě, tuž cely anděl. Ale musym se pochvaliť, bo čerty sem poznal hned. Byli dva a jeden z nich byl zvlašť dokonaly, bo za kopytem něchaval na zemi fajnu čaru. Ten druhi kolem sebe maval řetazem jak Džeki Čen nunčakami a pořvaval hohohooooo! Tuž nevim, esli něrobil na ine akcyji Santusaka a nebo to bylo tym, že se tymi nunčakami raz uvalil do kolena. Ale nikomu to něvadilo, děcka se mačkaly na mamy jak pysk na erbeg. Mikulaš se potem zval děcka k sobě, aby odvykladaly jakusyk basničku, nebo cosyk zaspivaly. Někere enem tak staly a čučely do parket, ale stejnak všecke dostaly baliček s tatranku, jabkem, lizatkem a malu čokoladku. Daneček byl vyklepany jak tepich před svatkami, furt dokola se přeřykaval, co budě zpivať, ale nakoněc svuj oblibeny song zarecytoval. Nakoněc ten svaty chlop pozval všeckich na čertovsku dyskoteku, kaj hral zas ten stejny žokej to, co pušťal od začatku. Dumal sem, po kolikate dvojdecce se mi začně libiť Jandove Pravil se hurykan, Ni kulu ni, a nebo Chitila sem na pasece žižalu, ale Danek měl jaksyk moc společenskich buněk, bo lital s ostatnimi skoro dvě hoďki. Ku koňcu už nam ani to vino něchutnalo. Večer fajně zakončilo lizatko-samotař, kere už komusyk něchutnalo a tak se ho něchal položene na mojim stolku. Blanka potem našla eště poloprazny rozmočeny obal od tatranki v kapse kabata. Tuž a ty čerti stopy byly aji u šatni a pozdě sem zystil, že to čertisko asy něplanovalo, bo to bylo od psa. V nejbliši době musym Dankovi vysvětliť, jak to s tymi svatkami je, bo z dalšiho takeho večirka by mě šlak trefil. Škoda, že sem něstihnul rodineho Mikulaša, bo upřymny pry byl na Oskara. Syce to pry jaksyk podrbal, jak v kostymu Mikulaša děckam vyhrožoval, že ich odtahně do pekla a něcha ich tam vařyť v tlakaču, ale barabčicy vřyskali až v Interšparu rachotily vuzki. Co se tyka fotra na pohotovosti, hodinu tam sedime v čekarni, až na nas přyjdě řada. Potem ho vemu dovnitřku. Za chvilu je venku a dochtor mi vyklada, že odmitnul iněkcyju. Na to foter na celu čekarňu, že něchce byť dalši oběť šileneho zdravotnika, tuž mu dochtor aspoň vnutil recept na praški. Ten foter venku rozerval, zamrkal na mě, že už mu je lepši a že on se im něda a něchal se ode mě pozvať na fernet, bo to je na břuch nejlepši lek. Asy se budu muset domluviť s mamu, ať mu trochu reguluje kisňu a noviny. |
|
|
|