|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#1 |
|
Nieuw Lid
|
Tsjechen in Nederland: wat doen jullie ?
Hoi, ik moet dat eigenlijk in Tsjechisch schrijven. Van mijn nieuwsgierigheid vraag ik me af, wie werkt hier in Nederland? Wat zijn jullie ervaringen? Wat voor soort werk, wat is jullie vooropleiding etc.? Ik spreek goed Nederlands, maar toch maak ik natuurlijk altijd fouten. Ik wil hier in de toekomst normaal kunnen functioneren, maar dat is best moeilijk. Graag jullie reactie.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Volwaardig Lid
|
Re: Tsjechen in Nederland: wat doen jullie ?
Ahoj Tilma, kde bydlis ve Frieslandu??? Bylo to moje zacinajici misto v Holandu, bydlela jsem tam 5 let! Jinak se tam co nejdriv chystam jet podivat za starymi znamymi, dame kafco???
Ahoj Sarka |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nieuw Lid
|
Ahoj Sarko,
to je prima napad. Urcite se na necem domluvime. Bydlim v Grouw (hezke mistecko 13km od Leeuwardenu), ale do rozvodu jsem bydlela ve Stiens (7km severne od L.). A ty? Proto i ten dotaz. Takhle je slozite a ve Frieslandu zvlast. Tesim se. Ahoj Tilma (Janka) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Volwaardig Lid
|
Hai, er is niet toegestaan hiero, geloof ik, tsjechisch (allen)te gebruiken....we moeten ergens in die cz gedeelte...dus bij deze Janka, schrijf ik je pm, ja??? Afgesproken?? Goed!!! Grtjs Sarka
![]() Topic verplaatst naar deze rubriek. Hier geen probleem met tweetalig hoor ... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nieuw Lid
|
Ahoj
Jsem Monika ,muj manzel tu pracuje, bydlely jseme 1,5 roku v Rotterdamu ,pak 3,5 v Nijmegenu pak jseme na 1,5 odjelty do Polska a ted od leta jseme v Barendrechtu.Sem doma s 1,5 letou holcickou.Nepracuju,ikdyz bych chtela,protoze jsem jeste nenasla zamestnavatele ktery by mi zazadal o prac povoleni. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Actief Lid
|
Ja jsem tu prijela jako au pair pred vic jak 2 lety kvuli pritele...
no a je to k neuvereni,ale uz rok ziji u nej...a od zari jsem zacala chodit do skoly ucit se tu jejich nadhernou rec a mam 2 uklidy,takze docela fajn...no a ted si prekladam diplom na CWI a cekam co dal...jestli musim jit studovat dal ci muzu jit hned pracovat,az ukoncim to co delam ted ale zijeme si fajn... ![]() ![]() ![]() sice zijeme v Kerkrade,kde skoro zadny cech neni,ale zvykla jsem si...par pratel tu mam a to mi staci.
|
|
|
#9 |
|
Actief Lid
|
Ahoj,ja jsem se prestehovala do Leeuwardenu pred 15 mesici a uz jsem si tu zvykla. Pratele jsem si nasla rychle, at uz mezi holandanama nebo i z jinych zemi. Pritel se sem prestehoval pres rokem a hned si nasel praci v AMS, kde je pres tyden a za mnou (nebo ja za nim) jezdi na vikend. Holandsko mam rada a snazim se uzit si tu kazdy den, protoze za par let pujdeme zase bydlet jinam :-) Po te, co se Martin odstehoval z Leeuwardenu zpet do CR mi bylo smutno, ale od rijna v Leeuwardenu bydli Bara, co tu dela Au-pair, a tak se kazdy tyden schazime, je to super. Zapadla mezi nas hned :-)
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Nieuw Lid
|
Citaat:
:snik: |