het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Gesloten onderwerp

Onderwerp-opties
Oud 08-12-06, 19:45   #101
Lid

Zaneta79's avatar

Nationaliteit:
Vite co? Nesetkaly jste se s tim,ze kdyz deti tady v Holandsku zlobi,tak jejich maminky VZDYCKY rikaji,ze jsou unavene? Ja u kazdeho zlobiveho ditete...
A jeste k tem postrehum ohledne Ceskych chlapu (nekterych) ....jeste porad u nas v Cesku leti tricka jako Nirvana,Black Sabath (nebo jak se to pise) atd...tomu se vzdycky rada zasmeju..nemyslite? A to prave maji ti mastnaci s vlasy po ramena....
Zaneta79 is offline  
Oud 08-12-06, 20:00   #102
Actief Lid

goddart's avatar

Nationaliteit:
No ja mam spis takovou zkusenost,ze ti dite skace pomalu po hlave a maminka tam stoji, smeje se jak mesicek na hnuj, dovolim si pouzit tohle drsne prirovnani,protoze to nejlepe vyjadruje ten vyraz a ty aby ses jeste pomalu omlouvala,ze sis zrovna nechala ostrihat vlasy a nase schatje te nema za co tahat Holandsky mamci jsou vzdycky v klidu,ale obcas - ceho je moc,toho je prilis - a prave pak prichazi do rodiny ceska aupairka sjednat poradek a holandska maminka odjizdi na mesic do lazni
Oud 08-12-06, 20:17   #103
Lid

Zaneta79's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
goddart schreef:
No ja mam spis takovou zkusenost,ze ti dite skace pomalu po hlave a maminka tam stoji, smeje se jak mesicek na hnuj, dovolim si pouzit tohle drsne prirovnani,protoze to nejlepe vyjadruje ten vyraz a ty aby ses jeste pomalu omlouvala,ze sis zrovna nechala ostrihat vlasy a nase schatje te nema za co tahat Holandsky mamci jsou vzdycky v klidu,ale obcas - ceho je moc,toho je prilis - a prave pak prichazi do rodiny ceska aupairka sjednat poradek a holandska maminka odjizdi na mesic do lazni
Vis co? ja hlidam(doufam,ze mi vyjde na cem pracuju a dlouho uz nebudu ) dve deti,typicke Holandske,ale nejdriv spolknes plno veci,pak uz se to vydrzet neda.Ja jsem teda rekla mamince co si myslim a bylo.Ja to delam hezky Cesky,reknu jednou neposlechne,reknu podruhe neposlechne...po treti se neptam vyhodim malou za dvere,reknu proc tam je a az se uklidni muze prijit.A breci si tam pul hodiny,vola vsechny cleny rodiny,ale at si,ona si je vedoma proc tam je.No a dulezite je,ze ONA prijde a rekne,ze uz bude hodna,ale neee ja ji vyhodim za dvere a maminka je treba v kuchyni a jde tam za ni,wat is er schat? Tak ji rikam,tohle je to nejhorsi co muzes udelat,i kdyz ji tam vyhodi ona,protoze se chce ukazat,vzdycky tam za tou malou jde a to je ta chyba.Mala vi,ze ji ma otocenou kolem prstu.Mala ji kope,plive na ni,rika veskere skareda slova a ona dela ze to neslysi nebo tak.Byt to moje tak dostane na zadek a je,no ne?Nejdriv me to stvalo,ale ted uz ne,jsem se smirila,me poslouchaji,nemusim rict,ze jse mejich maminka.A prece si nebudu kazit zivot tady v Holandsku,ze se budu trapit vecma jako tohle.At si maminku neposlouchaji,me poslouchaji a hotovo.Jak si to clovek zaridi tak to ma.Kazdy sveho stesti strujce.
Zaneta79 is offline  
Oud 08-12-06, 20:22   #104
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Zaneta79 schreef:
A jeste k tem postrehum ohledne Ceskych chlapu (nekterych) ....jeste porad u nas v Cesku leti tricka jako Nirvana,Black Sabath (nebo jak se to pise) atd...tomu se vzdycky rada zasmeju..nemyslite? A to prave maji ti mastnaci s vlasy po ramena....
Jo! presne! A nebo nekdo ma jeste vysite na dzisce AC DC popr. punk is not dead , ale to jsem teda videla i tady... Ale ceska specialitka ohl. panskeho obleceni je jeste ta, - jak nekteri jedinci holduji army mode! Maskace k dzisce, maskace na ryby, maskacova vesta na hory..... A KANADY k tomu! - a pritom nikdo nic spolecneho s armadou
Alma is offline  
Oud 08-12-06, 20:25   #105
Lid

Zaneta79's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Alma schreef:
Jo! presne! A nebo nekdo ma jeste vysite na dzisce AC DC popr. punk is not dead , ale to jsem teda videla i tady... Ale ceska specialitka ohl. panskeho obleceni je jeste ta, - jak nekteri jedinci holduji army mode! Maskace k dzisce, maskace na ryby, maskacova vesta na hory..... A KANADY k tomu! - a pritom nikdo nic spolecneho s armadou
presne tak.
Zaneta79 is offline  
Oud 09-12-06, 12:18   #106
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Alma schreef:
No to joooo Manzel tomu rika Berounka fashion , to v lete vzdycky vidi vsechny ty vodaky vylejzat z kanoji s maskacovou vybavou ... zensky uz mivaji i maskacovy bikiny
Oud 09-12-06, 12:24   #107
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
Jinak holky, ja bych vas chtela videt v budoucnu s vasima ratolestma, protoze; je fakt, ze pokud decko zlobi, je to opravdu vetsinou, protoze je unavene! Pokud zacne vyvadet pri vstupu do obchodu, holky, nakoupit se musi a nejlepsi je dite ignorovat, on pozna, ze s jekotem nic nenadela. A taky, ze se starame o tu jednu nebo i vice ratolesti 24/7, takze casem se to vsechno bere s jakousi nadsazkou, jinak by to asi nedopadlo dobre ... A co napriklad neuznavam je, ceska vychova - vyprask paskem ci vareckou...
Proto bych asi navrhovala nepomlouvat holandske matky, pokud sami nejste matkou
Oud 09-12-06, 18:57   #108
Lid

Zaneta79's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Mishka schreef:
Jinak holky, ja bych vas chtela videt v budoucnu s vasima ratolestma, protoze; je fakt, ze pokud decko zlobi, je to opravdu vetsinou, protoze je unavene! Pokud zacne vyvadet pri vstupu do obchodu, holky, nakoupit se musi a nejlepsi je dite ignorovat, on pozna, ze s jekotem nic nenadela. A taky, ze se starame o tu jednu nebo i vice ratolesti 24/7, takze casem se to vsechno bere s jakousi nadsazkou, jinak by to asi nedopadlo dobre ... A co napriklad neuznavam je, ceska vychova - vyprask paskem ci vareckou...
Proto bych asi navrhovala nepomlouvat holandske matky, pokud sami nejste matkou
Tak to ja jsem zase pro,ze kdyz do toho obchodu jdu,tak se nemusim stydet a nespechat domu,jen kvuli tomu ze prave to dite vriska jako blazen.A hlavne,si myslim,ze kdyz je dite trosicku pod kontrolou,tak si to spolu ti dva(maminka a dite) uziji daleko vic,protoze ruku na srdce pred vriskajicim ditetem se muzes postavit na hlavu a stejne se nezavdecis,spis naopak ti rekne,ze jsi dom,stout nebo to dojde az k biti a kopani maminky,a tam si myslim,ze raznejsi vychova na skodu neni.Vidim to na tech co hlidam,tam to opravdu neni o unave,jasne stane se,ale muzu rict s vlastni zkusenosti,ze deti jsou tak chytre,ze vi kde muzou si dovolit a kde ne a stacilo by aby rodice meli urcite pravidla a je.Kdyz je jednou neco ne,tak je to ne,a ne,ze dalsi den je to jo,a pak pozitri uz zase ne.Tohle je to nejhorsi pro dite,protoze to absolutne nechape jestli to muze a je to pekne nebo to je neco co je oslive.Zadne nasili ani neni treba,jet si v jedne rovine a je to.A souhlasim s vyrokem deti jsou obraz rodicu.Dite za to vubec nemuze.Jak je mozne,ze ty co hlidam,si na me nedovoli,a prijde maminka a vriskaji,ze chteji snoepjes a kdyz nedostanou vali se po zemi,a kopou a maminka neni hodna atd??A jeste me napadlo.....je to i tom co je maminka ochotna akceptovat,jestli ji to nevadi,ze deti takhle vriskaji atd tak nam to muze byt uplne jedno.To je to co jsem rikala na zacatku,proc bych se mela trapit tim,ze deti tady neposlouchaji,no ne?
Zaneta79 is offline  
Gesloten onderwerp

Onderwerp-opties

Berichtregels