![]() |
|
|
#21 | |
|
Nieuw Lid
Nationaliteit:
|
Citaat:
Ahoj Vašku, Prosím tě já neumím holandsky.... jak je to s tou moukou? Dá se koupit hrubá mouka? Jana |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Legende
|
Citaat:
My mame vetsinou v zasobe "Houskove knedliky v prasku". A ty v nouzi docela chutnaji. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Nieuw Lid
Nationaliteit:
|
Dekuju moc. Jak to tak vidim, povezu pytlik mouky z Cech... a jak to tak procitam ( i kdyz se kruci nejak vubec neorientuju), tak asi i kosticku drozdi....
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Actief Lid
|
Ahoj, hrubou mouku a tak mam z Cech, ale muzete mi poradit jak se jmenuje ten jejich tvaroh (jak jste psaly, ten ridkej ve vanicce). Nemuzu ho v zadnym obchode najit a priteli nebo jaho mamince neumim vysvetlit co vlastne chci. Diky.
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Volwaardig Lid
|
tvaroh myslim ze jsem to potkala skoro vsude a neklik typu pod jmenem KWARK.
pak ruzne typy syru si kupuji u turka a navic jezdim do belgie, tam maji lidla, lacny a nasla jsem tam i veci ktere znam z CR .takze nejak mi nic neschazi. ja spis hledam misto, kde bych sehnala dobre maso na gulas, vyvar a podobne dobrotky na zahojeni zaludku , nepiste ze jsem blaba - vim ze slagerij je masna, ale oni na me cumi jak ... na novy vrata, kdyz jim vysvetluji, co chci. asi jsem narocna, nebo....... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Moderator
|
tvrdy tvaroh, ano, i ten tvrdy, nebo tvrdsi, tak asi na dloubani, je taky kwark, tady neni, rozhodne ne v beznych supermarktech. Maso na gulas je taky dobrodruzstvi, delas-li segedinak, vem schouderkarbonade,viz muj recept s fotkama, hledej pod jmenem segedinsky.
Vyvar? Na cesky, hovezi vyvar potrebujes predni hovezi, s kosti, nebo bez, to si v chladici tasce privez z Cech, tady jsou jenom kosti a ohanka ( ossenstaart), ale to je jenom vyvar pro milovniky, ja moc ne. Holandani nevi, co je pravy vyvar. Pro slepici vyvar si zajdi k tureckemu reznikovi, maji tam cerstvou slepici, pulka staci, oni vedi, co je na dobrou polevku zapotrebi. Vyvar? Dobra myslenka! Dej klidne nove tema, promluvime. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Teď jsem zrovna v ČR
a víte, co jsem si koupila? OVOCNÝ ČAJ! Osm krabiček..., protože v NL ať hledám jak hledám a čaje zkouším kupovat, vždycky se z těch všech melounových, višňových a pomerančových čajů vyklubal černý s příchutí. Akorát ve specializovaném obchodě se sypanými čaji mají na váhu směs s kousky ovoce, ale to je drahé... A taky mám od taťky velkou sklenici sušených lesních hub a další velkou s lipovým medem. Zkrátka produkty české přírody... Akorát doufám, že se mi to autobuse nerozfláká...![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Actief Lid
|
Diky, tak kwark mam v lednicce, ale jako tvaroh mi to zrovna nepripada. Zkusim ten figl s moukou a cukrem. Taky ty informace o mase mi pomuzou. Nekdy si taky pripadam v obchode jak blazen. Ze zacatku jsem tam vubec nechtela chodit, nicemu jsem nerozumela a jeste jsem se umela zeptat jen anglicky...
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Volwaardig Lid
|
ufff, tak to vidim - nejsem sama..... a srdecne dik za info o mase, doted jsem netusila!!!!!!!!!!!!!!:snik: co jako bych mela porvat. a tohle nevim odkud bych nebrala - teda tu info. X X X X X X X X X X X X X X .... ele ze od chlapa? no teda asi hodim nove tema, to si pokecame. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Volwaardig Lid
|
Citaat:
|
|