het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 28-07-06, 20:49   #21
Nieuw Lid

Janka_jc's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Vašek schreef:
Květinko, tohle je welmi jednoduchý recept. At se Ti to povede.

600g hrubé mouky
2 vejce
1/4 kostky (8 gr) droždí
300 ml mléka
2 rohlíky (nakrájené na kostičky)
lzička soli

V míse smícháme mouku, vejce, sůl, přidáme droždí, které jsme nechali vzejít ve vlažné vodě, nebo v mléce. Zalijeme mlékem a vypracujeme těsto. Těsto posypeme moukou, přikryjeme a dáme do tepla vykynout asi půl hodiny.

Vytvoříme 4 až 6 knedlíků, které ještě jednotlivě důkladně prsty a dlaněmi prohněteme a pak vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 až 20 minut. Po uvaření je vyjmeme a propícháme vidličkou, aby nespadly.

Ahoj Vašku,
Prosím tě já neumím holandsky.... jak je to s tou moukou? Dá se koupit hrubá mouka?

Jana
Janka_jc is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-07-06, 21:16   #22
Legende

Vašek's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Janka_jc schreef:
Dá se koupit hrubá mouka?
Ahoj Jano, neda. Ale trochu se k tomu podobuje TARWEBLOEM nekdy tomu take rikaji TARWEMEEL. Ja jsem to ale jeste nezkousel. Ale vim ze Lady je dela z Holandske mouky, tak se ji zeptej jak to dela.

My mame vetsinou v zasobe "Houskove knedliky v prasku". A ty v nouzi docela chutnaji.
Vašek is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 28-07-06, 21:30   #23
Nieuw Lid

Janka_jc's avatar

Nationaliteit:
Dekuju moc. Jak to tak vidim, povezu pytlik mouky z Cech... a jak to tak procitam ( i kdyz se kruci nejak vubec neorientuju), tak asi i kosticku drozdi....
Janka_jc is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 30-10-06, 22:01   #24
Actief Lid

Nationaliteit:
Ahoj, hrubou mouku a tak mam z Cech, ale muzete mi poradit jak se jmenuje ten jejich tvaroh (jak jste psaly, ten ridkej ve vanicce). Nemuzu ho v zadnym obchode najit a priteli nebo jaho mamince neumim vysvetlit co vlastne chci. Diky.
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 30-10-06, 23:44   #25
Volwaardig Lid

vierka's avatar

Nationaliteit:
tvaroh myslim ze jsem to potkala skoro vsude a neklik typu pod jmenem KWARK.

pak ruzne typy syru si kupuji u turka a navic jezdim do belgie, tam maji lidla, lacny a nasla jsem tam i veci ktere znam z CR .takze nejak mi nic neschazi. ja spis hledam misto, kde bych sehnala dobre maso na gulas, vyvar a podobne dobrotky na zahojeni zaludku , nepiste ze jsem blaba - vim ze slagerij je masna, ale oni na me cumi jak ... na novy vrata, kdyz jim vysvetluji, co chci. asi jsem narocna, nebo.......
vierka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-10-06, 01:42   #26
Moderator

pepo's avatar

Nationaliteit:
tvrdy tvaroh, ano, i ten tvrdy, nebo tvrdsi, tak asi na dloubani, je taky kwark, tady neni, rozhodne ne v beznych supermarktech. Maso na gulas je taky dobrodruzstvi, delas-li segedinak, vem schouderkarbonade,viz muj recept s fotkama, hledej pod jmenem segedinsky.
Vyvar? Na cesky, hovezi vyvar potrebujes predni hovezi, s kosti, nebo bez, to si v chladici tasce privez z Cech, tady jsou jenom kosti a ohanka ( ossenstaart), ale to je jenom vyvar pro milovniky, ja moc ne.
Holandani nevi, co je pravy vyvar.
Pro slepici vyvar si zajdi k tureckemu reznikovi, maji tam cerstvou slepici, pulka staci, oni vedi, co je na dobrou polevku zapotrebi.
Vyvar? Dobra myslenka! Dej klidne nove tema, promluvime.
pepo is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-10-06, 08:14   #27
Actief Lid

Alma's avatar

Nationaliteit:
Teď jsem zrovna v ČR a víte, co jsem si koupila? OVOCNÝ ČAJ! Osm krabiček..., protože v NL ať hledám jak hledám a čaje zkouším kupovat, vždycky se z těch všech melounových, višňových a pomerančových čajů vyklubal černý s příchutí. Akorát ve specializovaném obchodě se sypanými čaji mají na váhu směs s kousky ovoce, ale to je drahé... A taky mám od taťky velkou sklenici sušených lesních hub a další velkou s lipovým medem. Zkrátka produkty české přírody... Akorát doufám, že se mi to autobuse nerozfláká...
Alma is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-10-06, 21:07   #28
Actief Lid

Nationaliteit:
Diky, tak kwark mam v lednicce, ale jako tvaroh mi to zrovna nepripada. Zkusim ten figl s moukou a cukrem. Taky ty informace o mase mi pomuzou. Nekdy si taky pripadam v obchode jak blazen. Ze zacatku jsem tam vubec nechtela chodit, nicemu jsem nerozumela a jeste jsem se umela zeptat jen anglicky...
B0791 is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 31-10-06, 21:30   #29
Volwaardig Lid

vierka's avatar

Nationaliteit:
ufff, tak to vidim - nejsem sama..... a srdecne dik za info o mase, doted jsem netusila!!!!!!!!!!!!!!:snik: co jako bych mela porvat. a tohle nevim odkud bych nebrala - teda tu info. X X X X X X X X X X X X X X .... ele ze od chlapa? no teda asi hodim nove tema, to si pokecame.
vierka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 01-11-06, 09:17   #30
Volwaardig Lid

Alice's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
Alma schreef:
Teď jsem zrovna v ČR a víte, co jsem si koupila? OVOCNÝ ČAJ! Osm krabiček..., protože v NL ať hledám jak hledám a čaje zkouším kupovat, vždycky se z těch všech melounových, višňových a pomerančových čajů vyklubal černý s příchutí. Akorát ve specializovaném obchodě se sypanými čaji mají na váhu směs s kousky ovoce, ale to je drahé... A taky mám od taťky velkou sklenici sušených lesních hub a další velkou s lipovým medem. Zkrátka produkty české přírody... Akorát doufám, že se mi to autobuse nerozfláká...
Ovocny caje si taky kupuju v Cechach,ty jejich cerny s prichutema se nedaji pit. A susenyma houbama me potesila Charaska (stesti,ze ji tu v Amersfoortu mam....a to nejen kvuli houbam)
Alice is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels