Registreren
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Vakantiehuizen
Agenda Ledenlijst FAQ Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Terug   het Tsjechisch Forum - Česká místnost - Práce a život v Nizozemí
Šly byste do toho znovu?

Šly byste do toho znovu?

Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken Weergave
Oud 20-10-06, 23:31   #1
Marqeta
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Šly byste do toho znovu?

Ahoj!
Jak tak čtu některé diskuse úplně ztrácím chuť se do Hol. stěhovat...
Zatím jen s přítelem přemýšlíme jak a kde, zdá se mi to všechno dost komplikovaný.
Marqeta is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 20-10-06, 23:43   #2
Katy
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Marqeta schreef:
Ahoj!
Jak tak čtu některé diskuse úplně ztrácím chuť se do Hol. stěhovat...
Zatím jen s přítelem přemýšlíme jak a kde, zdá se mi to všechno dost komplikovaný.
Ja popravde asi ne.Kdybych stala ted zpet jako pred dvouma rokama pred rozhodnutim jit sem nebo ne,asi bych se hodne dlouho rozmyslela.
Pomalu a tezko si tu zvykam-coz je asi jen ''muj'' problem.Nerikam,ze by se mi tu nelibilo,ale stojim tu pred prekazkama,pred jakyma bych v Cechach nestala.Ale zase mam pritele,kteryho miluju a chci s nim zustat .Ma to proste svy klady i zapory.
Katy is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 20-10-06, 23:56   #3
Marqeta
Nieuw Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Katy schreef:
Ja popravde asi ne.Kdybych stala ted zpet jako pred dvouma rokama pred rozhodnutim jit sem nebo ne,asi bych se hodne dlouho rozmyslela.
Pomalu a tezko si tu zvykam-coz je asi jen ''muj'' problem.Nerikam,ze by se mi tu nelibilo,ale stojim tu pred prekazkama,pred jakyma bych v Cechach nestala.Ale zase mam pritele,kteryho miluju a chci s nim zustat .Ma to proste svy klady i zapory.
A můžu se zeptat co hrálo největší roli při rozhodování jestli Česko nebo Hol? (Ne že bych si myslela, že holanďani to mají v Čechách lehčí, předpokládám, že o tom pojednává jiná část tohoto fóra...)
Marqeta is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-10-06, 11:49   #4
Katy
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
Marqeta schreef:
A můžu se zeptat co hrálo největší roli při rozhodování jestli Česko nebo Hol? (Ne že bych si myslela, že holanďani to mají v Čechách lehčí, předpokládám, že o tom pojednává jiná část tohoto fóra...)
celkem nic-proste myho bejvalyho ani nejak nenapadlo uvazovat,ze s epujde do Cech,takze bylo predem rozhodnuto
Oud 21-10-06, 15:06   #5
vierka
Volwaardig Lid

vierka's avatar

Nationaliteit:
ale jo, je to jem dalsi skusenost, ono to zas neni tak strasidelne, je tady take sranda, a nakonec domu neni nikdy daleko, :snik: i kdyz i slzicka upadne.
ale kdesi jsem cetla, ze doma je tam, kde si ho udelas, tak neboj, jdi do toho jste na to vzdy dva, a kdyz to nepujde, vzdy se mas kam vratit.
vierka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 21-10-06, 21:58   #6
anavi
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
vierka schreef:
a kdyz to nepujde, vzdy se mas kam vratit.[/i]
no to mi rikal otec pred dvaceti rokama taky. Vlastni zkusenost - houbelec, jo mozna dokud nemas deti tak jo, ale s detma uz cesta zpatky nevede!!!!
anavi is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 22-10-06, 11:18   #7
Katy
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
anavi schreef:
no to mi rikal otec pred dvaceti rokama taky. Vlastni zkusenost - houbelec, jo mozna dokud nemas deti tak jo, ale s detma uz cesta zpatky nevede!!!!
tak tezko soudit,me je 22 ,takze zas tak protrela zivotem nejsem

ale jedna moje vzdalenejsi pribuzna zila v Dansku a taky se rozvedla,a spakovala se a i s detma prijela domu,takze nemozny to zase taky neni
Oud 22-10-06, 12:50   #8
anavi
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
z ditete tady ti bude vyrustat holandak jak poleno a cim bude starsi, tim mensi zajem bude mit se stehovat kamkoliv. Navic pokud se s ditetem chces legalne odstehovat potrebujes souhlas otce. Pri rozvodu si dite starsi dvanacti let urcuje samo u ktereho z rodicu chce byt. Holandaka, ktery by po rozvodu akorat platil a o deti se nezajimal jsem zatim nepotkala.

No a pak co se tyce vraceni se jako takoveho. Jak se muzes vratit? I v cesku bezi cas a nezustalo tam vse pri starem. Musis hledat novou praci, kam pujdes bydlet?

Dalsi vec je prekousnout ten pocit prohry a vzdat to. Voda na mlyn neprejicim drbnam. Jde o to nakolik jsi nad veci a je ti to fuk co o tobe rikaji.
Oud 22-10-06, 13:02   #9
Katy
Actief Lid

Nationaliteit:
Citaat:
anavi schreef:
z ditete tady ti bude vyrustat holandak jak poleno a cim bude starsi, tim mensi zajem bude mit se stehovat kamkoliv. Navic pokud se s ditetem chces legalne odstehovat potrebujes souhlas otce. Pri rozvodu si dite starsi dvanacti let urcuje samo u ktereho z rodicu chce byt. Holandaka, ktery by po rozvodu akorat platil a o deti se nezajimal jsem zatim nepotkala.

No a pak co se tyce vraceni se jako takoveho. Jak se muzes vratit? I v cesku bezi cas a nezustalo tam vse pri starem. Musis hledat novou praci, kam pujdes bydlet?

Dalsi vec je prekousnout ten pocit prohry a vzdat to. Voda na mlyn neprejicim drbnam. Jde o to nakolik jsi nad veci a je ti to fuk co o tobe rikaji.
no tak co o me rikaj drbny by mi bylo uplne vis kde,celkem chapu,co mas na mysli,staci si vzpomenout na babky ,co bydleli v mym okoli...
je mi uplne jasny,ze vse co si tu napsala je pravda,ale jak rikam,moje pribuzna se taky vratila,nejak se s ni ale nestykam,takze kdo vi,jak to bylo,detem je ted 9 a 6,takze jsou ejste celkem maly...
Oud 22-10-06, 15:12   #10
anavi
Actief Lid

anavi's avatar

Nationaliteit:
To zalezi hodne na tom jak se k tomu postavi v tu chvili skoro byvaly. V kazdym pripade hraje na domaci pude v presilovce a ma trumfy v ruce.
Znam konkretni pripad - ona se vratila do cr s triletym klukem. On za nima jel na navstevu a rano jak se vzbudila byl on i dite pryc a kluk je dodnes v holandsku u taty.
Antwoord

Onderwerp-opties In onderwerp zoeken
In onderwerp zoeken:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Nederlands Cesky English Deutch

© 2007 Tsjechie.net - Forum: vbulletin- Weather: In-pocasi.eu - Stats: Opentracker.net - SEO by vBSEO 3.0.0 - RSS Feed