|
|
![]() |
||||||
|
|
Onderwerp-opties | In onderwerp zoeken | Weergave |
|
|
#1 |
|
Actief Lid
|
Mozne zruseni americkych viz
Nováčci EU ustavili koalici za zrušení amerických víz
Zvětšit obrázek foto: NOVINKY/Ondřej Lazar Krynek Na vytvoření Koalice pro vízovou rovnoprávnost se ve čtvrtek v New Yorku z iniciativy ministra zahraničí ČR Alexandra Vondry dohodli šéfové diplomacií zemí Visegrádské skupiny (V4) a pobaltských států. Cílem koalice je dosáhnout zrušení vízové povinnosti pro cesty občanů zúčastněných zemí do USA. Právo o tom informoval tiskový odbor ministerstva zahraničí. 21.9. 2006 19:37 NEW YORK - "Domnívám se, že je potřeba převést diskusi o vízech z rukou úředníků do rukou politiků a dnešní schůzka byla úspěšným vykročením tímto směrem," řekl po jednání Vondra. Diplomaté se podle něj shodli, že důležitou roli v tom musí sehrát EU a svoje aktivity proto budou koordinovat nejenom ve Washingtonu, ale také v Bruselu. Spolupráce začala v květnu 2006, kdy velvyslanci zemí V4 a pobaltských států v USA zaslali vysvětlující dopisy k vízovému režimu členům Kongresu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Actief Lid
|
To by bylo super,zadne vizum do Ameriky,to bych se konecne podivala za strejdou,jak se mu tam zije.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Ze bychom konecne mohli vice cestovat bez slozitych procedur!? to by bylo fakt dobry
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Actief Lid
|
Mne vizum v lete 2002 zamitli a propadl mi tak poplatek za vizum a taky zaloha za letenku. Letos v rijnu budu zadat znova, protoze predpokladam, ze do te doby se vizova povinnost asi nezrusi :-(
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Actief Lid
Nationaliteit:
|
Taky me ho jednou zamitli, a penizky si samozrejme nechali
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Actief Lid
|
Nevi nekdo neco noveho?
|
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Actief Lid
|
Ja jsem byla na US Embassy ted ve stredu a dostala jsem vizum na 10 let. Ptala jsem se ambasadora jak je to s CR, Polskem a daslsimi staty, jestli vi neco noveho a on rikal, ze finalni rozhodnuti nepadlo.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Actief Lid
|
Citaat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Actief Lid
|
No casu mne to stalo spoustu a penez taky malo ne, i kdyz se to ted vyplatilo. Musela jsem jim predlozit residence permit (povoleni k pobytu), smlouvu z prace, ze mas kontrakt jeste nejmene na 3 roky, chteli vedet muj prijem a ci-li vyplatni pasku; pak taky papiry, ze jsem pred tim byla v USA legalne; popis toho, co tam budu delat, kam se chystam a tak...no des....ale konecne bylo vsechno to usili odmeneno.
|
|
|
|