het Tsjechisch Forum
Voorpagina - Forums - Fotogalerij - FAQ - Registreren
Registreren FAQ Ledenlijst Agenda Zoeken Berichten van vandaag Alle berichten als gelezen markeren

Antwoord

Onderwerp-opties
Oud 12-09-06, 13:46   #31
Actief Lid

Nationaliteit:
Tak ja jdu do mesta,je krasne.At si nechaj vsechny karticky!!!
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 16-09-06, 19:18   #32
Volwaardig Lid

H-anicka's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
anavi schreef:
pokud nema vast kontrakt tak mu nic nejde na dobrovolne extra pripojisteni. Na zakladni AOW (mrkni se kolik) narok bude mit v 65. To ma kazdy kdo zije v NL (at uz pracuje nebo ne). Pocitaji se pouze roky trvaleho bydliste v NL od 15ti do 65. Takze pokud jsi sem prisla napriklad v petadvaceti tak TOBE chybi 10 let takze dostanes o 20% min z te castky na kterou mas narok. Behem prvniho roku pobytu je mozne si ty chybejici roky dokoupit.
ahoj, je mi 19(v rijnu 20) a chci se jeste tento rok prestehovat do holandska, s tim ale ze bych si tam nahlasila u pritele jen prechodne bydliste. JE to mozne? kde si dokoupim roky? praci jeste nemam jistou, vlastne nemam vubec nic. i tak ale potrebuji poradit se vsim co je potreba. Prosim o pomoc. dekuju hanka
H-anicka is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 16-09-06, 19:26   #33
Volwaardig Lid

H-anicka's avatar

Nationaliteit:
Citaat:
veronika schreef:
Tak ja jdu do mesta,je krasne.At si nechaj vsechny karticky!!!
jeste se chci zeptat. cekate na pracovni povoleni v cr? jsem ted doma, v cr, ale chci si vyridit jen novy pas,obcanku, ridicak, prechodne bydliste v hol. a potom rodny list pro cizince nechat ho potvrdit vysim uradem, prelozit no a pak do holandska. tam se prihlasit pro sofi number a pak pro pracovni povoleni a pritom hledat bud. zamestnavatele, ktery mi vyridi zdravotni pojisteni a socialni a taky to pracovni povoleni. a do ceska uz nemusim. nebo jsem naivni a takhle to neni? prosim.....
Oud 16-09-06, 20:58   #34
Actief Lid

Nationaliteit:
Tak toto nevim,ja jsem vdana,takze ti radeji nebudu davat falesne info.Ale je tu spousta jinych lidi,co tu jen tak zijou s pritelem,takze vedi vice.Ale urcite je to ze zacatku na bednu.
veronika is offline   Bericht citeren in antwoord
Oud 16-09-06, 21:02   #35
Volwaardig Lid

H-anicka's avatar

Nationaliteit:
jo to jo.. nasla jsem Katy, ktera mi celkem hodne pomohla a vypadato, ze i dal pomahat bude. ale jen jedno se jeste zeptam. jsi nahlasena i v cr s trvalym bydlistem i v nl?
je tady jeste nekdo jiny kdo to ma taky tak? nahlasen na dve trvale bydliste a to pssst, nebo to jde i jinak? diky hanka
Antwoord

Onderwerp-opties

Berichtregels