![]() |
|
|
#1 |
|
Actief Lid
|
Placeni dvojiho zdravotniho pojisteni
Ahoj,
potrebovala bych poradit: pojistovna v Nizozemi mi nechce proplatit lecbu v Cechach, ktera je ale pro me jedinou moznosti. Uvazuji o tom,ze se pojistim v CR, ale dle narizeni EU se nesmi platit pojisteni v obou statech. To znamena, ze bych musela zfalsovat potvrzeni, ze jsem ukoncila pracovni pomer tady. Nevite, jake jsou za to sankce, kdyz by mi na to prisli? Nemuzu to nikde najit, na internetu je jen, ze nesmis byt pojisten v obou statech. Ja jsem v CR odhlasena z pojisteni. Lecba bude pomerne financne narocna, tak proto ze zoufalstvi uvazuju o teto moznosti. Predem diky za rady a tipy. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
vim,ze jedna holak vypravela kdysi ve skole,ze nenahlasila na pojistovne nejake zmeny udaju a dali ji 20 000Kc |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Actief Lid
|
Ahoj, pojistena u dvou pojistoven byt nemuzes a radeji bych to nezkousela, ale moje ceska zubarka mi rikala, ze nejaka jeji znama zije ve Svycarsku a do Ceska jezdi jednou za pul roku asi na tri tydny. A ze pry si na tu dobu plati nejake pojisteni extra, ze k ni normalne jde na kontrolu nebo na zakrok a ta zubarka to ma normalne z ceske zdravotni pojistovny zaplaceny. Ze pry je to nejaky kratkodoby pojisteni, ktery, ale neni jakoze cestovni. Mozna by to pro Tebe bylo reseni, ale ja tomu nevim ani hlavu ani patu. Chtelo by to se zeptat v Cesku v pojistovne.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Volwaardig Lid
Nationaliteit:
|
BO791,
Mozna to ta znama muze, protoze bydli ve Svycarsku, ktere neni v EU. Ale to jsou jen moje dohady. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Lid
|
A co zkusit se na tu urcitou dobu odhlasit z pojisteni odsud a prihlasit se na chvili v CR? To by melo jit, i kdyz potom asi budes muset zpetne doplatit i to druhy pojisteni, ale to je stejny, jako kdybys chtela platit oboji.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
no pokud tady pracuje,tak si to pojisteni odhlasit nemuze pokud by ho opravdu chtela odhlasit,nesmi tu pracovat a i se odhlasit z gemeente,protoze i to ty svine kontrolujou od ty doby,co povinne kazdy kdo tu zije ,musi mit NL pojisteni |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Actief Lid
|
Ahoj. Nevim teda o jakou jde lecbu, ale nemuzes to resit s cestovnim pojistenim?? Ja si platim kazdy rok klasicky pojisteni do zahranici a pokud me nekde pichne, jdu k doktorovi a mam to hrazeny...
|
|
|
|
#10 |
|
Actief Lid
|
Misko, ja jsem pojistena na cizinu, ale protoze lecba neni indikovana, tak to nejde. Pokud by to byla 'emergency', tak jo, ale to to neni. Uz jsem zadala o povoleni od pojistovny,ale nedostala jsem ho, protoze nemam doporuceni od NL lekare.
|
|
|
|