het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Gesloten onderwerp

Onderwerp-opties
Oud 07-12-06, 15:32   #31
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Malina schreef:
M.a.r.c.

Delala jsem au-pair v Anglii a ty pocity ze zacatku, byly uplne stejne. Dnes na to vzpominam, jako na zajimavou zkusenost. Byt au-pair je podle mne dost narocne, kdyz te nastvou v praci tak nemas kam utect :o}} Co se tyce Holadskeho pristupu k detem, tak mne matce dvouleteho zbojnika docela vyhovuje. Obcas jezdime 130 km vlakem. Knizky ho bavi asi deset minut. Pak mu dalsich asi dvacet minut ukazuji co se deje venku. No pak mne vetsinou vysvobodi splucestujici, kteri s nim zacnou blbnout. Hodinu v klidu sedet proste nevydrzi.
Taky jsem byla au-pair v Anglii, ale musim rict, ze to u me bylo naopak. Prvni mesice jsem byla totalne nadsena, vsechno nove, nepoznane, lidi jinaci, vsechno proste jinaci... kdyz si vezmete, ze uz jen prvni prechod pro chodce a ono vas skoro auto porazi, protoze prijizdi z opacneho smeru ... dalsi mesice byly tak oukey a ke konci uz jsem mela pripraveny kufry a odpocitavala dny v kalendari, kdy odtamtud vypadnu! Nakonec se z te rodiny staly moji pratele a jedu je pred vanocema navstivit.

Musime se proste nejak akceptovat. Taky si nekdy postezuju, pac me to tu sem tam taky desne s... Ty systemy a byrokracie, ale to se taky najde vsude. Ale i to chceme s manzou brzy vyresit
Oud 07-12-06, 15:34   #32
Lid

Zaneta79's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
barbie schreef:
Nic nechapes... holky sem prijedou zamilovany az po usi, vidi vsechno ruzove, v Holandsku se jim zezacatku libi prave proto, ze je to tu jiny.... asi jako tobe. Nikdo tady asi neni nespokojenej zezacatku, a kdyz jo, tak tomu chce dat sanci.

Fakt sila... takhle se vyjadrovat.
BINGO,precti si muj prvni uryvek o ruzovych brylich ..... a to je co jsem uz rekla v prvnim uryvku.Ale bohuzel ti to doslo az ted.Nebudu si prece spolecne stezovat,ale kdyz uz mam vlastni zkusenost,tak ji holcine predam,ne ty mi tady pises o jak holky prijedou zamilovane,bla bla bla ale nepomuzes jim ty ruzove bryle sundat,zacnes si stezovat s nema,to holky si akorat reknou,"aha,tak nejsem sama" nebudu jim tady prece bulikovat do hlavy,kdyz pak reality za 10 let je jina.Jestli jsi tady 2 roky a mas stejny nazor jako za tech roku 5 tak promin,ale to uz je pak na tobe jak si zivot zaridis,a "pomlouvat a adsuzovat" kvuli sve blbost jine mi prijde smesne.A uz jdu pryz a nereaguju ani na jediny prispevek...
Zaneta79 is offline  
Oud 07-12-06, 15:34   #33
VIP Lid

barbie's avatar

Citaat:
Zaneta79 schreef:
A pak "brecet" na Tsjechische forum.Ano,ano chleba tady najdes taky dobry,a neni jak krasny vecer s dobrou veceri,po ktere si das VLA,vedle sebe HOLANDSKEHO chlapa a divat se s okna bez zaclony.
Kdo tady breci? Ja se naopak docela dobre bavim... hahaha.
Ja nemam problem ani s chlebem (vim kde ho koupit), ani s VLA, ktery nejim, protoze bych pak mela asi 100kg a na voknech mam drahy zaclony . Akorat me sere, ze ty vokna nemuzu umejt zvenku, protoze nejdou otevrit a bydlim v prvnim patre . Musim kvuli tomu zase balit kufry?
barbie is offline  
Oud 07-12-06, 15:47   #34
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Jen bych k tomu rada dodala (kdyz jsem si tady tu spoust precetla ! ) - tim, ze tu budete psat negativisticke prispevky si stejne od problemu nepomuzete, a jeste si tim popudite ostatni na foru. Ja mam taky radeji pozitivni stranku veci a pokud je tady neco blby, tak se tomu vyhybam. (tzn. do oken nainstaluju zaclony, po veceri si zadnej jogurt s karamelem nedavam - vsak me kvuli toho nikdo nezabije atd.) Asi tak..... u aupair je to jine, ta si nemuze dovolit delat v rodine poradky, ale co treba si po pul roce vybrat rodinu v jine zemi, kdyz se to tady neda???
Alma is offline  
Oud 07-12-06, 15:52   #35
VIP Lid

barbie's avatar

Hele, pred lety tady takovahle diskuse uz byla, bavili jsme o rozdilech mezi Cechama a Holandanama, kazdej napsal svuj nazor a nikdo ho za to nenapadal.... dalo se tady normalne bavit.

Proc je tady ted kazdej tak vztahovacnej?
barbie is offline  
Oud 07-12-06, 15:53   #36
Lid

Zaneta79's avatar

Nationaliteit:
A prosim te,muses pro me udelat jednu laskavost? Muzes si me prvni uryvky precist jeste jednou,ani v jednom jsem nenapsala,ze souhlasim s holandskou mentalitou,a ze se mi zde libi.Je to o tom,ze jestli tady chces byt musis se snazit cerpat to pozitivni,a neovlivnovat se tema negativnima vecma.Co se mi tady libi jsem napsala jednu vetu a to,ze je to krasna zeme,a chlapi mi pripadaji vic upraveni nez v Cesku,ale to rozepisovat nechci,protoze mi to pripada jako pubertacky ve skole.Vsude jsou lidi hezci a ti druzi,v kazde zemi.Takze o tomhlr bych vubec nezacinala.Tak prosimte,kdyz uz se nechavas ovlivnovat tou negativni energii Holandska,tak aspon me s toho vynechej a nedelej si sve zavery jako,ze se mi tady libi.Jsem tady,a bud tady chci zustat nebo ne,je to jen na me.
Zaneta79 is offline  
Oud 07-12-06, 15:54   #37
Volwaardig Lid

Nationaliteit:
Klarko,
Nikdo nechce, aby jsi byla odvazana, spis si na to vzpomen, az pojedes se svyma uzasnyma rabatkama dve hodiny vlakem.
Samozrejme zalezi na osobnich zkusenostech. Ja vsude slysim o nevychovanych Holandskych detech. Jsem tady skoro tri roky a jeste jsem takovy nevidela nebo jenom vyjimecne. Mozna to je i vekem. Nejvetsi zkusenosti mam s detmi uplne malymi tak do 4 let, ktere potkavame na hristi nebo v materskem centru. Neprijdou mi o moc jine nez deti Ceske. Ani Nizozemske matky, mi neprijdou o nic horsi nez ty Ceske. Jenom nejsou stresovane, tim co tomu rekne okoli, ze se Jerunek napr. vali vzteky v obchode, protoze nedostal cokoladu.
No, a starsi deti nasich pribuznych nebo znamich, jsou zvykle se bavit s dospelymi, ale na druhou stranu vedi kde jsou hranice.
M.a.r.c. Ty se zabydlis. Maarn je krasna vesnice i kdyz pro tebe mozna trochu nudna, jezdime se tam obcas koupat :o}}
Malina is offline  
Oud 07-12-06, 15:54   #38
Actief Lid

Nationaliteit:
Holky, vite, co je legracni? Muj manzel, ktery je zpoloviny geboren a getogen Holandan to vidi uplne stejne jako my, co se tyce tech zaclonek, urvanych deti a vla po veceri. :-) A jinak si myslim, ze obcas pomuze si spolecne- v ramci mezi- zanadavat, protoze ma clovek pocit, ze kdyz to tak vidi, ze neni sam. Napriklad moje mama si mysli, ze musim byt zticha a drzet usta, kdyz mam hodneho manzela a ze jsou tu vsichni uzasni... Ono byt tu jako turista a zit tu jsou dve veci, ale to ji nevysvetlis. Tak mne nekdy pomuze, kdyz vidim, ze ostatnim se taky urcite veci nelibi, no..
Klarka is offline  
Oud 07-12-06, 15:55   #39
Lid

Zaneta79's avatar

Nationaliteit:
[quote=Alma]Jen bych k tomu rada dodala (kdyz jsem si tady tu spoust precetla ! ) - tim, ze tu budete psat negativisticke prispevky si stejne od problemu nepomuzete, a jeste si tim popudite ostatni na foru. Ja mam taky radeji pozitivni stranku veci a pokud je tady neco blby, tak se tomu vyhybam. (tzn. do oken nainstaluju zaclony, po veceri si zadnej jogurt s karamelem nedavam - vsak me kvuli toho nikdo nezabije atd.) Asi tak..... u aupair je to jine, ta si nemuze dovolit delat v rodine poradky, ale co treba si po pul roce vybrat rodinu v jine zemi, kdyz se to tady neda???[/quot

PRESNE,konecne neco normalniho.Souhlasim s tebou ve vsem co jsi napsala.To se tady snazim rict.Neni to o tom libi,nelibi,me se taky libi vic v Cesku,mentalita a vsechno,ale rozhodnuti je na me co si ze zivotem udelam.Rozhodla jsem se momentalne pro Holandsko,a tak negativni jde do ustrani.
Zaneta79 is offline  
Oud 07-12-06, 16:00   #40
Actief Lid

Mishka's avatar

Nationaliteit:
Ja jen odbocim od vymeny nazoru... Ciste hypoteticky! Mohl by mi nekdo rict, proc jet delat aupair zrovna sem do Holandska??? Chapu Anglii, to jsem jela zdokonalit anglictinu, ale jaky je ten duvod tady? nevidim nic, v cem se tady clovek zdokonali...A pokud poznat mistni kraj, tak proc si nezaplatit poznavaci zajezd, to si toho clovek prohlidne daleko vic, ne?
Dekuji za odpovedi, fakt me to zajima...

Onderwerp-opties

Berichtregels