het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 22-10-06, 17:36   #11
Volwaardig Lid

adam.zach's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
anavi schreef:
On za nima jel na navstevu a rano jak se vzbudila byl on i dite pryc a kluk je dodnes v holandsku u taty.
Francouzi pred par lety vysilali dokument o dalsich podobnych pripadech z ruznych zemi, kdy si po rozvodu otec odvezl dite pryc a ani opacne rozhodnuti soudu s tim nic nenadelalo. Mezinarodni pravo se tezko vymaha ...*)
To uz ale s Holandskem ani s Ceskem nema moc spolecneho a uz vubec ne s tim, jestli stoji za to se odstehovat do ciziny.
Marqueta se snad jeste ani neprovdala a vy uz ji strasite tim, ze az se bude rozvadet, tak to bude zle...
To by se pak nikdo nesmel zamilovat do cizince.
Jen ji nechte, at jde do toho a at taky prispeje svou troškou k tomu, aby lidstvo nezdegenerovalo .
Schvalne zkuste vymyslet nejake prihodnejsi okolnosti, za jakych byste se snadneji odstehovaly z domova a prizpusobily jinde nez za nekym, koho mate rady. ...?
--------------
*) Jo a stejne dobre muzes o deti prijit, i kdyz predtim budete bydlet u nas
adam.zach is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-10-06, 19:30   #12
Volwaardig Lid

vierka's avatar

Nationaliteit:
to s detickama, je svata pravda, ja zatim nemam, a rodice jsou na slovensku, ja jsem totiz origos slovena jak vysita , ale do cech, tedy na moravu jsem se odstehovala dobrovolne, za laskou, pak zustala kuli praci - lepsi placena - tak vim, co je to zacit od nuly. vratit se muzes, ale musis prepocitat riziko, a pokud jsou uz deti, ty jsou zvykle na NL, tak asi radeji zustat, a nejak se ohanet. ALE BABY, CO TO TADY MALUJEME CERTA NA ZED!!!!! a nakonec, kdo vi, my snad ani v NL nezustaneme??? pokazde stavime nejake ty vzdusne zamky, plno planu, ja bych se sice uz i usadila, ale na druhou stranu v baleni kufru uz mam dobrou praxi,a nevadi mi se snova nekam odsunout - asi jsem stehovavy ptak . ale abych se vratila, k puvodnimu, stojim si za tim , co jsem rekla, sla bych do toho znovu.zatim, preju hezky zbytek nedele, damy a nashle!!!!
vierka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-10-06, 19:35   #13
Volwaardig Lid

vierka's avatar

Nationaliteit:
jeste k tomu holandanovi jak poleno, jedno rceni ze SVK pravi : ohybaj ma mamko, pokial som ja Janko. Neohnes ma mamo, ked ja budem Jano - jak si naucis decka jezdit do Cr , tak snad neni problem, mne tohle kladli kolegynky maminky na srdce pred odjezdem, nezapomen, jak budes mit uz mimco spolu s mlekem mu vlevat tvou rodnou rec do srdce! - tak nejen dve obcanstvi, ale take dva jazyky a dve kultury, neboli - to co si doma navarime
vierka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-10-06, 19:45   #14
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
adam.zach schreef:
...... Schvalne zkuste vymyslet nejake prihodnejsi okolnosti, za jakych byste se snadneji odstehovaly z domova a prizpusobily jinde nez za nekym, koho mate rady. ...?
--------------
*) Jo a stejne dobre muzes o deti prijit, i kdyz predtim budete bydlet u nas
Ja ale hlavne reagovala na poznamku, ze se muze kdykoliv vratit. (Podle me nemuze - muze leda tak nanejvys s rizikem zacit znova jinde.)

Tak to doplnim jeste tim jestli bych to udelala znova: Leta jsem tvrdila, ze ne. Dnes po dvaceti letech - kdyz se divam zpet tak vidim, ze to nebylo nadarmo a myslim, ze bych v cesku nedokazala nebo nedostala se tak daleko jak tady. Takze dnes bych to snad udelala znova, ale co bych neudelala urcite - vzit si cizince s kterym mam jazykovou barieru.
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-10-06, 21:34   #15
Volwaardig Lid

czechr's avatar

Nationaliteit:
Vierka,

tak ja to vidim uuuplne stejne.
Moje deti 8 a 4 roky, miluji CR a vzdycky jsou cely natreseny kdyz tam jedeme a kdyz musime zase zpatky tak se jim vubec nechce. Nejstarsi syn mel dokonce takove obdobi, ze kdyz jsem prijeli z CR, tak jsem nemohla pustit zadnou ceskou muziku, nebo TV, protoze se pak vzdycky rozbrecel a opravdu mu tak 2-3 dny trvalo nez se tu opet aklimatizoval. Nastesti to ted uz neni tak horky, ale vim, ze kdyz jim zitra povim, ze se stehujeme do CR, tak nebudou vedet jak nejrychleji si maji zabalit kufry.

A k tomu tematu,
tak ja bych do toho znova nesla!!!!!!
Radsi bych se snazila, aby se manzel odstehoval do CR. A to by nebyl zadny problem, protoze manzelovi se v CR moc libi.
Jenze me tehdy bylo 21, a o tom co bude za 10 let jsem tak moc nepremyslela a za druhe, ja jsem byla vychovana, ze zena nasleduje sveho muze, takze pro me to bylo trochu i samozrejmost jit sem do NL.
Ale jak uz jsem psala, dnes bych to udelala jinak.
czechr is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-10-06, 22:50   #16
Actief Lid

Mouse's avatar

Nationaliteit:
Ahojky tak ja taky prispeju svou troskou do mlyna...tak ja nevim jak to takdy tak ctu tak asi vetsina by se sem nestehovala...ale to ja zase jo jsem tu teda teprve dva roky,deti nemam, a je mi21...ale urcite vim ze bych nic nemenila na tom co jsem udelala...bylo to tezky a porad je(prac.povoleni atd.),ale na druhou stranu za ty dva roky jsem se naucila holandsky,bydlime s pritelem spolu a hledam praci....myslim si ze i kdybych se ted s pritelem rozesla(snad ne) tak se do cech jen tak vracet nebudu!co tam??mam vseobecny gympl...coz v cechach berou za "nic" a tady je to dobry vzdelani i bez univerzity...takze najit praci neni problem a dostudovat se da vzdycky :P
Mouse is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 23-10-06, 08:41   #17
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
anavi schreef:
z ditete tady ti bude vyrustat holandak jak poleno a cim bude starsi, tim mensi zajem bude mit se stehovat kamkoliv. Navic pokud se s ditetem chces legalne odstehovat potrebujes souhlas otce. Pri rozvodu si dite starsi dvanacti let urcuje samo u ktereho z rodicu chce byt. Holandaka, ktery by po rozvodu akorat platil a o deti se nezajimal jsem zatim nepotkala.

No a pak co se tyce vraceni se jako takoveho. Jak se muzes vratit? I v cesku bezi cas a nezustalo tam vse pri starem. Musis hledat novou praci, kam pujdes bydlet?

Dalsi vec je prekousnout ten pocit prohry a vzdat to. Voda na mlyn neprejicim drbnam. Jde o to nakolik jsi nad veci a je ti to fuk co o tobe rikaji.
Tak to je fakt sranda o tech drbnach.Zrovna jsem v sobotu prijela z CR a to jsem si zase dala, tak na pul roku.Kamoska zmlacena do modrin od pritele,zenska v nasem textilu me pomluvila primo do oci...Takovym peknym uprimnym zpusobem.Cituji..Ty jsi tady,to uz jste se rozesli?A ty jsi nejaka tlusta a nejses nahodou v jinym stavu?Co muzu jinyho rict,jen ze je to pica.Radeji ji nic nerikat,protoze druha strana mesta bude vedet jinou story.Jinak bohuze tehotna nejsem asi me panbuh nema rad.Tak takove to zkusennosti zavistivych zatrpklych (nekterych cesek).
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 23-10-06, 09:20   #18
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
Tak to je fakt sranda o tech drbnach.Zrovna jsem v sobotu prijela z CR a to jsem si zase dala, tak na pul roku.Kamoska zmlacena do modrin od pritele,zenska v nasem textilu me pomluvila primo do oci...Takovym peknym uprimnym zpusobem.Cituji..Ty jsi tady,to uz jste se rozesli?A ty jsi nejaka tlusta a nejses nahodou v jinym stavu?Co muzu jinyho rict,jen ze je to pica.Radeji ji nic nerikat,protoze druha strana mesta bude vedet jinou story.Jinak bohuze tehotna nejsem asi me panbuh nema rad.Tak takove to zkusennosti zavistivych zatrpklych (nekterych cesek).
To tak byva kdyz se spoji zavist se skodolibosti. Bohuzel, ale je to tak. Me osobne je uplne u prdele co si lidi mysli nebo rikaji o me. Driv mi to bylo dokonce jedno, ze se za me rodice stydi, nebo dokonce i za me trpi. Dnes mi uz vadi, kdyz je kvuli moji odlisnosti nekdo negativne posuzovan, protoze se mi kdysi vratil petilety syn domu, zmalaceny vrstevnikama, kvuli tomu ze jsu cizinka.
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 23-10-06, 13:22   #19
Actief Lid

Nationaliteit:
Jezisi,tak to je smutny.No priste si udelam srandu at to stoji za to a reknu ty babizne ze me uz vyhodil ten muj.At ma o cem kecat a az se zepta nasich,tak bude cumet jako puk,ze to neni pravda.Ale to stim ditetem,to je teda sila.Tak snad se me to vyhne obloukem.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 23-10-06, 14:12   #20
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Diky vsem moc za cenne informace - diky Vasim reakci si to muzu nechat poradne projit hlavou jeste nez do toho skocim. Jistotu asi nebudu mit nikdy, aspon budu pripravena na rizika
Marqeta is offline   Bericht citeren in antwoord
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels